Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 30, 2017

Ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για την ψυχική και σωματική ευεξία

Η ψυχική και σωματική υγεία αφορά τους ανθρώπους παγκοσμίως. Το είδος του τρόπου ζωής που ακολουθούμε σήμερα καθιστά υποχρεωτικό το να επιλέξουμε δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει αλλά δεν είναι όλες για καθημερινή συχνότητα, λόγω του φορτωμένου προγράμματος. Ακολουθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους που μπορείτε να δοκιμάσετε για καλή υγεία.
Περπάτημα Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον απλό περίπατο. Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση και αυτή που επιβραβεύει περισσότερο. Καθημερινός έντονος περίπατος επιτρέπει να διατηρείτε υγιές βάρος, εμποδίζει πολλές νόσους, κρατά την καρδιά υγιή κλπ. Το περπάτημα σε τακτική βάση μπορεί να κρατήσει ισχυρά τα οστά και τους μύες και να έχετε ανοσία σε τραυματισμούς με αυξημένη ευλυγισία. Ο πρωινός περίπατος είναι καλύτερος για ασθενείς με διαβήτη και υπέρταση
Ποδήλατο Είναι η δεύτερη καλύτερη αερόβια που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος σε τακτική βάση. Ό,τι…

Καρκίνος δέρματος: Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για κάθε αλκοολούχο ποτό που πίνετε

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ πρόσφατα ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ –με μέτρο– λειτουργεί ευεργετικά για τον εγκέφαλο, μειώνοντας τον κίνδυνο νοητικής κατάπτωσης στην τρίτη ηλικία, ωστόσο μια άλλη μελέτη έρχεται κατά κάποιο τρόπο να ακυρώσει το εύρημα αυτό, αφού υποδεικνύει ότι μάλλον δεν αξίζει να ρισκάρουμε άλλους κινδύνους για την υγεία μας πίνοντας σε καθημερινή βάση.
Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Dermatology, αυτή τη φορά εστίασε στην κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με τον καρκίνο του δέρματος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες καρκινικής αλλοίωσης αυξάνονται αναλογικά με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνει κανείς.
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, για κάθε επιπλέον 10 γραμμάρια αλκοόλ (περίπου ένα ποτό) που καταναλώνονται την ημέρα αυξάνεται όλο και περισσότερο ο κίνδυνος για βασικοκυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, τις δύο συχνότερες μορφές καρκίνου του δέρματος (8 στα 10 και 2 στα 10 περιστατικά μη μελανωματικού καρκίνου αντίστο…

Διαβήτης: Νέα μορφή γονιδιακής θεραπείας μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις ινσουλίνης

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα μορφή γονιδιακής θεραπείας, η οποία συνδυάζει την ακριβή μέθοδο γενετικής τροποποίησης CRISPR με μοσχεύματα του δέρματος.
Η νέα μέθοδος, που αρχικά δοκιμάσθηκε για το διαβήτη, ανοίγει το δρόμο για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών μέσω της μεταμόσχευσης δέρματος, το οποίο θα επιφέρει τις επιθυμητές διορθώσεις στο DNA των ασθενών. Με δεδομένο ότι υπάρχει εμπειρία από τα δερματικά μοσχεύματα που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση εγκαυμάτων και τραυμάτων, η χρήση τους και ως «οχημάτων» γονιδιακής θεραπείας θεωρείται ότι δεν θα έχει μεγάλες δυσκολίες.
?Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής τον κυτταρικό βιολόγο Σιαογιάνγκ Γου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας ?Cell Stem Cell?, εφάρμοσαν τη νέα θεραπεία σε πειραματόζωα που είχαν διαβήτη και παχυσαρκία.
Βλαστικά κύτταρα του δέρματος τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να περιέχουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο απελευθερώνει την ορμόνη GLP…

Πώς ξεχωρίζουμε τις υγιεινές τροφές από το junk food

Για να εντοπίσει κανείς ποιες τροφές είναι υγιεινές και ποιες δεν είναι, υπάρχει μια ποικιλία από στρατηγικές. Ο διαχωρισμός δεν είναι πάντα απόλυτος αλλά υπάρχουν αποκλίσεις.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι υγιεινές τροφές περιέχουν συνήθως περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, χαμηλότερα επίπεδα νατρίου και χημικών πρόσθετων και πιο υγιή λίπη και έλαια. Οι διατροφικές ετικέτες αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για να προσδιορίσει κανείς αν μια τροφή είναι υγιεινή ή όχι. Αν τα διατροφικά δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα, τότε ορισμένες οπτικές ενδείξεις και μερικοί απλοί κανόνες, μπορούν να βοηθήσουν εξίσου.
Το πρόχειρο φαγητό είναι γενικά γνωστό πως είναι φαγητό πλούσιο σε θερμίδες και φτωχό σε βιταμίνες και μέταλλα. Αυτές οι τροφές συνήθως προσφέρουν πολλές θερμίδες από ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη. Το πρόχειρο φαγητό είναι επίσης φορτωμένο με χημικά, γλυκαντικές ουσίες που προσθέτουν θερμίδες και νάτριο. Τα γλυκά και τα σνακ είναι επίσης πιθανό να ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία. Τα ελάχιστα επε…

Τι πρέπει να κάνετε αν πάσχετε από αϋπνία και έλλειψη ύπνου;

Στις μέρες μας η πίεση, το άγχος, οι καθημερινές ανατροπές στις συνθήκες ζωής μας, οι κακές ειδήσεις είναι συνηθισμένες καταστάσεις. Σε «επιδημία» εξελίσσεται η έλλειψη ύπνου, που αποδεικνύεται ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για σοβαρές παθήσεις, πριμοδοτεί την παχυσαρκία και βλάπτει την ερωτική ζωή. ?Ενας στους δύο Έλληνες, όλων των ηλικιών, παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου του.
Για να δούμε όμως πως ακριβώς φτάνουμε στην αϋπνία. Οι αρνητικές σκέψεις συχνά οδηγoύν σε αδιέξοδο. Μια σκέψη ή μια σειρά σκέψεων καρφώνονται στο μυαλό. Ο νους μπλοκάρει. Άγχος, φόβος και θλίψη κατακλύζουν την ψυχή. Αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται στα όριά του, δεν μπορεί να ξεκουραστεί ή να χαρεί με τίποτα, είναι μπουκωμένος.
Το σώμα αντιδρά με εφίδρωση, δύσπνοια, ταχυκαρδία και μυϊκή ένταση. Αρνητικές σκέψεις επαναλαμβάνονται μέσα του ασταμάτητα και ανεξέλεγκτα. Όλα φαίνονται δύσκολα και ανυπόφορα. Δεν μπορεί να ησυχάσει. Η σκέψη γίνεται φαύλος κύκλος. Το μυαλό μοιάζει με σκοτεινή ρουφήχτρα π…

Πώς δεν θα χάσετε τον δρόμο σας στις υπηρεσίες Υγείας

Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια φροντίδα, οικογενειακός γιατρός, ΤοΜΥ, ΠΕΔΥ, ΕΟΠΥΥ... Είναι έννοιες που βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, διαμορφώνοντας μία περίπλοκη για πολλούς κατάσταση για όσους θέλουν να κινηθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι αλλαγές που προωθούνται στην εξωνοσοκομειακή φροντίδα βάζουν...δύσκολα ακόμη και σε όσους γνωρίζουν πώς να κινούνται στους διαδρόμους του.
Το Iatronet επιχειρεί να περιγράψει τη νέα αυτή κατάσταση, σε συνδυασμό με όσα ισχύουν σήμερα και την ορολογία που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως το σύστημα Υγείας παρέχει υπηρεσίες σε τρεις κλίμακες: Η πρωτοβάθμια καλύπτει καθημερινά προβλήματα και παρέχεται εκτός νοσοκομείων. Ένας απλός πυρετός ή ένα μικρό χτύπημα ή μία ίωση πρέπει να αντιμετωπίζονται εκτός νοσοκομείων, δηλαδή σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας και ο οικογενειακός γιατρός. Η δευτεροβάθμια αφορά τη νοσηλεία σε γενικά νοσοκομεία, για προβλήματα υγείας που αξιολογούνται ως πιο σοβαρά. Η παραπ…

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται στη γαστρίτιδα

Η γαστρίτιδα δεν είναι μια ασθένεια αυτή καθ’ αυτή. Είναι περισσότερο μια κατάσταση, είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου, που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες.
Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν μια βακτηριακή λοίμωξη, μια ιική λοίμωξη, μια αυτοάνοση διαταραχή ή πάρα πολύ αλκοόλ. Η γαστρίτιδα μπορεί να είναι οξεία και να εμφανιστεί από το «πουθενά» ή να είναι χρόνια και να «οικοδομείται» με την πάροδο του χρόνου.
Τι να περιμένετε με τη γαστρίτιδα Γενικά τα συμπτώματα της γαστρίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια της όρεξης ή μια αίσθηση φουσκώματος. Τα συμπτώματα οξείας γαστρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά ή ναυτία. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε φουσκώσει παρά το γεγονός ότι έχετε φάει λίγο μόλις φαγητό και αυτό συμβαίνει σε μόνιμη βάση, τότε ίσως έχετε χρόνια γαστρίτιδα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας αμέσως, εάν κάνετε εμετό αίμα ή έχετε μαύρα κόπρανα, τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει αίμα.
Η θεραπεία εξαρτάται από το γιατί έχετε αναπτύξει γαστρίτι…

Καλοκαιρινές διατροφικές παγίδες & πώς θα τις αποφύγετε

Οι μήνες του καλοκαιριού χαρακτηρίζονται για τους περισσότερους από μια νότα χαλάρωσης και πολλές φορές απελευθέρωσης. Από το πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η διατροφή μας. Έτσι, για πολλούς το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να το ρίξουν λίγο έξω και... διατροφικά. Αγαπημένοι προορισμοί του καλοκαιριού είναι η παραλία, το θερινό σινεμά, κάποιο beachbar κ.ά.. Προορισμοί που κρύβουν όμως και μικρές διατροφικές παγίδες, οι οποίες μπορεί να μας δώσουν κρυφές θερμίδες και μη επιθυμητά συστατικά. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τουλάχιστον ποιες είναι αυτές και, αν είμαστε διατεθειμένοι, να τις αποφύγουμε ή τουλάχιστον να τις «εξυγιάνουμε».
Παγωτό Το γλυκό του καλοκαιριού. Η επιλογή των περισσοτέρων. Η ενεργειακή αξία ενός παγωτού κυμαίνεται από 75 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και παρέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, καθώς επίσης και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Α στον οργανισμό. Τα είδη των παγωτών που κυκλοφορούν στην αγορά διακρίνονται σ…

Κολπική μαρμαρυγή: Προσοχή σε αυτά τα αθώα συμπτώματα

Τα επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να “έρχονται και να φεύγουν”, ή μπορεί να εμφανιστεί κολπική μαρμαρυγή που δεν περνάει από μόνη της και απαιτεί ειδική θεραπεία.
Αν και η κολπική μαρμαρυγή συνήθως δεν είναι απειλητική για τη ζωή, εντούτοις πρόκειται για μια σοβαρή πάθηση, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπλοκές. Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό θρόμβων στην καρδιά, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί να φτάσουν μέσω των αρτηριών σε άλλα όργανα και να μπλοκάρουν τη ροή του αίματος (ισχαιμία).
Στην κολπική μαρμαρυγή, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να φτάσει ακόμα και πάνω από 140 παλμούς το λεπτό. Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός κανονικού ρυθμού και της κολπικής μαρμαρυγής είναι ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε θα είναι ο επόμενος καρδιακός παλμός, καθώς υπάρχει ταυτόχρονα και αρρυθμία. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής, οι δύο άνω κοιλίες της καρδιάς χτυπούν ακανόνιστα και εκτός συγχρονισμού με τις δύο κάτω κοιλίες.
Ο φυσιολογικός καρδιακός ρ…

Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση στην κυριολεξία σημαίνει «πορώδη οστά» και είναι μια ασθένεια που προκαλεί μείωση στην πυκνότητα των οστών με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται λεπτά και εύθραυστα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.
Η ασθένεια αυτή εμφανίζεται όταν το ασβέστιο, το φώσφορο και άλλα μέταλλα χάνονται από τα οστά. Αν και πρόκειται για μια ασθένεια που είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους, υπάρχουν ωστόσο κάποιοι παράγοντες κινδύνου που προδιαθέτουν κάποιον να έχει αυτή την ασθένεια, όπως είναι οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι καυκάσιες ή ασιατικής καταγωγής, με λεπτή κατασκευή και οικογενειακό ιστορικό της πάθησης.
Καθώς τα συμπτώματα της πάθησης μπορεί να παρουσιάσουν μια ποικιλία τρόπων εμφάνισης, οι επιδράσεις της οστεοπόρωσης κυμαίνονται από απλά θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής μέχρι τον αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.
Οι επιπτώσεις της οστεοπόρωσης δεν είναι πάντα άμεσα αντιληπτές, καθώς πολλές περιπτώσεις της νόσου είναι ασυμπτωματικές. Οι ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μπορού…

Ραγδαία αύξηση των διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε και στη χώρα μας ραγδαία αύξηση των Διαταραχών Διατροφής. Αξιοσημείωτη είναι η ηλικία έναρξης, γύρω στα 9 έτη και το γεγονός ότι τα αγόρια βάλλονται και αυτά σε μεγάλο πια ποσοστό, σε σχέση με το παρελθόν (65% των νοσούντων είναι κορίτσια και  35% αγόρια).
Τα παραπάνω επισημαίνει η Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων κα. Φρίντα Κωνσταντοπούλου, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, τονίζοντας πως τα ποσοστά θνησιμότητας των Διαταραχών αυτών είναι μεγαλύτερα από τις υπόλοιπες ψυχικές διαταραχές (20% ) . Με βάση επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα νοσεί 6% του πληθυσμού. (1% από νευρογενή ανορεξία και 5% από νευρογενή βουλιμία).
Αιτίες 1.  Βιολογικό υπόβαθρο: Προκαλείται από ορμονικές ανισορροπίες στην υπόφυση, τον υποθάλαμο και τα επινεφρίδια. Ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, η κορτιζόλη και η μελατονίνη δυσλειτουργούν. 2.  Γενετική προδιάθεση: 3. Ψυχιατρικό υπόβαθρο: Διαταραχές όπως οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, …

Γυναίκα προς Γυναίκα…

Γεννιέσαι κορίτσι αλλά γίνεσαι γυναίκα. Αυτή την γυναίκα πρέπει να την φροντίζεις και να της φέρεσαι όπως της αξίζει!
Αγάπησε τον εαυτό σου και μάθε να τον ακούς προσεκτικά. Γνώρισε το σώμα σου, ενημερώσου για τις λειτουργίες του και φρόντισέ το σωστά. Προσπάθησε να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις που σε αφορούν.
Επίλεξε τον/την γιατρό σου με βάση τις δικές σου ανάγκες και κάνε του ερωτήσεις για όλα όσα σε προβληματίζουν ή τυχόν απορίες σου, χωρίς να διστάζεις.
Εμπιστεύσου τον/την και μην του κρατάς μυστικά, που μπορεί να δυσκολεύουν το έργο του. Ακολούθησε τις ιατρικές οδηγίες που σου δίνονται κατά περίσταση. 
Μην συμβουλεύεσαι φίλες ή συγγενείς που «είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα», γιατί η κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Ναι, είσαι Μοναδική.
Μην χρησιμοποιείς όσα διαβάζεις στο διαδίκτυο για να «κάνεις διάγνωση» μόνη σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι «η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια».
Μην παραμελείς κανένα σύμπτωμα όσο ασήμαντο και αν το θεωρείς και απευθύνσου στον/στην γιατ…

Πώς αντιμετωπίζουμε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι;

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, που συναντάται περισσότερο σε γυναίκες λόγω τις ανατομίας τους. Το καλοκαίρι, το φαινόμενο εντοπίζεται ακόμα πιο συχνά, λόγω των μπάνιων στη θάλασσα ή σε πισίνες, οι οποίες μπορεί να είναι γεμάτες μικρόβια ή να μην συντηρούνται κατάλληλα. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το βρεγμένο μαγιό και την υγρασία που αναπτύσσεται, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό μικροβίων και αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ουρολοιμώξεων κατά τους θερινούς μήνες.
Πώς ακριβώς όμως προκαλούνται οι ουρολοιμώξεις; Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, τα παθογόνα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα στο ουροποιητικό σύστημα απομακρύνονται γρήγορα μέσω της ούρησης. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και να εγκατασταθούν στην περιοχή, προκαλώντας λοιμώξεις. Όταν η λοίμωξη εντοπίζεται στην ουρήθρα ονομάζεται ουρηθρίτιδα, ενώ στην ουροδόχο κύστη, κυστίτιδα.
Ποια είναι τα συμπτώματα; Ένα από τα πιο συχνά συμπτώ…

