Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ασκήσεις που σώζουν από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη



Η κύρια αιτία του πόνους στον αυχένα ή τον ώμο είναι η κακή στάση του σώματος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους πόνους, ακόμα και πονοκεφάλους και ημικρανίες, με το να γνωρίζετε πολύ καλά την σωστή στάση σώματος.
Δείτε με ποιες απλές κινήσεις μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη:

Ευθυγράμμιση ώμων


-Σταθείτε όρθιοι με τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά στα πλευρά σας, σαν να ήταν μανίκια από παλτό.
-Περιστρέψτε τους καρπούς προς τα έξω όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Στη συνέχεια γυρίστε τις παλάμες σας προς τα μέσα, δηλαδή προς τους μηρούς σας ΑΛΛΑ...
-Κρατήστε τους ώμους και το πάνω μέρος του βραχίονα στην ίδια θέση όσο μπορείτε.

Κινήσεις με τα χέρια


-Ξεκινήστε από μια σταθερή θέση με το ένα πόδι λυγισμένο προς τα εμπρός και το άλλο πιο πίσω, αλλά και με τις δύο φτέρνες σας να ακουμπούν καλά στο πάτωμα.
-Σηκώστε το αντίστοιχο χέρι με το πόδι που είναι λυγισμένο προς τα επάνω όσο μπορείτε, μέχρι να νιώσετε το όριο στην άρθρωση του ώμου.
-Στη συνέχεια κατεβάστε πάλι το χέρι σας προς τα κάτω και πίσω, και πάλι όσο πιο πολύ μπορείτε.
Πάρτε εισπνοή σε κάθε ανάταση και εκπνοή όταν κατεβάζετε το χέρι σας. Χρησιμοποιήστε την ορμή του χεριού από την ελεύθερη κίνηση και μην πιεστείτε περισσότερο από ό,τι μπορείτε. Κάντε περίπου οκτώ ή περισσότερες επαναλήψεις, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα και ορμή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι μικροί φυσικοί θόρυβοι από τη δυσκαμψία έχουν περάσει. Στη συνέχεια, αλλάξτε πόδι και χέρι και επαναλάβετε.

“Ναι, Όχι, Ίσως”


Τέλος, οι απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας το βάρος του κεφαλιού για να τονώσετε τους μυς σε αυχένα και ωμοπλάτη, είναι πολύ αποτελεσματικές.
Σκεφτείτε ότι κάνετε μια “υπερβολική” κίνηση του κεφαλιού προς τα εμπρός, σαν να “Ναι” με την γλώσσα του σώματος. Στη συνέχεια στρέψτε το κεφάλι σας από την μία πλευρά μέχρι την άλλη, σαν να λέγατε “Όχι” και γύρετέ το αριστερά και δεξιά, σαν να λέγατε “Ίσως”.

iatropedia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τελειομανία: Χαρακτηριστικά και αρνητικές επιπτώσεις

Νιώθεις συχνά την ανάγκη ό,τι κάνεις να το κάνεις τέλεια; Έχεις παρατηρήσει να αναλαμβάνεις μια δουλειά και να μην την παραδίδεις ποτέ γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει; Καθυστερείς να παραδώσεις projects στη δουλειά σου γιατί νιώθεις την ανάγκη να τα τελειοποιήσεις; Παρατηρείς πως είσαι συνεχώς αγχωμένος γιατί θέλεις όλα να τα κάνεις τέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου; Εάν έχεις μαζέψει αρκετά ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε ίσως ανήκεις στην κατηγορία του τελειομανή. Ως τελειομανής ορίζεται ο άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα. Εκφράζει τη συνεχή προσπάθεια ενός ατόμου για την αποφυγή λαθών, δεν δέχεται με τίποτα τη μετριότητα, θέτει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα απόδοσης και ασκεί πολύ αρνητική κριτική στον εαυτό του όταν δεν φτάνει αυτά τα πρότυπα, ανησυχώντας πάρα πολύ για το πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του τελειομανή ανθρώπου; Δεν αφήνει καθόλου χώρο

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα