Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 6, 2015

Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών από τον Απρίλιο με μερική αποζημίωση για τις δεδουλευμένες του πρώτου 3μήνου 2015, εργασιακή υπερεξόντωση λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απευθείας, και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες υπάγονταν μέχρι πρότινος. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική».
Ειδική αναφορά γίνεται για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει σε «οριακό σημείο», εξαιτίας της υποστελέχωσης. Υπηρετούν μόνο 4 γιατροί, 1 παιδίατρος και 3 γενικοί γιατροί, ενώ «εκκρεμεί αδικαιολόγητα», σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ από τον Μάιο ο διορισμός 2 επιμελητών παθολόγων για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες κρίσης-επιλογής, όπως υποστηρίζει. Κάνει λόγο για «παράνομη εργασιακή υπερεξόντωση» των 3 υπηρετ…

Τι πρέπει να έχει μάθει το παιδί σας μέχρι να γίνει 4 ετών

Οι σύγχρονοι γονείς είναι γεμάτοι άγχη και ανησυχία για την ομαλή ανάπτυξη και την ορθή εξέλιξη του παιδιού τους. Από το πόσο επικοινωνιακό είναι και κατά πόσο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, μέχρι το ποιες δεξιότητες πρέπει να έχει κατακτήσει, τα ορόσημα της ανάπτυξής του είναι ζητήματα που κάνουν τους γονείς να ρωτούν, να διαβάζουν και να ανησυχούν. Ιδού, λοιπόν, όλες οι γνώσεις και οι ικανότητες που πρέπει το παιδί σας να έχει κατακτήσει, πριν κλείσει τα τέσσερα χρόνια.
Κάλυψη (πολύ) βασικών αναγκών Τα παιδιά μέχρι τα 4 έτη είναι σε θέση να καλύπτουν μόνα τους βασικές ανάγκες, ούτως ώστε να μπορούν σιγά-σιγά να οδηγηθούν στο δρόμο της (σχετικής) αυτονόμησης –και της εισόδου τους στη ζωή του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά, λοιπόν, έως τεσσάρων ετών, πρέπει να ξέρουν:
Να ντύνονται σχεδόν μόνα τους. Με λίγη βοήθεια από τη μαμά και το μπαμπά, ένα παιδί στα τέσσερά του χρόνια, μπορεί να μάθει να ντύνεται και να γδύνεται, αλλά και να βάζει τα παπούτσια του. Το να δένουν τα κορδόνια τους εί…

Αναψυκτικά & ανακοπή καρδιάς: Ανησυχητικά τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα

Παρά το γεγονός ότι μας φορτώνουν με απίστευτες ποσότητες ζάχαρης και περιττές θερμίδες, δεν λέμε να βγάλουμε τα αναψυκτικά από τη ζωή μας. Πολύ συχνά, ίσως και καθημερινά, συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα αναψυκτικό, με αυτήν την κάκιστη συνήθεια να έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, από το μεταβολικό σύνδρομο έως την κατάθλιψη.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο τελευταίο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC), τα αναψυκτικά συνδέονται και με την ανακοπή καρδιάς, δίνοντάς μας έναν ακόμη λόγο να τα βγάλουμε μια για πάντα από τη ζωή μας.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται με την εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή (out-of-hospital cardiac arrest - OHCA) καρδιακής αιτιολογίας.
«Επιδημιολογικές μελέτες έχουν υποδείξει μια θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ποτών και της επίπτωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ άλλες εκθέσεις έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και καφέ μειώνει τον κίνδυνο θα…

Ελεγχοι της υγείας που μπορεί να σώσουν τη ζωή σας

Ενα από τα σημαντικότερα πράγματα στο σώμα μας είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες για διαφορετικούς τύπους ασθενειών και αν κάποιος είναι αρκούντως παρατηρητικός μπορεί να δει τα σημάδια.
Αν η μόνη στιγμή που ελέγχετε σε βάθος το σώμα σας είναι όταν ασχολήστε με τα νύχια σας, ίσως να σας λείπουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την υγεία σας. Κι όμως, οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να δείτε τα πρώτα συμπτώματα κάποιων ασθενειών ή καταστάσεων, απλά και μόνο αν δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή στον εαυτό σας, ενώ κοιτάζεστε στον καθρέφτη σας κάθε πρωί. Δείτε ποιες είναι οι «εξετάσεις» που μπορείτε να κάνετε στο σώμα σας παρατηρώντας το και τι μπορούν να σας πουν για την υγεία σας:
Βλέπετε σκοτεινές γραμμές στα νύχια σας; Οι μεγάλες κηλίδες δεν είναι τα μόνα σημάδια που δείχνουν τον καρκίνο του δέρματος. Αυτή η ασθένεια μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κάτω από τα νύχια σας. Οι κίτρινες, καφέ ή μαύρες γραμμές είναι ένα σημάδι ότι έχετε κατεστραμμένα κύτταρα, πιθανώς από μελάνωμα που…

Μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και περιορισμοί στη συνταγογράφηση…στο δρόμο

Με υπουργική απόφαση τέθηκε από χθες σε ισχύ η πρόβλεψη του 3ου μνημονίου για μείωση στις τιμές των φαρμάκων που έχουν χάσει την προστασία της πατέντας τους (off patent) αλλά και των γενόσημων φαρμάκων.
Μολονότι ο Giuseppe Carone είχε αντιρρήσεις, οι δύο πλευρές κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία καθώς η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΥΚΑ έσπευσε να δεσμευτεί ότι οι αλλαγές που απαιτούνται, θα νομοθετηθούν από την προσεχώς εκλεγμένη ηγεσία του υπουργείου. Οι μειώσεις τιμών κατά 50% για τα off patent και στο 32,5% της τιμής του φαρμάκου αναφοράς στα γενόσημα, αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία που στήριξε την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες και τα αιτήματά της. Για την πλήρη εφαρμογή των απαιτούμενων από το 3ο μνημόνιο, η ΗΔΙΚΑ απαίτησε την συνταγογράφηση μόνο με δραστική ουσία (χωρίς εμπορική) προκαλώντας την αντίδραση των γιατρών και ειδικά του ΔΣ του ΙΣΑ που ήρθε προ τετελεσμένου.
isotimos

Η στενοχώρια βλάπτει σοβαρά την υγεία μας!

H στεναχώρια εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε επικίνδυνα μικρόβια να του επιτεθούν.
Το εύρημα αυτό εξηγεί περιπτώσεις ανθρώπων που αρρωσταίνουν βαριά ή και πεθαίνουν ακόμα όταν χάνουν τον/την σύντροφο της ζωής τους. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση του διάσημου μουσικού Τζόνι Κας, ο οποίος πέθανε το 2003 από επιπλοκές του διαβήτη. Ο Κας είχε χάσει τέσσερις μήνες νωρίτερα τη σύζυγό του Τζουν και οι συγγενείς του είχαν πει τότε ότι ο 71 ετών συνθέτης και τραγουδιστής δεν άντεξε τον θάνατό της.
Τα ουδετερόφιλα Ανοσολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ανακάλυψαν ότι τα αυξημένα επίπεδα στρες και κατάθλιψης που προκαλεί η μεγάλη στεναχώρια, μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία ενός είδους λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία λέγονται ουδετερόφιλα. Τα ουδετερόφιλα, που ανήκουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, όπως η πνευμονία. Οι επιπτώσεις της στεναχώριας σε αυτά είναι πιο έντονες στους μεγάλης ηλι…

Έλληνες επιστήμονες κάνουν υγιή τα καρκινικά κύτταρα! (βίντεο)

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής δύο Έλληνες ειδικούς, πιστεύουν ότι μπορεί να ανακάλυψαν τρόπο να αναστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα σε υγιή ιστό, «κλείνοντας» τον καρκίνο. 
Με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αναστασιάδη, ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν η συνήθης σειρά κυτταρικής ρύθμισης διαταραχθεί εμφανίζονται γρήγορα, καρκινικά κύτταρα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
 Ωστόσο, προσθέτοντας μόρια mircoRNAs οι επιστήμονες μπόρεσαν να εμποδίσουν τον καρκίνο. «Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκαλύψαμε μία νέα στρατηγική για αναχαίτιση του καρκίνου», αναφέρουν.
in2life


Οι κυριότερες αιτίες θανάτου σήμερα -Από τι πεθαίνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η παχυσαρκία εξαιτίας της ανθυγιεινής διατροφής συνιστούν το «τρίγωνο του κακού τρόπου ζωής», καθώς αποτελούν τις τρεις κυριότερες αιτίες θανάτων παγκοσμίως, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την αλλαγή των συνηθειών και συμπεριφορών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντή του Ινστιτούτου Στατιστικών Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", αξιολόγησαν 79 διαφορετικούς κινδύνους θανάτου σε 188 χώρες.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι αποφεύξιμοι παράγοντες κινδύνου -από τη ρύπανση του αέρα έως το ανασφαλές νερό- ευθύνονται για ολοένα περισσότερους θανάτους και ασθένειες στον πλανήτη.
Η υπέρταση κατατάσσεται ως ο Νο 1 «δολοφόνος», θεωρούμενη υπεύθυνη για 10,4 εκατ. θανάτους διεθνώς το 2013. Το ειδικό βάρος της στη θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 49% από το 1990 έως σήμερα. Η υπέρταση είναι…

Τα 8 συνηθέστερα συμπτώματα του καρκίνου που χρειάζονται προσοχή

Βρετανοί ειδικοί δημοσίευσαν έναν κατάλογο οκτώ συμπτωμάτων τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν ανεξήγητα αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σημάδια μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου. Τη λίστα κατάρτισαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κeele. Σε αυτήν περιλαμβάνονται:
1. Αίμα στα ούρα 2. Πρωκτική αιμορραγία 3. Αιμόπτυση 4.Εξογκώματα στο στήθος 5. Δυσκολία στην κατάποση 6. Αιμορραγία σε γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση 7. Μη φυσιολογικά αποτελέσματα εξετάσεων στον προστάτη 8. Αναιμία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθένα εξ αυτών των συμπτωμάτων στη λίστα μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο και έτσι θα πρέπει να σπεύσει να εξεταστεί το άτομο στο οποίο θα εμφανιστούν, όπως το ίδιο πρέπει να κάνει γενικότερα σε κάθε ασυνήθιστη μεταβολή της υγείας του.
Η έγκαιρη διάγνωση καρκίνου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισής του. Οι ειδικοί κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας 25 έρευνες.
madata

Γιατί δεν πρέπει να πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο

Τα γυμνά πέλματα εκτίθενται σε μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως το δάπεδο στο μπάνιο ή το εσωτερικό του παπουτσιού και της κάλτσας, όταν ιδρώνουμε.
Οι οργανισμοί που κατά κανόνα προκαλούν μυκητιασική μόλυνση στα νύχια των ποδιών, ονομάζονται δερματόφυτοι (dermatophytes). Οι σπόροι των μυκητών εισέρχονται στο δέρμα μέσα από μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα, ή μέσα από τις πολύ μικρές σχισμές που υπάρχουν ανάμεσα στο νύχι του ποδιού και το δερματικό του υπόστρωμα.
Στη συνέχεια αναπτύσσονται και δημιουργούν μικρές εστίες μυκητών που καταστρέφουν το νύχι από την κάτω (εσωτερική) πλευρά του. Αυτού του είδους οι μολύνσεις είναι πιο συχνές στο νύχι του μεγάλου δαχτύλου του πέλματος από ό,τι στα νύχια των χεριών, πιθανότατα επειδή τα νύχια των ποδιών εκτίθενται πολύ πιο εύκολα σε “γόνιμο” περιβάλλον για τον μύκητα, όπως αναφέραμε παραπάνω.
Αρχικά η μυκητιασική μόλυνση προκαλεί ένα μικρό σημάδι που φαίνεται και από την επάνω πλευρά του νυχιού. Συν τω χρόνω…

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ένα νέο φάρμακο που έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει την επιβίωση σε ασθενείς με προχωρημένο, πλακώδη, μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα που είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την πρώτη σημαντική θεραπευτική πρόοδο στον τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό, πλακώδη, μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SQ NSCLC), για εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σηματοδοτεί η έγκριση του nivolumab. Το νέο φάρμακο αποτελεί, επίσης, τον πρώτο και μοναδικό αναστολέα του σημείου ελέγχου του ανοσοποιητικού συστήματος PD-1 που επιδεικνύει όφελος συνολικής επιβίωσης (OS) σε αντιμετωπισμένο στο παρελθόν μεταστατικό SQ NSCLC. Η έγκριση αυτή, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα των μελετών CheckMate -017 και -063, επιτρέπει την εμπορική κυκλοφορία του nivolumab και στα 28 Κράτη-Μέλη της ΕΕ.
«Η σημερινή έγκριση του nivolumab για το μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα εκ πλακωδών κυττάρων αποτελεί πραγματικά μία σημαντική πρόοδο για τους ασθενε…

Επικίνδυνα χημικά υπάρχουν στα ρούχα που αγοράζουμε

Όσο και αν επιθυμούμε να φορέσουμε αμέσως τα ρούχα που με χαρά μόλις αγοράσαμε, είναι απαραίτητο να πλυθούν και μάλιστα καλά πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα και το σώμα μας, καθώς επικίνδυνα χημικά από τις βαφές των υφασμάτων μπορεί να έχουν ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.
Ό,τι ακουμπά στο δέρμα μας πρέπει να πλένεται Εκτός από τα χημικά, ένα σωρό μικρόβια υπάρχουν πάνω στα ρούχα που δοκιμάζονται σε ένα κατάστημα, που μπορούν να μας προκαλέσουν κάποιο δερματικό πρόβλημα ή να κολλήσουμε ακόμα και ψείρες –μην ξεχνάμε ότι δε γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ράφτηκαν. Ανοιχτές πληγές και εκδορές στο δέρμα αφήνουν "πύλες" ανοιχτές για να εισέλθουν επικίνδυνα μικρόβια στον οργανισμό μας. Φροντίζουμε λοιπόν, να πλένουμε όλα τα καινούρια ρούχα και εσώρουχα, αλλά και τα σεντόνια και τις πετσέτες πριν τα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά.
Επικίνδυνες δερματικές παθήσεις από άπλυτα καινούρια ρούχα Ο Δρ. Donald Belsito του Παν…

Πώς θα ηρεμήσετε το στομάχι σας όταν είναι “βαρύ και ανακατεύεστε”

Σε όλους μας έχει τύχει να νιώσουμε ένα ξαφνικό “ανακάτεμα” στο στομάχι, ή να το αισθανόμαστε “βαρύ” και ότι μας προκαλεί δυσφορία. Τις περισσότερες φορές ευθύνεται κάτι που φάγαμε ή γενικότερα μια διατροφή χωρίς ισορροπία. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητούμε κάτι που θα μας ανακουφίσει γρήγορα. Εκτός από ορισμένα απλά φάρμακα που μπορείτε να έχετε μαζί σας για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν και μερικές απλές, εντελώς φυσικές, λύσεις, που είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν.
Τζίντζερ (πιπερόριζα) Μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερόριζα μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για κάποια είδη στομαχικών διαταραχών. Ως ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, η πιπερόριζα είναι διαθέσιμη σε δεκάδες μορφές, όλες εκ των οποίων μπορούν να σας βοηθήσουν. Μασήστε λίγο τζίντζερ ή πάρτε κάποιο συμπλήρωμα. Επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε σε μορφή ροφήματος. Κόψτε φέτες από φρέσκο τζίντζερ σε καυτό νερό και φτιάξτε ένα τσάι.
Μέντα Η μέντα αναφέρεται συχνά ως μια ιδιαίτερα χρήσιμη λύση για τη ναυτία και τ…

Ουρολοίμωξη στους άνδρες: Έτσι θα προστατευθείτε

Οι ουρολοιμώξεις προκαλούνται από μικρόβια, όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες. Τα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα στο ουροποιητικό σύστημα απομακρύνονται γρήγορα με την ούρηση, πριν εγκατασταθούν και προκαλέσουν συμπτώματα. Ωστόσο, μερικές φορές τα βακτήρια ξεπερνούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προκαλούν λοίμωξη.
Η λοίμωξη στην ουρήθρα ονομάζεται ουρηθρίτιδα, ενώ στην ουροδόχο κύστη ονομάζεται κυστίτιδα. Τα βακτήρια μπορούν να «ταξιδέψουν» μέσω των ουρητήρων προς τα πάνω και να μολύνουν τα νεφρά. Η λοίμωξη του νεφρού ονομάζεται πυελονεφρίτιδα.
Οδηγίες πρόληψης Για να προλάβετε τις ουρολοιμώξεις, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συνιστούν τα εξής μέτρα:
-Να πίνετε 8-10 ποτήρια υγρά (κυρίως νερό) την ημέρα με μεσοδιαστήματα δύο ωρών.
-Να μην καθυστερείτε την ούρηση όταν αισθάνεστε την ανάγκη.
-Να ουρείτε πάντα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή και να πλένεστε με άφθονο νερό, κατά προτίμηση κρύο.
-Να ουρείτε α…

Ψάρια, το φυσικό αντικαταθλιπτικό

Η κατανάλωση ψαριών δύο φορές την εβδομάδα βελτιώσει την ψυχική διάθεση και μειώνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη, γράφουν Κινέζοι ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου Qingdao, στο Journal of Epidemiology & Community Health. Θεωρείται πως αιτία είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών.
Αναλύοντας στοιχεία 26 προηγούμενων μελετών που διεξήχθησαν την περίοδο 2001-2014, όπου συμμετείχαν πάνω από 150.000 άτομα, οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η επαρκής κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει 17%, κατά μέσο όρο, τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Οι ερευνητές γράφουν ότι οι άντρες φαίνεται να προστατεύονται περισσότερο από τις γυναίκες. Η μείωση του κινδύνου για κατάθλιψη από την κατανάλωση ψαριών στους άνδρες ήταν 20%, και στις γυναίκες 16%.
Οι μεμβράνες των κυττάρων «Ενδέχεται να υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος ανάμεσα στα ψάρια και την κατάθλιψη», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Φανγκ Λι, από το Τμήμα Επιδημιολογίας & Στατιστικών Υγείας του πανεπιστημίου.
Τα ψάρια είναι πλ…

Τα social media υπεύθυνα για αυπνία - εφηβική κατάθλιψη

Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βλάπτουν την ποιότητα του ύπνου τους και να αυξάνουν την πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους αναφέρει νέα έρευνα. Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν την έρευνα σε πάνω από 460 έφηβους ηλικίας 11-17 στη Σκωτία, ανακαλύπτοντας πως η χρήση των μέσων συνδεόταν αρνητικά με την ποιότητα του ύπνου αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είχαν ειδικά όσοι απαντούσαν το βράδυ στα posts των φίλων τους και έμεναν γι’ αυτό ξύπνιοι έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκτός από τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά το Facebook, Twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι έφηβοι απάντησαν σε ερωτήματα για την αυτοεκτίμηση, το άγχος και την κατάθλιψη.
Επίσης συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν την συναισθηματική επένδυση που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την πίεση που ένιωθαν να είναι διαθέσιμοι νύχτα-μέρα για να απαντούν και το άγχος που ένιωθαν αν δεν απαντούσαν αμέσως στα posts και στα inbox. Η προκαταρκτική ανάλυση των απαντήσεών τους έδε…

Γιατί ψάχνουμε τον έρωτα στο ίντερνετ; Τι λέει αυτό για την προσωπικότητά μας;

Με την έξαρση του διαδικτύου αλλά και της μοναξιάς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έναν ή μία σύντροφο μέσω internet.
Ας δούμε τι λένε οι αριθμοί για τη χώρα μας. Σύμφωνα με online έρευνα της Microsoft:
51% δηλώνει ότι έχουν χρησιμοποιήσει υπηρεσία αυτή για να φλερτάρει 54% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι προτιμούν να φλερτάρουν στο Instant Messenger παρά πρόσωπο με πρόσωπο 27% θεωρούν ότι το διαδίκτυο είναι ο απλούστερος τρόπος για να κάνεις γνωριμίες 33% των ερωτηθέντων απάντησαν πως βρήκαν τον έρωτα στον κυβερνοχώρο.
Σήμερα κάθε σπίτι διαθέτει PC ή laptop ή notebook ή tablet με διάφορους συνδυασμούς ανάλογα με την ηλικία των μελών και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των ενηλίκων. Η εποχή του κυβερνοχώρου έχει αρχίσει προ πολλού κι έχει κατακτήσει κάθε πλευρά της καθημερινότητας μας. Μέσω υπολογιστή και διαδικτύου επικοινωνούμε, εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, διασκεδάζουμε. Επόμενο λοιπόν είναι να αποτελεί και μέσο αναζήτησης ερωτικού συντρόφου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καινούρ…

Στοιχεία ΣΟΚ για το βιολογικό γάλα

Πώς θα αγαπήσω το σώμα μου