Οδηγίες για πρόληψη του πνιγμού στο νερό

Από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι το νερό. Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους στο νερό. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών. Περίπου 350 πνιγμοί αντιστοιχούν το χρόνο. Oι καταγεγραμμένοι θάνατοι στη θάλασσα ανέρχονται σε 331 για το έτος 2015 και σε 356 για το έτος 2016. Τα ατυχήματα συνέβησαν στη θάλασσα, σε λίμνες, ποτάμια, πισίνες, δεξαμενές, ακόμη και σε μπανιέρες.
 Κάθε χρόνο περίπου 20 παιδιά (μικρότερα των 14 ετών) και 15 έφηβοι (15-19 ετών) πνίγονται. Για κάθε παιδί που πνίγεται άλλα 7 παιδιά εξετάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και άλλα 6 περίπου νοσηλεύονται. Στην Ελλάδα το 70% σχεδόν των πνιγμών και παρ’ ολίγων πνιγμών, σε παιδιά μικρότερα των 15 ετών, διαδραματίζονται στη θάλασσα, ενώ το 25% στις πισίνες. Από έρευνα που είχε γίνει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και φορείς περίπου το 63% δεν γνωρίζει να κολυμπάει σωστά».
Ο πνιγμός προκαλεί τον θάνατο μέσω ασφυξίας. Η τελευταία οφείλεται ή…

Δυσανεξία στην λακτόζη: Πώς θα πάρετε ασβέστιο αν δεν πίνετε γάλα

Τα οστά μας παραμένουν δυνατά σε όλη τη διάρκεια της εφηβείας και της εηλικίωσης. Από τη στιγμή, όμως, που θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τα 30 χρόνια χωής, αρχίζουν σιγά, αλλά σταθερά, να αποδυναμώνονται. Η βασική διαιτητική πηγή ασβεστίου είναι φυσικά το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί κλπ).
Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που κάποιος έχει δυσανεξία στην λακτόζη, η οποία φυσικά υπάρχει σε γαλακτοκομικές τροφές; Πώς μπορεί να βρει το απαραίτητο ασβέστιο για πιο γερά κόκαλα;
Τα καλά νέα για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη ή που απλά δεν τους αρέσει το γάλα είναι ότι υπάρχουν πολλές μη-γαλακτοκομικές πηγές ασβεστίου. Επιπλέον, υπάρχουν θετικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά ασβέστιο.
Αν έχετε δυσανεξία στην λακτόζη, ή συμπτώματα από οστεοπόρωση, δείτε μερικές συμβουλές για αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα και τις τροφές, που μπορείτε να καταναλώνετε …

Τελειομανία: Χαρακτηριστικά και αρνητικές επιπτώσεις

Νιώθεις συχνά την ανάγκη ό,τι κάνεις να το κάνεις τέλεια; Έχεις παρατηρήσει να αναλαμβάνεις μια δουλειά και να μην την παραδίδεις ποτέ γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει; Καθυστερείς να παραδώσεις projects στη δουλειά σου γιατί νιώθεις την ανάγκη να τα τελειοποιήσεις; Παρατηρείς πως είσαι συνεχώς αγχωμένος γιατί θέλεις όλα να τα κάνεις τέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου; Εάν έχεις μαζέψει αρκετά ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε ίσως ανήκεις στην κατηγορία του τελειομανή.
Ως τελειομανής ορίζεται ο άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα. Εκφράζει τη συνεχή προσπάθεια ενός ατόμου για την αποφυγή λαθών, δεν δέχεται με τίποτα τη μετριότητα, θέτει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα απόδοσης και ασκεί πολύ αρνητική κριτική στον εαυτό του όταν δεν φτάνει αυτά τα πρότυπα, ανησυχώντας πάρα πολύ για το πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι.
Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του τελειομανή ανθρώπου; Δεν αφήνει καθόλου χώρο για λάθη. Με το …