Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 2, 2015

Η Παιδική Κακοποίηση προκαλεί αλλαγές στη φυσιολογία του Εγκεφάλου

Οι ενδείξεις ότι μία κύστη στις ωοθήκες έσπασε

Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο της μήτρας

Αρθριτικά - Οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα (τα γνωστά σε όλους αρθριτικά), όταν εκδηλώνεται σε προχωρημένη ηλικία χωρίς πολύ πόνο και πρήξιμο, δεν θεωρείται ασθένεια αλλά φυσιολογική φθορά των αρθρώσεων. Όταν όμως εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 45 ετών, αντιμετωπίζεται ως πάθηση που προκαλείται από τη σταδιακή εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου που υπάρχει στις αρθρώσεις των οστών. Είναι μια ασθένεια που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες και τα εξής σημεία του σώματος: τις μεγάλες αρθρώσεις των σπονδύλων στο κάτω μέρος της πλάτης, τα ισχία, τα γόνατα, τους αστράγαλους, το κάτω τμήμα των ποδιών και μετά την εμμηνόπαυση τα άκρα των δακτύλων.
Ποια είναι τα συμπτώματα; πόνος στις αρθρώσεις που παρουσιάζεται συνήθως το βράδυ πρήξιμο στις αρθρώσεις δυσκαμψία που εμφανίζεται συνήθως το πρωί αποδυνάμωση των μυών που περιβάλλουν την άρθρωση.
Πού οφείλεται; Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική φθορά των αρθρώσεων που επέρχεται με το γήρας ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικής φθοράς των αρθρώσεων εξαιτίας μ…