Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 5, 2015

Ιατρικό θαύμα έζησε μία 19χρονη στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ένα «θαύμα» έζησε μία 19χρονη, χάρη στην παγκόσμια ιατρική πρωτιά αφαίρεσης ενός μεγάλου όγκου πνεύμονα και καρδιάς, που η διάμετρός του ξεπερνούσε τα 14 εκατοστά. Μετά από μια εγχείρηση 6,5 ωρών που διενεργήθηκε  στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης,πριν από λίγο καιρό, αφού παρέμεινε για δύο ημέρες στην Εντατική, επέστρεψε στον θάλαμο νοσηλείας και πήρε εξιτήριο.
“Η καρδιά της λειτουργεί άριστα όπως απέδειξαν το διοισοφάγειο και διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις που έγιναν με ταχεία βιοψία πριν ολοκληρωθεί η επέμβαση, αλλά και στη συνέχεια ο έλεγχος του συνόλου του όγκου που αφαιρέθηκε, επιβεβαίωσαν ότι τα σημεία της εκτομής ήταν ελεύθερα καρκινικών κυττάρων” αναφέρει ο επικεφαλής των ομάδας χειρουργών θώρακος- καρδιάς – αγγείων που διενήργησε την επέμβαση, Ευάγγελος Σιβιτανίδης.
Η 19χρονη είχε χειρουργηθεί πρώτη φορά σε ηλικία 13 χρόνων για οστεοσάρκωμα στο κάτω άκρο. Πριν από ενάμισι χρόνο χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο για μετάσταση σε τμήμα του αρι…

Οι ξηροί καρποί ωφελούν σοβαρά την υγεία

Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τον μύθο ότι οι ξηροί καρποί παχαίνουν και προκαλούν δυσκοιλιότητα, με συνέπεια πάρα πολλοί άνθρωποι να στερηθούν μια κατηγορία τροφίμων τα οποία στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και υγιεινά.
Δύο πρόσφατες αμερικανικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές έδειξαν πως όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν τόσο λιγότερες πιθανότητες είχαν να πεθάνουν από καρκίνο και καρδιοπάθεια, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Μία άλλη, που διεξήχθη στην Ισπανία, έδειξε ότι η θνησιμότητα ήταν μειωμένη σε ομάδα εθελοντών που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με έξτρα ποσότητες ξηρών καρπών.
Ανάλογα ευρήματα είχε τον περασμένο μήνα και μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine» και διεξήχθη σε περισσότερους από 200.000 άντρες και γυναίκες από τη Σαγκάη και τις νότιες ΗΠΑ. Οπως έδειξε, η συστηματική κατανάλωση ξηρών καρπών σχετιζόταν με μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικ…

8 σιωπηλά συμπτώματα του θυρεοειδούς

Τα συμπτώματα είναι συχνά δυσδιάκριτα αλλά αν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα, καλό θα ήταν να δώσετε περισσότερη σημασία και να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.
Αλλαγές στον ύπνο Αν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο αλλά ξαφνικά στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας και δε μπορείτε να κοιμηθείτε, ίσως είναι μία πρώτη ένδειξη κάποιου προβλήματος με τον θυρεοειδή σας. Ένας υπερενεργός θυρεοειδής εκκρίνει συγκεκριμένες ορμόνες σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που μπορεί να υπέρ- διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να οδηγεί σε αϋπνία. Αντίστοιχα, και στην περίπτωση που αισθάνεστε μόνιμα κουρασμένοι και με έντονο το αίσθημα της υπνηλίας, ενδεχομένως ο θυρεοειδής σας να υπολειτουργεί και να μην επιτρέπει στο σώμα να παράγει τη σωστή ποσότητα ορμονών.
Άγχος χωρίς αιτία Στην περίπτωση που είστε ένας ιδιαίτερα ήρεμος και χωρίς άγχος άνθρωπος αλλά ξεκινήσετε να παρουσιάζετε αγχωτική συμπεριφορά, τότε ίσως ο θυρεοειδής σας να είναι υπερδραστήριος. Η υπερέκκριση ορμονών του θυρεοειδούς συχνά πρ…

Το χάπι που έκανε ήρωες και τους δειλούς

Π.Ο.Υ. – Καισαρικές μόνο αν είναι «ιατρικά απαραίτητες»

Οι μεταβολές του καιρού συντηρούν ακόμα τις εποχιακές ιώσεις και την γρίπη

Η αστάθεια του καιρού, οι βροχές, οι μεταβολές τις θερμοκρασίας μέσα στην μέρα και η υγρασία συντηρούν ακόμα τις εποχικές ιώσεις και την γρίπη. Για άλλες τρείς εβδομάδες ακόμα υπολογίζεται να μας ταλαιπωρεί η γρίπη.
Εξακολουθούν να αυξάνονται οι θάνατοι από την εποχική γρίπη, καθώς μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συνολικά χάσει τη ζωή τους 98 άνθρωποι.
Από την επιδημιολογική καταγραφή των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι ο θλιβερός κατάλογος με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους, ανεμβολίαστοι και με έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, μακραίνει με πολύ πιο αργό ρυθμό σε σύγκριση με εκείνον του περασμένου μήνα.
Σταθερή μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ): μέχρι και το πρωί της Μ. Δευτέρας βρίσκονταν σε ΜΕΘ 28 ασθενείς που εμφάνισαν επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.
Σημειώνεται ότι συνολικά από την αρχή τους έτους μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 224 άνθρωποι.
Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή «πρωταθλ…

Ελπιδοφόρα νέα θεραπεία αντισωμάτων για το AIDS