Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 3, 2015

Πώς ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογική μας διάθεση

Μωρό και αντιβίωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όταν το μωρό σας είναι άρρωστο είναι λογικό να θέλετε να επισκεφτείτε κατευθείαν τον παιδίατρο ώστε να του δώσει κάτι που θα το κάνει να αισθανθεί καλύτερα, όπως ένα αντιβιοτικό.
Άλλωστε αυτά τασυνταγογραφούμενα φάρμακα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην εξόντωση των βακτηρίων. Τι γίνεται όμως όταν δεν γίνεται σωστή επιλογή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και της ασθένειας του μωρού σας;«Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο κατά των βακτηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι άχρηστα κατά των ιογενών ασθενειών, όπως είναι η γρίπη και το κρυολόγημα," λέει ο IonaMunjal, διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων στο Μπρονξ, της Νέας Υόρκης . Παρακάτω οι ειδικοί εξηγούν πώς και πότε τααντιβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν ένα μωρό.
Πότε τα μωρά χρειάζονται αντιβίωση Τα μωρά χρειάζονται αντιβιοτικά μόνο εάν πάσχουν από τις παρακάτω κοινές ασθένειες της παιδικής ηλικίας:
Υψηλός πυρετός Ο πυρετός δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δίνει μάχη να αποκρούσει τα μικρόβι…

Οκτώ σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών

Ονυχοκρύπτωση: Η επώδυνη πάθηση των νυχιών και πώς θα την αποφύγετε

Ολική αποτρίχωση στο μπικίνι - Από τι κινδυνεύετε

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και η αποτρίχωση είναι απαραίτητη πριν την εξόρμηση στις παραλίες. Πριν επιλέξετε όμως τη μέθοδο αποτρίχωσης για την ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι, καλό είναι να γνωρίζετε τους κινδύνους που εγκυμονεί.
Σύμφωνα λοιπόν με νέα μελέτη, όσες γυναίκες απομακρύνουν την τριχοφυΐα από την ευαίσθητη περιοχή, είναι πιο ευπαθείς σε δερματικές μολύνσεις.
Η έρευνα συνδέει την ολική αποτρίχωση στο μπικίνι (τη λεγόμενη βραζιλιάνικη ή full μπικίνι) με την εμφάνιση μολυσματικής τερμίνθου. Πρόκειται για δερματική πάθηση η οποία εκδηλώνεται με σπυράκια που μεγαλώνουν και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, αλλά και με την κοινή χρήση πετσέτας, γι' αυτό και εντοπίζεται σε παιδιά και ενήλικες.
Ο δρ Τζόναθαν Ζένιλμαν, επικεφαλής στο τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο ιατρικό κέντρο Johns Hopkins Bayview, δήλωσε ότι ο ιός του έρπη μεταφέρεται πιο εύκολα αν υπάρχει κάποιο τραύμα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Από την άλλη, η δρ Μαίρη Γκέιλ Μερκούριο, επί…

Ποιά μέρη του σώματος «χτυπάει» κάθε συναίσθημα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Aalto στη Φινλανδία, σύμφωνα με το onmed.gr, κατάφεραν να αποτυπώσουν τα μέρη του σώματος που ενεργοποιούν συγκεκριμένα συναισθήματα. Δείτε αναλυτικά τον αντίκτυπο των συναισθημάτων στο σώμα μας.
Κεφάλι Σημαντικός είναι ο ρόλος των δακρύων και των μυϊκών συσπάσεων του προσώπου. Η υψηλότερη ενεργοποίηση παρατηρείται στα συναισθήματα χαράς, ενώ η χαμηλότερη στην αδιαφορία και την κατάθλιψη. Στην ντροπή συμμετέχουν ιδιαίτερα τα μάτια και στον θυμό τα μάγουλα.
Λαιμός Εκτός από την κατάθλιψη και την αδιαφορία, τα άλλα συναισθήματα αφήνουν έντονη γεύση στον λαιμό. Υψηλή δραστηριότητα παρατηρείται στα συναισθήματα της αηδίας και της αγάπης, όπου οι αισθήσεις της γεύσης και της οσμής παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Στήθος Ενεργοποιείται έντονα στα περισσότερα συναισθήματα. Αλλαγές στην αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό παρατηρούνται στον θυμό, την ευτυχία, το άγχος, την αγάπη και την περηφάνια.
Στομάχι-κοιλιά Τα αρνητικά συναισθήματα «δένουν κόμπο» το στομάχι μας. Το αποτύπω…

Φάρμακα στην εγκυμοσύνη: Τι είναι ασφαλές και τι δεν είναι;

Κάθε έγκυος σίγουρα προτιμά να διανύσει την εγκυμοσύνη της χωρίς τη λήψη κάποιου φαρμάκου. Όμως, υπάρχουν κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης ή παθήσεις που καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο. Κανένα φάρμακο ή ουσία – ακόμα και εάν είναι “φυτικής προέλευσης” – δεν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι 100% ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ευτυχώς, τα φάρμακα που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο είναι λίγα, και αρκετά φάρμακα, χημικά ή φυτικά καθώς και βιταμίνες και συμπληρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικά, όπως στην περἰπτωση θυρεοειδοπάθειας, διαβήτη, θρομβοφιλίας, σκλήρυνσης κατά πλάκας κ.α, είναι ακόμα απαραίτητα. Ανεξάρτητα όμως από το εάν ένα φάρμακο αναφέρεται ως ασφαλές ή όχι, είναι βασική αρχή η έγκυος να επικοινωνεί με το γιατρό ή τη μαία της πριν το χρησιμοποιήσει. Τι πρέπει λοιπόν κάθε έγκυος να γνωρίζει για την λήψη φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Κατηγορίες Φαρμάκων Κάθε φάρμακο ανήκει σ…