Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 1, 2015

Οι αγοραπωλησίες παιδιών κι ο "Γολγοθάς" μιας υιοθεσίας

«Δεν ξέρουμε και ούτε μας ενδιέφερε να μάθουμε ποιος πήρε τα χρήματα και αν κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος της ανάγκης μας» συνεχίζουν την εξομολόγησή τους και συμπληρώνουν πως «έστω και με αυτό τον τρόπο σήμερα μεγαλώνουμε ένα ευτυχισμένο παιδί»
Η Μ. είναι ένα κορίτσι 16 ετών που το παρελθόν της δεν θα το μάθει ποτέ. Η ζωή της αγοράστηκε μια νύχτα σε ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι στα Τουρκοβούνια. Στα σκοτεινά άλλαξαν χέρια ένα βρέφος και εκατό χιλιάδες δραχμές. Κανείς δεν ρώτησε ονόματα, κανείς δεν ζήτησε υπογραφές, μονάχα κάποια μισόλογα για μια μάνα από τη Βουλγαρία που δεν μπορούσε να αναθρέψει το νεογέννητο. Ένα ζευγάρι έφυγε εκείνο το βράδυ με το πολυπόθητο παιδί στην αγκαλιά. «Πρώτα περάσαμε τη δοκιμασία των εξωσωματικών χωρίς κανένα αποτέλεσμα, στη συνέχεια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το μαρτύριο της αναμονής σε κάποια ιδρύματα, τα χρόνια περνούσαν κι εμείς είχαμε ανάγκη από ένα παιδί» θυμούνται οι θετοί γονείς της Μ. «Ένας γιατρός και ένας δικηγόρος ανέλαβαν τότε να μας δώσου…

Κυκλοφορούσε ελεύθερος έμπορος βρεφών!

Για έξι  ολόκληρα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος, ο «εγκέφαλος» μιας υπόθεσης παράνομης υιοθεσίας, που είχε αποκαλυφθεί στο Ηράκλειο τον Φεβρουάριο του 2009, παρά τις δυο του καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του!

Ο 41χρονος Βούλγαρος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης ως «μεσολαβητής» στην αγοραπωλησία ενός βρέφους, αλλά είχε πέσει στα μαλακά αφού μαζί με την καταδίκη του για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, η συνολική ποινή φυλάκισης που έπρεπε να εκτίσει ήταν μόνο δυο χρόνια!

Έστω και αυτή, όμως, θα την εκτίσει τώρα που συνελήφθη στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός ήταν φυγόποινος και τον προσήγαγαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας ο οποίος διέταξε να εκτελεστούν και οι δύο δικαστικές αποφάσεις.

protothema

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν

Αν σας λέγαμε ότι είστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, θα μας πιστεύατε; Μάλλον όχι… Πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε και να ξύνετε το κεφάλι σας με απορία, σκεφτείτε όλα εκείνα τα αγαθά που δεν αγοράζονται με χρήματα, αλλά χωρίς αυτά δεν θα μπορούσατε να ζήσετε. Εμείς βρήκαμε τα 7 πιο σημαντικά, που κανένας «φουσκωμένος» τραπεζικός λογαριασμός δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει και σας τα παρουσιάζουμε.

Αγκαλιές
Ας παραδεχτούμε ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μία ζεστή αγκαλιά από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Οι αγκαλιές, όμως, προσφέρουν πολλά παραπάνω από αυτό το όμορφο συναίσθημα, αφού σύμφωνα με έρευνες συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς. Δεν είναι και λίγα, αν αναλογιστείτε ότι είναι μία μικρή και δωρεάν χειρονομία!

Φίλοι και οικογένεια
Τα αγαπημένα πρόσωπα έχουν ανεκτίμητη αξία και δεν κοστίζουν τίποτε, εκτός αν χρειαστεί να τους κεράσετε που και που κανέναν καφέ, αλλά και πάλι είναι μικρό το τίμημα σε σχέση με αυτά πο…

Για το μέλλον «πέταξε» και η κατάργηση του 5ευρω στα νοσοκομεία…

Κατά την διάρκεια των συναντήσεών του με τις Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής έκανε καθαρό πως δεν θα υπάρξει ούτε μια άμεση ρύθμιση για τις εκρηκτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ούτε και για τις απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Ο υπουργός Υγείας εξάρτησε όλες τις επιλογές της συγκυβέρνησης στο χώρο της υγείας απ’ τα αποτελέσματα της διαπράγμευσης. Στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ και με έντονη την κινδυνολογία ο υπουργός Υγείας είπε σε κάποια στιγμή: «Η στάση της κυβέρνησης, της δίνει ευρύτερη αποδοχή. Ομως η διαπραγμάτευση δημιουργεί στάση αναμονής σε όλους εμάς. ‘Η θα πάει σε ρότα ηρεμίας ή κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν».  Στην επόμενη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ανέβασε την ένταση της κινδυνολογίας υποστηρίζοντας ότι «αν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος, είναι η…

