Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 28, 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μας ταϊζουν καρκίνο – Βίντεο με την πασίγνωστη εταιρεία - “θάνατο”!

Η Μονσάντο,μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταλλαγμένων προϊόντων έχει καταφέρει να φτιάξει έναν κόσμο υπέρ της.Το καλύτερο δημιούργημα της είναι η τροποποιημένη σόγια (καταφέρνοντας να εξαφανίσει την φυσιολογική),σχεδόν όλες οι εταιρείες του κόσμου προμηθεύονται σόγια απο την Μονσάντο.
Μία απο αυτές είναι η Φερρέρο.Πριν απο λίγο καιρό μία μητέρα προχώρησε με μήνυση στην εταιρία διότι όπως είπε δίνει ψεύτικες πληροφορίες για τα συστατικά της και πολλοί έχουν παρασυρθεί απο την έξυπνη τακτική μάρκετινγκ της.Μία μερίδα (2 κουταλιές της σούπας)περιέχει 21 γραμμάρια ραφιναρισμένης ζάχαρης.
Για παράδειγμα η λίστα συστατικών που περιέχει η Nutella είναι: α)Τροποποιημένο φοινικέλαιο β) Αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη γ)Μείωση ανόργανων συστατικών όρου γαλάτων ,δ)Λεκιθίνη ΣΌΓΙΑΣ ,ε)Βαννιλίνη (τεχνητό άρωμα) Προϊόντα της Φερρέρο είναι: 1)Ferrero Rocher ,2)Nutella,3)Kinder Delice ,4)Tic Tac,5)Kinder Έκπληξη,6)Kinder Joy,7)Kinder Bueno Τελευταία πειράματα στην Γαλλία σε ποντικούς δείχνουν ό…

Ποια διατροφή ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου στο παχύ έντερο

Πολλές είναι οι επιστημονικές μελέτες την τελευταία δεκαετία, που καταδεικνύουν ότι η παχυσαρκία και η κατανάλωση φαγητών με πολλά λιπαρά και πολλές θερμίδες, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για πολλά είδη καρκίνων. Μία νέα επιστημονική μελέτη, όμως, έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία επιβεβαιώνοντας πλέον όσα έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν μέσα από επιδημιολογικές συσχετίσεις.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών Γουάιτχεντ και το Ινστιτούτο Αντικαρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ανακάλυψαν έναν άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό, θέλοντας να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της διατροφής σε πειραματόζωα. Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, η διατροφή με υψηλά λιπαρά καθιστά τα κύτταρα της εσωτερικής επιφάνειας (επιθήλιου) του εντέρου πιο επιρρεπή στο να γίνουν καρκινικά.
Η μελέτη δείχνει ότι η διατροφή με άφθονα λιπαρά προκαλεί πληθυσμιακή «έκρηξη» των βλαστοκυττάρων του εντέρου και επίσης τον πολλαπλασιασμό άλλων κυττάρων που συμπεριφέρονται και αυτά σαν βλ…

Σύνταξη στα 62 για τους νοσηλευτές

Για πλήρη δικαίωση μιλά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Σ.ΝΟ.Π.) καθώς όπως ενημερώθηκαν από το ΙΚΑ το νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορεί να συνταξιοδοτείται μια 5ετία νωρίτερα από το γενικό όριο των 67 ετών.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία η ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ, στο πλήρες καθεστώς των ΒΑΕ και στη συνταξιοδότηση κατά 5 χρόνια νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας, γίνεται επίσημα πλέον, με το υπ. Αριθμ. Α32/1187/1 – 16/02/2016 έγγραφο του Τμήματος Μητρώου & ΒΑΕ του ΙΚΑ.
Το έγγραφο αυτό, εξεδόθη ύστερα από σχετική παρέμβαση της Ομοσπονδίας στη Διοίκηση του ΙΚΑ, και συγκεκριμένα στο Διοικητή κ. Δ. Καλαματιανό, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως η δυνατότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού στη χρήση των ευνοϊκών διατάξεων που ο νομοθέτης προβλέπει για όσους υπάγονται σε καθεστώς ΒΑΕ, με την προϋπόθεση όμως, αλλαγής Ασφαλιστικού Φορέα από Δημόσιο, σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Για την αλλαγή Ασφαλιστικού Φορέα οι ενδιαφερόμεν…

Αύξηση θανάτων στην Ελλάδα λόγω κλιματικής αλλαγής δείχνει βρετανική μελέτη

Εξαιτίας αλλαγών σε τρόφιμα και γεωργία
Στο δυσοίωνο σενάριο ότι η αρνητική επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία και στην παραγωγή τροφίμων, ιδίως φρούτων και λαχανικών, θα επιφέρει αναγκαστικές αλλαγές στη διατροφή καταλήγουν βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα, προβλέπουν ότι το 2050 η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει σε περίπου 500.000 πρόσθετους θανάτους, διπλάσιους σε σχέση με τον υποσιτισμό, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Μάρκο Σπρίνγκμαν του «Προγράμματος Μάρτιν για το Μέλλον των Τροφίμων» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet, αξιολόγησαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη διατροφή και την υγεία.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα υποστούν κατ' εξοχήν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η χώρα μας εμφανίζεται τρίτη στη σειρά διεθνώς, μετά την Κίνα και το Βιετνάμ, όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τον αριθμό των επι…

Έρχεται νέο μαχαίρι στα φάρμακα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο πολύπαθο χώρο του φαρμάκου. Εξάλλου από καιρό έχει μπει στο μάτι των δανειστών μας η συνεχιζόμενη υπέρβαση στις δαπάνες για το φάρμακο. Δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή, που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας, να συγκροτήσει άρον άρον την Επιτροπή για την παρακολούθηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.
Σύμφωνα με στοιχεία τα τελευταία χρόνια της κρίσης η φαρμακευτική δαπάνη ακολούθησε πτωτική πορεία. Από τα 5,2 δις ευρώ το 2009 έφθασε στα 2 δις με τη βία, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των ασθενών και των συλλόγων που τους εκπροσωπούν, αλλά και της ιατρικής κοινότητας, ακόμη και των φαρμακευτικών εταιρειών. Οι περισσότεροι μίλησαν για ανθρωπιστική κρίση. Και δεν είχαν άδικο αφού πολλές μελέτες έδειξαν ότι αρκετοί ασθενείς κουρεύουν ακόμη και από τα φάρμακά τους λόγω οικονομικής στενότητας.
Άλλωστε η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων από τους ασθενείς χρόνο με το χρόνο αυξάνετ…

Ανακαλύφθηκε η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου

Η εφαρμογή της ανοσοθεραπείας θα δοκιμαστεί σε ασθενείς την επόμενη διετία
Επιστήμονες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι έκαναν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να αποδειχθεί η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου και να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου με τη βοήθεια του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ασθενούς.
Δημιουργείται έτσι η ελπίδα είναι ότι η νέα γενιά των υπό ανάπτυξη αντικαρκινικών ανοσοθεραπειών θα είναι πραγματικά στοχευμένη στην ιδιαιτερότητα των όγκων κάθε ασθενούς, ώστε να είναι αποτελεσματική.
Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου εξελίσσεται στη σημαντικότερη ανακάλυψη της ογκολογίας εδώ και δεκαετίες, αλλά μέχρι σήμερα τα σχετικά φάρμακα έχουν αποτέλεσμα μόνο στο ένα τρίτο των ασθενών περίπου λόγω της ελλιπούς εξατομίκευσής τους.
Αυτή τη φορά οι ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο να καθοδηγούν με ακρίβεια τα αμυντικά κύτταρα του σώματος σε συγκεκριμένους ευάλωτους στόχους πάνω στους καρκινικούς όγκους. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες απ…

Πότε οι διάρροιες και οι έμετοι στα παιδιά είναι από αλλεργία στο γάλα;

Η αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος αγελάδας, είναι μια από τις πιο σημαντικές αιτίες χρόνιας διάρροιας στα παιδιά ηλικίας έως 2 ετών.
Το ποσοστό αυτής της αλλεργίας κυμαίνεται από 0,5 έως 7,5% και παρατηρείται κατά τα δύο πρώτα έτη της ζωής, συνήθως σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών (2 εβδομάδες – 2 μήνες) και συνήθως υποχωρεί έως την ηλικία των 2 ετών, με τη δίαιτα αποκλεισμού και με την ωρίμανση του ανοσολογικού συστήματος.
«Θεραπευτικά, στα βρέφη που θηλάζουν αφαιρούνται από την τροφή της μητέρας το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα βρέφη που δεν θηλάζουν σιτίζονται μέχρι την ηλικία των 2 ετών και σε βαριές περιπτώσεις των 3 ετών, με γάλα που περιέχει υδρολυμένη πρωτεΐνη σε μεγάλο βαθμό. Τα βρέφη που δεν ανέχονται τα πεπτίδια σιτίζονται με γάλα με πρωτεΐνη εκτεταμένης υδρόλυσης. Το γάλα σόγιας δεν πρέπει να χορηγείται ως υποκατάστατο, γιατί περιέχει μεγάλη αναλογία πρωτεϊνών που εμφανίζουν σε υψηλό ποσοστό (50-60%) διασταυρωμένη αντίδραση με τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλα…

Έτσι θα αποφύγετε το εγκεφαλικό

Ναι μεν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο δεν μπορεί να προβλεφθεί, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν να προσδιοριστεί εάν κάποιος έχει αυξημένο κίνδυνο να το παρουσιάσει, όπως η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό. Το φύλο σας επηρεάζει επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Μελέτες ανακάλυψαν πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τους άντρες, παρότι οι άντρες γενικότερα έχουν περισσότερες κακές συνήθειες ζωής από τις γυναίκες!
Πώς μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο Παρότι οι παράγοντες που ήδη αναφέραμε είναι πράγματα για τα οποία δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που μπορείτε να επηρεάσετε. Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, ο περιορισμός του αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος συγκαταλέγονται σε αυτά που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο.
Υπάρχουν όμως και άλλοι εύκολοι και απλοί τρόποι: Παρακολουθήστε τις ημικρανίες σας. Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, εάν οι η…

Μηνιγγίτιδα στα παιδιά: Αναλυτικά όλα όσα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξέρουν οι γονείς!

Μηνιγγίτιδα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο, ή το νωτιαίο μυελό. Η μηνιγγίτιδα, κυρίως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Είναι κρίσιμο να γίνει γρήγορα η διάγνωση της μηνιγγίτιδας ώστε με κατάλληλη θεραπεία να προληφθούν, ή να μειωθούν τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
Η φλεγμονή που προκαλεί μηνιγγίτιδα είναι κανονικά ένα άμεσο αποτέλεσμα είτε μιας βακτηριακής λοίμωξης ή μιας ιικής μόλυνσης. Ωστόσο, η φλεγμονή μπορεί επίσης να προκληθεί από σπανιότερες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, μία παρενέργεια σε κάποιο φάρμακο, μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, ή από άλλους μολυσματικούς παράγοντες όπως μύκητες (κρυπτοκοκκική μηνιγγίτιδα) και παράσιτα. Αν η λοίμωξη, ή η φλεγμονή, που προκύψει, προχωρήσει πέρα από τις μεμβράνες του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού, τότε …

Ποιες παθήσεις δεν...ταιριάζουν με το αλκοόλ και οι συνδυασμοί τους είναι επικίνδυνοι;

Σημαντικό ρόλο στο πόσο μπορεί κανείς να πίνει παίζει η κατάσταση της υγείας του. Για κάποιους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κατανάλωση αλκοόλ είναι απαγορευτική, καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τα οποία είτε είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμα είτε και - σε ορισμένες περιπτώσεις - να αποδειχθούν μοιραία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που υπάρχει προσωπικό ιστορικό αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν πρέπει να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά. Το ίδιο και εάν πάσχει από κάποια ασθένεια του ήπατος, διότι το αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ, καθώς και εάν πάσχει από νόσο του παγκρέατος.
Εκτός από τα νοσήματα, όμως, ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα: εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού, πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο θέμα του ποτού, διότι διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε και εσείς αλκοολισμό. Και εάν είστε έγκυος, πρέπει να αποφεύγετε εντελώς το αλκοόλ, διότι βλάπτει το αγέννητο μωρό σας. Ακόμα και τα φάρμακα που παίρνει κανείς μπορεί…

Η αιτία που ζαλίσεστε όταν σηκώνεστε απότομα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο φαινόμενο να αισθανόμαστε μία μικρή ζαλάδα όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ή μία καρέκλα.
Ωστόσο, το σύμπτωμα αυτό σε μερικά άτομα εκδηλώνεται με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από άλλα, ενώ μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε απώλεια των αισθήσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το φαινόμενο της ορθοστατικής υπότασης, κατά το οποίο η πίεση του αίματος μειώνεται σημαντικά στην όρθια στάση.
Πού οφείλεται Όπως προκύπτει από μελέτες, όταν κάποιος πάσχει από ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν σωστά οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση. Αυτό προκαλεί την πτώση της αρτηριακής πίεσης που οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων όπως ζάλη, αδυναμία και ατονία στην όρθια θέση, καθώς το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά, ώστε να τροφοδοτεί τους ιστούς με οξυγόνο.
Πώς γίνεται η διάγνωση Η διάγνωση της ορθοστατικής υπότασης –σε πρώτο επίπεδο- είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται με τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε ύπτια και όρθια θέση. Συγκεκριμένα, μείωση σ…

Ποιες τροφές βοηθούν τον εγκέφαλο να «αντισταθεί» στην κατάθλιψη

Η καλή φυσική κατάσταση, τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και το σωστό σωματικό βάρος δεν εγγυώνται απαραίτητα καλή υγεία. Για να είμαστε υγιείς, πρέπει να νιώθουμε καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μία από τις πλέον διαδεδομένες ψυχικές διαταραχές είναι η κατάθλιψη. Χαρακτηρίζεται από την κακή διάθεση, την έλλειψη ενδιαφέροντος για ευχάριστες δραστηριότητες, την αισθητή απώλεια βάρους ή αύξηση του βάρους, την κόπωση, τη δυσκολία συγκέντρωσης και τις αρνητικές σκέψεις, με τα συμπτώματα να διαρκούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάθλιψη θεωρείται απειλητική για τη ζωή, καθώς ο πάσχων ενδέχεται να ταλαιπωρείται από αυτοκτονικές σκέψεις.
Σημαντικός είναι ο όγκος επιστημονικών δεδομένων που υποδεικνύουν ότι η καλή ψυχολογία αποτελεί παράγοντα προστασίας από σωματικές ασθένειες. Πρόκειται βέβαια για ένα φαύλο κύκλο, καθώς η κακή ψυχική κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε σωματικές εκδηλώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδοτούν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα …

Ποιες είναι οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να προκαλέσουν ασυνήθιστα χαμηλή δραστηριότητα ή υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Στις περιπτώσεις της υπερδραστηριότητας, υπάρχουν επιθέσεις και βλάβες στους ιστούς του σώματος (αυτοάνοσα νοσήματα). Οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος πλήττουν την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τους εισβολείς, προκαλώντας ευπάθεια σε λοιμώξεις.
Αλλεργίες και Ασθμα Οι αλλεργίες προκύπτουν από υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια μη – απειλητική ξένη ουσία. Τα τρόφιμα και τα εισπνεόμενα σωματίδια όπως η γύρη και το τρίχωμα των ​κατοικίδιων ζώων είναι τα πιο κοινά αλλεργιογόνα (ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις). Οταν το ανοσοποιητικό σύστημα ανιχνεύει ένα αλλεργιογόνο, διεγείρει την απελευθέρωση των χημικών ουσιών, όπως η ισταμίνη. Τα συμπτώματα της αλλεργικής αντίδρασης που προκύπτει μπορεί να περιλαμβάνουν αναπνευστικά προβλήματα, ερεθισμό των ματιών, εξάνθημα, ρινική συμφόρηση, ναυτία ή…

Αντιμετώπιση της Ανεργίας στους Νέους

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της υποστήριξης που παρέχει δωρεάν στους νέους/νέες, διοργανώνει δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας. Συγκεκριμένα διοργανώνει,ομάδα υποστήριξης για άνεργες γυναίκες και ημερίδα με θέμα "Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας".
α. Ομάδα υποστήριξης για άνεργες γυναίκες Η ομάδα απευθύνεται σε νέες γυναίκες 18-35 ετών και έχει στόχο την ψυχολογική υποστήριξη, την εμψύχωση και την κινητοποίηση τους. Περιλαμβάνει 4 δίωρες συναντήσεις (18.00-20.00). 1. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2. Πέμπτη 24 Μαρτίου 3. Τετάρτη 30 Μαρτίου 4. Πέμπτη 31 Μαρτίου
Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής έως 21/3.
β. Ημερίδα με θέμα: Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας Η ημερίδα απευθύνεται στους νέους και τις νέες που θέλουν να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου, 10.00-14.00 στο χώρο της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 18, …

Άνθρωποι δίχως ταυτότητα

“Εγώ δεν είμαι εγώ. Δεν πρέπει να είμαι εγώ. Σε αυτή τη χώρα, αυτή που με γέννησε, το ναι σαι αυτός που γεννήθηκες για να σαι το πληρώνεις με την ίδια σου τη ζωή. Εγώ λοιπόν, δεν είμαι εγώ!
Πέταξα την ταυτότητα μου στα σκουπίδια και είπα: “Είμαι ο Κανένας και πάω να βρω νέα Ιθάκη”. Μεγάλη κουβέντα να βρεις αυτή την Ιθάκη γιατί τούτον τον κόσμο τον χωρίζουν σύνορα. Τα σύνορα έχουν ταυτότητα. Ακόμη και μ ενα κομμάτι ύφασμα και δίχως χαρτιά, σημαίες και διαβατήρια, εγώ και οι άλλοι είμαστε “άλλοι”. Πάψαμε να μαστε άνθρωποι εδώ και καιρό.
Στοιβάξαμε τα όνειρα, τις προσδοκίες, τς ψυχές μας μέσα σε τρύπιες φουσκωτές βάρκες και παλεύαμε με τα θηριώδη κύμματα, τις κραυγές των μανάδων μας, τα ουρλιακτά των μωρών μας...Και αν μπορούσαν οι άλλες αδελφές ή όχι χώρες να τιθασέψουν την θάλασσα, αν μπορούσαν να βάλουν συρματόπλεγμα στο αλμυρό νερό, αν μπορούσαν να στήσουν το εκτελεστικό απόσπασμα πίσω από τα βράχια, πιστέψτε με πως θα το καναν. Μπορούν όλοι αυτοί να βλέπουν να πνίγονται μωρά, ν…

Ανακαλείται σνακ λόγω δυσάρεστης οσμής και γεύσης

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διάθεση σνακ που ονομάζεται «αλμυρό σνακ με γεύση πάπρικα» Ιταλικής προέλευσης, με αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων και συγκεκριμένα δυσάρεστη οσμή και γεύση.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «CRIK CROK Plus paprika», σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας P19052016D και ημερομηνία λήξης 19.05.2016, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ιταλική εταιρεία «ICA FOODS SPA» και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. (Ολύμπου 32, Καλοχώρι Δ. Θεσσαλονίκης). Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες απόσυρσης/ανάκλησης του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν.
Πηγές: ΕΦΕΤ.

SOS: Φυτό που υπάρχει σε χιλιάδες σπίτια προκαλεί τοξική δηλητηρίαση

Το φυτό που βλέπετε στην φωτογραφία σίγουρα το έχετε δει σε κάποια γλάστρα στο σπίτι ενός γνωστού, ή ακόμα και στο σπίτι σας. Η επιστημονική του ονομασία είναι “Diffenbachia” (Ντιφενμπάχια) και σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι αυτό το φυτό μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά!
Η Ντιφενμπάχια είναι ένα είδος εσωτερικού φυτού σπίτι με μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ τοξικό και η δηλητηρίαση στον άνθρωπο μπορεί να προκύψει αν μασουλήσει κανείς τα φύλλα, τον μίσχο ή και τη ρίζα του φυτού.
Γι' αυτό και τα μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους “ό,τι βρουν μπροστά τους”. Δηλητηριώδες συστατικό
Οξαλικό οξύ Ασπαραγίνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αυτό το φυτό) Συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια Κάψιμο στο στόμα ή στο λαιμό Βλάβη στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού Διάρροια Πόνος στο μάτι Βραχνή φωνή Ναυτία ή εμετός
Πρή…

Ενα νέο τεστ για τον καρκίνο της μήτρας

Το HPV DNA test υπερέχει σε ευαισθησία του τεστ Παπανικολάου και εμφανίζεται ως μια οικονομικά αποδοτική επιλογή
Διακόσια πενήντα από τα 600 νέα περιστατικά καρκίνου της μήτρας που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα χάνουν τη μάχη για τη ζωή τη στιγμή που η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να προληφθεί. Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο το 30% των γυναικών κάνουν τακτικό γυναικολογικό έλεγχο και τεστ ΠΑΠ, το οποίο θεωρείται πλέον από τους ειδικούς παρωχημένο. Η σκυτάλη έχει δοθεί από τους επιστήμονες στο HPV DNA test, το οποίο έχει 100% ευαισθησία στην αναγνώριση προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, με τη νέα μέθοδο η προληπτική επανεξέταση μπορεί να γίνεται κάθε τρία χρόνια.
«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες αντιπροσωπεύοντας το 9% της παγκόσμιας επίπτωσης του καρκίνου. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στάδιο της νόσου κατά τη διάγνωση, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω …

Πώς η πολλή ζάχαρη μπορεί να είναι επιζήμια για τον εγκέφαλο

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αναψυκτικά παχαίνουν και καταστρέφουν την υγεία των δοντιών μας, αλλά μια νέα μελέτη σε αρουραίους έριξε φως στο πόσο μεγάλη ζημιά μπορούν να κάνουν τα αναψυκτικά και γενικότερα η ζάχαρη στον εγκέφαλό μας.
Οι αλλαγές που παρατήθηκαν στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη συναισθηματική συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία, ήταν πιο εκτεταμένες από αυτές που προκαλούνται από το έντονο στρες. Είναι γνωστό ότι το έντονο στρες ή οι καταχρήσεις από μικρή ηλικία, αυξάνουν τον κίνδυνο της κακής ψυχικής υγείας και των ψυχιατρικών διαταραχών.
Ο αριθμός των τραυματικών γεγονότων στα οποία μπορεί να εκτεθεί ένα παιδί (ατυχήματα, τραυματισμοί, πένθος, φυσικές καταστροφές, σωματική, σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία) σχετίζονται με αυξημένες συγκεντρώσεις της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Τα πειράματα στους αρουραίους, εξέτασαν αν η επίδραση του στρες στον εγκέφαλο σε νεαρή ηλικία, επιδεινώθηκε πίνοντας μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών με…

Επικίνδυνες για καρκίνο ή λευχαιμία οι αξονικές στα παιδιά

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου ή λευχαιμίας στην ενήλικη ζωή τους, αντιμετωπίζουν τα παιδιά που κάνουν αξονικές τομογραφίες στο κεφάλι, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την πρώτη ουσιαστικά μακρόχρονη μελέτη του είδους της. Οι επιστήμονες τονίζουν πάντως ότι εφόσον οι τομογραφίες γίνονται όταν είναι απολύτως δικαιολογημένες, τότε σχεδόν σίγουρα τα οφέλη τους είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Μαρκ Πιρς του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ της Βρετανίας και την Άμι Μπέρινγκτον ντε Γκονζάλεζ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ επεσήμαναν ότι αν και ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία, τελικά παραμένει μικρός: μόλις μία περίπτωση καρκίνου ανά 10.000 τομογραφίες του εγκεφάλου.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 180.000 Βρετανούς ασθενείς κάτω των 22 ετών, οι οποίοι στο παρελθόν, ως παιδιά (κάτω των 15 ετών), είχαν κάνει αξονικές τομογραφίες. Οι ερευνητές συσχέτισαν τον αριθμό και …

Δημόσια νοσοκομεία με Wi-Fi και χωρίς φάρμακα και υλικά

Σε 31 δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς μπορεί να στερούνται από γάζες ή φάρμακα, να μην υπάρχει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, να παραμένουν ώρες στην αναμονή περιμένοντας να εξεταστούν και κυρίως να μην υπάρχουν κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα έχουν όμως ελεύθερη πρόσβαση στο internet, σύμφωνα με την πρόσφατη ενέργεια του Υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τΤο Υπουργείο Υγείας έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία (από τα προβλεπόμενα 910) ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot) σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο έργο «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) Ψηφιακή Σύγκλιση. Τα υπόλοιπα 12 νοσοκομεία θα μπουν και αυτά στο πρόγραμμα σε λίγες εβδομάδες.
Ο εξοπλισμός απαρτίζεται από προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χ…

Στο ΣτΕ οι εργαστηριακοί γιατροί για τις μειώσεις των τιμών

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαστηριακοί γιατροί κατά της υπουργικής απόφασης που μειώνει τις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 31 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων.
Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, είναι αυτονόητο ότι θα αποβεί καθοριστική για την επιβίωση των εργαστηριακών γιατρών που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προβλέπει μείωση στις τιμές για τις 51 εξετάσεις που απορροφούν το 80% της δαπάνης – των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, οι τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη (σε 302 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟ…