Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 14, 2015

ΣΟΚ: Δωδεκάχρονη πέθανε μόλις της έκαναν το «αντικαρκινικό» εμβόλιο HPV Gardasil !

Ο ξαφνικός θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού στο Waukesha, του Wisconsin, λίγες ώρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου HPV Gardasil έχει συγκλονίσει την οικογένεια του κοριτσιού, και έστειλε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ερωτήσεις πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο…
Ο Δρ Τζέφρι Swain του τοπικού τμήματος υγείας έδωσε συνέντευξη για να δώσει την τυπική απάντηση που είναι παρόμοια με σχεδόν κάθε άλλο εμβόλιο, δηλώνοντας ότι οι σοβαρές αντιδράσεις, όπως αυτή που καταλήγει σε θάνατο είναι «πολύ σπάνιες» και “1 στο ένα εκατομμύριο“.
Υποθέτοντας ότι υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που στηρίζουν τον εν λόγω ισχυρισμό του “1ος εκατομμυρίου,” πόσες δόσεις του εμβολίου HPV χορηγούνται κάθε χρόνο; Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (Ιούλιος 2014) που είδαν το φως από το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών εδώ http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/statisticsreport.pdf (σελίδα 7), πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Έτσι, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι είναι τουλάχιστον 9 κορίτσι…

Δυσκοιλιότητα; Μη την αμελείτε!

Η δυσκοιλιότητα είναι ενόχλημα που έχει εμφανισθεί κατά καιρούς σε πολλά άτομα και είναι δύσκολο να καθοριστεί με ακρίβεια, επειδή υπάρχει μεγάλη ποικιλία των φυσιολογικών συνηθειών του εντέρου. Αναφέρεται ως δυσκοίλιο το άτομο, όταν η αφόδευση γίνεται πιο λίγες από τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό όμως δεν είναι ικανοποιητικός χαρακτηρισμός, γιατί μπορεί να υπάρχει καθημερινή αφόδευση, αλλά με σημαντικά ενοχλήματα που προκαλούνται από σκληρά κόπρανα που αποβάλλονται δύσκολα, υπάρχει φούσκωμα στο κάτω τμήμα της κοιλιάς και το αίσθημα της ατελούς κένωσης. Η δυσκοιλιότητα είναι η κινητική διαταραχή της διάβασης του εντερικού υπολείμματος δια του παχέος εντέρου, ή της λειτουργίας του ορθού (τελικό τμήμα του εντέρου) και του πρωκτού. Τούτο προκαλείται από την επίδραση διαφόρων παθήσεων που επηρεάζουν το γαστρεντερικό σωλήνα ή από ορισμένα φάρμακα που προκαλούν μειωμένη κινητικότητα του εντέρου, όπως γαγγλιοπληγικά, οπιοειδή, αντικαταθλιπτικά, διανοητική και σωματική εξασθένηση, διατροφή στ…

Μάθετε τι είδους λίπος έχετε στο σώμα σας

Υπάρχουν στο σώμα μας τρία διαφορετικά είδη λίπους και καθένα από αυτά έχει διαφορετική λειτουργία. Λίγο περισσότερο από το ένα ή το άλλο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά τόσο στο μεταβολισμό και την εμφάνισή μας όσο και στην υγεία μας.
Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες μελετούν εντατικά τα διαφορετικά είδη λίπους και τις ιδιαίτερες μοριακές ιδιότητες που έχει καθένα από αυτά.
Το καφέ λίπος θεωρείται «καλό», καθώς βοηθά τον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, άρα περισσότερες θερμίδες. Έτσι, βοηθά να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος. Από την άλλη, το «κακό» λευκό λίπος αποθηκεύει θερμίδες. Είναι τα αποθέματα ενέργειας που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας σε περίπτωση ανάγκης. Το λευκό λίπος, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, συνδέεται με ποικίλα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η κατάθλιψη, και φυσικά με το αυξημένο σωματικό βάρος.
Ο απόλυτος οδηγός καύσης του λίπους Ποιες είναι οι ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιο είδος λίπους έχετε στο …

Κόκκινες ελιές: Είναι επικίνδυνες ή όχι;

Οι κόκκινες ελιές είναι γνωστές ως κερασοειδή αιμαγγειώματα. Είναι μια συχνή δερματική αγγειακή αλλοίωση που εμφανίζεται κυρίως μετά τα 30, ενώ με την πάροδο των χρόνων ο αριθμός τους μπορεί να αυξάνεται.
Τα σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα έχουν κοκκινωπό ή ελαφρώς μελανό χρώμα, λόγω της ρήξης των αιμοφόρων αγγείων κάτω από την επιδερμίδα.
Η αιτιολογία της εμφάνισής τους παραμένει άγνωστη, συχνά όμως οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες.
Αυτό το είδος αιμαγγειώματος είναι συνήθως καλόηθες και αποτελείται από συγκεντρώσεις τριχοειδών αγγείων που έχουν διασταλεί. Εμφανίζονται σε κάθε σημείο του σώματος αλλά κυρίως στον κορμό και η διάμετρός τους δεν ξεπερνά συνήθως το μισό εκατοστό. Αρχικά είναι επίπεδα και με τον καιρό μπορεί να αρχίσουν να προεξέχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Ο δερματολόγος μπορεί να αναγνωρίσει εύκολα το αιμαγγείωμα και σπανίως χρειάζεται να πραγματοποιηθεί βιοψία για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.
Το κερασοειδές αιμαγγείωμα δεν προκαλεί πόνο και δεν είνα…

Ποιο είναι το σωστό διαιτολόγιο για να βελτιώσετε την γονιμότητα σας;

Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι η διατροφή μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της γυναικείας γονιμότητας, κυρίως μέσω της προστασίας των μιτοχονδρίων τα οποία συμμετέχουν στην ωρίμανση των ωοκυττάρων καθώς και στην λειτουργία των ωοθυλακίων.
Το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία σχετίζονται άμεσα με την υπογονιμότητα. Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες όχι μόνο έχουν μικρότερες πιθανότητες για φυσιολογική ωορρηξία αλλά ακόμα και αυτές που εμφανίζουν συχνή ωορρηξία έχουν μικρότερες πιθανότητες για σύλληψη σε σύγκριση με τις γυναίκες φυσιολογικού σωματικού βάρους. Επίσης, γυναίκες με σωματικό βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, λόγω κακής κατάστασης θρέψης, η οποία σχετίζεται με την ικανότητα της μητέρας να υποστηρίξει την ανάπτυξη υγιούς πλακούντα τον πρώτο μήνα της κύησης.
Έχει φανεί ότι, η προέλευση της διαιτητικής πρωτεΐνης μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο για γονιμότητα καθώς…

Οι ασκήσεις που σώζουν από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη

Η κύρια αιτία του πόνους στον αυχένα ή τον ώμο είναι η κακή στάση του σώματος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους πόνους, ακόμα και πονοκεφάλους και ημικρανίες, με το να γνωρίζετε πολύ καλά την σωστή στάση σώματος. Δείτε με ποιες απλές κινήσεις μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη:
Ευθυγράμμιση ώμων

-Σταθείτε όρθιοι με τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά στα πλευρά σας, σαν να ήταν μανίκια από παλτό. -Περιστρέψτε τους καρπούς προς τα έξω όσο το δυνατόν περισσότερο. -Στη συνέχεια γυρίστε τις παλάμες σας προς τα μέσα, δηλαδή προς τους μηρούς σας ΑΛΛΑ... -Κρατήστε τους ώμους και το πάνω μέρος του βραχίονα στην ίδια θέση όσο μπορείτε.
Κινήσεις με τα χέρια

-Ξεκινήστε από μια σταθερή θέση με το ένα πόδι λυγισμένο προς τα εμπρός και το άλλο πιο πίσω, αλλά και με τις δύο φτέρνες σας να ακουμπούν καλά στο πάτωμα. -Σηκώστε το αντίστοιχο χέρι με το πόδι που είναι λυγισμένο προς τα επάνω όσο μπορείτε, μέχρι να νιώσετε το όριο στην άρθρωση του ώμου. -Στη συνέχεια κατ…

Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκατάσταση μετά το εγκεφαλικό

Περισσότεροι από 20.000 Ελληνες εκδηλώνουν ετησίως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις του οποίου εξαρτώνται από το τμήμα του εγκεφάλου που πλήττει και την έκταση της βλάβης που προκαλεί.
Η πιο συχνή κλινική εικόνα μετά το εγκεφαλικό είναι η παράλυση του μισού σώματος (άνω και κάτω άκρου στην ίδια πλευρά του σώματος), η οποία μπορεί να είναι σε μικρό βαθμό (ημιπάρεση) ή πλήρης (ημιπληγία) και να προσβάλλει τη σύστοιχη πλευρά του προσώπου. Αλλα συχνά συμπτώματα είναι διαταραχή της ομιλίας, διανοητική σύγχυση, διαταραχές όρασης ή/και ακοής κ.λπ.
Οι τέσσερις στους πέντε ασθενείς που παθαίνουν εγκεφαλικό χρειάζονται πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο έχει ζωτική σημασία για τη μείωση του βαθμού της αναπηρίας.
Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να αρχίζει αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση του ασθενούς (συχνά μέσα στις πρώτες 48 ώρες), διότι όσο νωρίτερα αρχίζει, τόσο πιθανότερο είναι να ανακτήσει ο πάσχων τις δεξιότητες και λειτουργίες που επλήγησαν από το εγκεφαλικό…

Σήμα κινδύνου για το υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα έκρουσε ο Π. Κουρουμπλής

Να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία των μεταναστών μέσω των μηχανισμών της Ε.Ε. κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.
«Καλούμε τα άλλα κράτη-μέλη να αναλάβουν ευθύνη για συμμετοχή στην κατανομή του βάρους. Υπ’ αυτή την έννοια καλώ τους συναδέλφους υπουργούς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου στο πλαίσιο της πρότασης για τη μετεγκατάσταση να δίνεται προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες και στην κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που χρήζουν φροντίδας. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ως υπουργοί Υγείας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν σχετικά, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη συζήτηση για τη νομοθετική πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα…

Μήπως βρίσκεστε στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης;

Όλοι αισθανόμαστε στρες συχνά-πυκνά, αλλά μερικές φορές αυτό ξεπερνάει τα όρια, με συνέπεια να αρχίσει να νιώθει κανείς «μουδιασμένος» και αδύναμος να διαχειριστεί οποιοδήποτε θέμα της καθημερινότητάς του.
Αυτού του είδους η συναισθηματική κατάρρευση δεν επέρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προηγείται μία περίοδος χρόνιου στρες το οποίο εντείνεται διαρκώς και φέρνει τελικά τον πάσχοντα σε μία κατάσταση «μόνιμης επιφυλακής», κατά την κυρία Charlotte Watts, ειδικό σε θέματα στρες από το Λονδίνο και συγγραφέα του βιβλίου «The De-Stress Effect» που κυκλοφόρησε προσφάτως στη Βρετανία.
Όταν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, μπορεί να εξαντλήσει κάθε ψυχικό απόθεμα του ατόμου και να το αφήσει εξαντλημένο και «άδειο», δίχως κίνητρα και αντιδράσεις στο παραμικρό - σαν να έχει κλειστεί σε έναν δικό του κόσμο για να αφήσει το μυαλό και την ψυχή του να ξεκουραστεί.
Η δρ Watts λέει πως υπάρχουν ορισμένες φράσεις-κλειδιά και μία σειρά από συμπτώματα που δείχνουν ότι το στρες έχει αρχίσει να ξεφεύγει α…

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε πώς η ακτινοβολία των κινητών “ψήνει” ποπ κορν! Φανταστείτε τί προκαλεί στην υγεία μας!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως ψήνονται τα ποπ κορν, μόνο από την ακτινοβολία τριών ή τεσσάρων κινητών τηλεφώνων που χτυπούν ταυτόχρονα. Φανταστείτε τί ακτινοβολία δεχόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια, σχεδόν, που έχει μπει στη ζωή μας.

Ανατολίτικο μίγμα εξαφανίζει την τριχοφυΐα

Το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τι θα λέγατε να το δοκιμάσετε κι εσείς;
Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Ειδικά η τριχοφυΐα στο άνω χείλος (μουστάκι) είναι ένα ζήτημα ομορφιάς, το οποίο ταλαιπωρεί μικρές και μεγάλες. Για την αποτρίχωσή του, χρησιμοποιείται συνήθως το κερί αλλά και άλλες μέθοδοι.
Ωστόσο, μια συνταγή που έρχεται από τη Μέση Ανατολή, υπόσχεται όχι μόνο να αφαιρέσει τις τρίχες αλλά και να καταπραΰνει το δέρμα και να του προσφέρει λάμψη. Τα συστατικά του μίγματος είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι οτιδήποτε τοποθετείται στο δέρμα απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.
Υλικά 2 κουτ. σούπας μέλι 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας κουάκερ βρώμης
Παρασκευή Ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε το μίγμα στην περιοχή την οποία θέλετε να αποτριχώσετε. Αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύν…

Νόσος του Πάρκινσον: Συνδέεται με 16 είδη καρκίνου

H νόσος του Πάρκινσον φάνηκε να συνδέεται, σε έρευνα στην Ταϊβάν, με 16 είδη καρκίνου, όπως στον εγκέφαλο, στο πεπτικό, στον πνεύμονα, μελάνωμα και άλλα είδη καρκίνου του δέρματος.
Ερευνητές εστίασαν σε 62.023 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί πρόσφατα με νόσο του Πάρκινσον, από το 2004 έως το 2010 και 124.046 ανθρώπους χωρίς τη νόσο που αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.
Ο Pan-Chyr Yang, του National Taiwan University College of Medicine, στην Ταϊπέι, δήλωσε ότι με βάση την έρευνα για τη σχέση μεταξύ νόσου του Πάρκινσον και κινδύνου για καρκίνο καταλήγει ότι η νόσος του Πάρκινσον αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, στην Ταιβάν.
Μια διάγνωση νόσου του Πάρκινσον δεν συνδεόταν με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, στις ωοθήκες ή στο θυρεοειδή.
Ωστόσο η νόσος του Πάρκινσον φάνηκε να συνδέεται με 16 είδη καρκίνου, όπως στον εγκέφαλο, στο πεπτικό, στον πνεύμονα, ορισμένους ορμονοεξαρτώμενους, όγκους του ουροποιητικού συστήματος, λέμφωμα/ λευχαιμία, μελάνωμα και άλλα είδη καρκίνου του δέρ…

Πολυκυστική νόσος του ήπατος: Χτυπά μετά τα 40 – Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα

Η πολυκυστική νόσος του ήπατος (PCLD) είναι μια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση πολλών κύστεων σε όλο το συκώτι. Η νόσος εμφανίζεται σε 1 στα 100.000 άτομα, κυρίως γυναίκες, οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο αριθμό κύστεων από τους άντρες ασθενείς.
Οι κύστεις δεν είναι ανιχνεύσιμες σε μικρές ηλικίες και συνήθως εμφανίζονται μετά την ηλικία των 40 ετών. Ο αριθμός και το μέγεθός τους αυξάνονται με την ηλικία.
Συμπτώματα Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τη συνολική μάζα των κύστεων και περιλαμβάνουν:
-Κοιλιακή διάταση
-Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
-Πρώιμο κορεσμό
-Δύσπνοια
-Μειωμένη κινητικότητα
-Πόνο στην πλάτη λόγω ηπατομεγαλίας
Ορισμένοι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί.
Αν υπάρχουν επιπλοκές της νόσου, όπως ενδοκυστική αιμορραγία ή μόλυνση, μπορεί να προκληθεί οξύ κοιλιακό άλγος. Στην πολυκυστική νόσο του ήπατος, η ηπατική λειτουργία συνήθως παραμένει φυσιολογική. Οι κύστεις του ήπατος είναι αποτέλεσμα υπερανάπτυξης του χοληφόρου επιθηλίου ή διάτασης των περιχοληφόρω…

H φιλία στην εφηβεία

Η φιλία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου. Ιδιαίτερο ρόλο όμως διαδραματίζει κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας που είναι και η πιο κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία και εξέλιξη ενός ατόμου. Ο ρόλος της φιλίας κατά την περίοδο της εφηβείας είναι καθοριστικός, καθώς συμβάλει στην ανεξαρτητοποίηση του εφήβου από το οικογενειακό περιβάλλον και του παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τον κόσμο και να βιώσει νέες εμπειρίες.
Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα οι προβληματικές σχέσεις με τους συνομηλίκους συνδέονται άμεσα με συναισθηματικά και προβλήματα συμπεριφοράς που εκδηλώνουν οι έφηβοι. Για τον έφηβο η φιλία είναι μια έννοια που αφορά στο στενό δεσμό που αναπτύσσει με συνομήλικα παιδιά και χαρακτηρίζεται από υποστήριξη, κατανόηση, στοργή, αγάπη, εμπιστοσύνη, ανταλλαγή απόψεων, μοίρασμα σκέψεων, εμπειριών , συναισθημάτων και αμοιβαιότητα. Ο έφηβος θεωρεί πως οι φίλοι του αποτελούν το πιο απαραίτητο και σημαντικό κομμάτι της ζωής του και για αυτό επιδιώκει να περνά…

Αγχώδεις διαταραχές: Ποια είναι τα 6 κυριότερα είδη τους

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι αγχώδεις διαταραχές είναι η συνηθέστερη μορφή ψυχικής διαταραχής παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι το 20% των εφήβων έχουν αντιμετωπίσει κάποιο είδος αγχώδους διαταραχής.
Τυπικά συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής είναι η συνεχής εγρήγορση, η δύσπνοια, η αϋπνία, η ταχυπαλμία, η έντονη εφίδρωση, ο συνεχής φόβος και οι τάσεις απομόνωσης.
Οι αγχώδεις διαταραχές εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους και κατατάσσονται σε 6 βασικές κατηγορίες:
- Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή: Χρόνιο άγχος που δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη κατάσταση ή κάποιο αντικείμενο. - Διαταραχή πανικού (κρίσεις πανικού): Αιφνίδια κρίση φόβου που συχνά συνοδεύεται από τρέμουλο και δύσπνοια. - Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Χαρακτηρίζεται από εμμονικές σκέψεις και καταναγκασμούς, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές («τελετουργικά»). - Κοινωνικό άγχος: Έντονος φόβος απέναντι στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που συνήθως αντιμετωπίζεται με τη φυγή. - Φοβίες: Έντονος και χρόνιος φ…

Τρόποι προστασίας των παιδιών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Οι ψυχολογικοί παράγοντες των σεξουαλικών διαταραχών