Η ψυχή δεν έχει... κιλά

Ο σωματότυπος του κάθε ανθρώπου καθώς αναπτύσσεται ηλικιακά, διαμορφώνεται ανάλογα με το dna που έχει από τους γονείς ή άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος.
Σαφώς, μεγαλώνοντας ο καθένας αποκτά διατροφικές συνήθειες, καλές ή κακές για τον οργανισμό. Ο σκοπός του συγκεκριμένου κειμένου όμως, δεν είναι να δούμε το θέμα από την επιστημονική του πλευρά, μιας και δεν είμαστε ειδικοί σε αυτό.

Ο σκοπός αυτού του κειμένου είναι να περάσει το μήνυμα και την απορία ενός μεγάλου ΓΙΑΤΙ όσον αφορά τον ρατσιστικό διαχωρισμό που κάνει η κάθε κοινωνία στους αδύνατους και σε αυτούς που έχουν περισσότερα από τα κανονικά τους κιλά.
Το να τρέφεται κάποιος υγιεινά και να έχει υιοθετήσει την άσκηση στη ζωή του, ακόμα και με το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, το περπάτημα, είναι το ιδανικό και το υγιές. Και πάλι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για να έχει ο καθένας την διάθεση να κάνει τρόπο ζωής του όλο αυτό το... πακέτο.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι για κάποιους ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να πάρουν κι…

ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Ηλεκτρονικές συνταγές και για αναπνευστικά είδη από Δευτέρα

Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όχι χειρόγραφα θα πρέπει από τις 9 Φεβρουαρίου να εκδίδουν οι γιατροί τις γνωματεύσεις τους στους ασθενείς για την προμήθεια αναπνευστικών ειδών.


Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα ο παραιτηθείς πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, «Από 9/2/2015 δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για Αναπνευστικά Είδη στις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, παρά μόνον εκτυπωμένες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
Ήδη πάντως εκδίδονται ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιανουαρίου οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων και Οπτικών.
Οι γιατροί θα πρέπει να ενταχθούν μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, στο ηλεκτρονικό σύστημα ώστε να μπορούν να εκδίδουν τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις ενώ σταδιακά θα πρέπει όλοι τους, ανά ειδικότητα, να συνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Διαφορετικά δε θα μπορούν να εκδίδουν τις γνωματεύσεις.
Ήδη δη έχει μπει ηλεκτρονικό φρένο στις συνταγές για γυαλιά οράσεως ενώ όλοι οι οφθαλμίατροι έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα e-ΔΑΠΥ για να…

Τι αλλάζει με το νέο Ασφαλιστικό – Ποιες ρυθμίσεις θα αντικατασταθούν

Νέο ασφαλιστικό περιλαμβάνει η ατζέντα της νέας κυβέρνησης με αλλαγές σε τουλάχιστον 20 βασικές και επιμέρους διατάξεις που έχει «χαρτογραφήσει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και σκοπεύει να νομοθετήσει σταδιακά αρχίζοντας την επεξεργασία και την αντικατάσταση ρυθμίσεων που μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν τη συνταξιοδότηση ανέργων, οφειλετών και ατόμων με αναπηρίες.
Οι αλλαγές, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, θα δρομολογηθούν αφού πρώτα εξειδικευτούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάμεσα στις διατάξεις που επανεξετάζονται με στόχο να αντικατασταθούν από χαμηλού ή μηδενικού κόστους βελτιωτικές ρυθμίσεις είναι:
* Προς κατάργηση η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.
* Η συνταξιοδότηση μητέρων. Διετής ή τριετής μεταβατική περίοδος για σύνταξη μητέρων με θεμελίωση εξόδου στα 55-60 και 5.500 ένσημα με ανήλικο
* Λίφτινγκ στις διατάξεις για  συνταξιοδότηση με βαρέα.
* Βελτιώσε…

Ένοχα για γρίπη και πνευμονία τα ηλεκτρονικά τσιγάρα!

Ένας Μοριακός «διακόπτης» ο υπεύθυνος για τις αποτυχίες στην εξωσωματική

Έντεκα θέσεις ψυχιάτρων στον ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης

Πού πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία του και των Θεραπευτικών Μονάδων του, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Ιατρούς Ψυχιάτρους Π.Ε., υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του/της και ως ακολούθως:

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη αναζητά έντεκα ιατρούς ψυχιάτρους ΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, από 09/02/2015 έως και 16/02/2015.
newsbeast

Μυθομανία - Τί κρύβει