Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 21, 2015

Τι μπορεί να κολλήσετε κάνοντας μπάνιο σε πισίνα

Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του καιρού, τόσο περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε σε παραλίες και πισίνες για να δροσιστούμε. Οι χλωριούχες πισίνες όμως κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας και καλό είναι να γνωρίζουμε τι μπορεί να πάθουμε αν δεν προσέχουμε.
Τα βακτήρια στο νερό εξοντώνονται από τη χημική αντίδραση του υποχλωρικού οξέος και των τοιχωμάτων των βακτηριακών κυττάρων. Αυτό όμως βάζει σε μηχανισμό άλλες καταστάσεις που μπορεί να ας βλάψουν, αν δεν προσέξουμε. Δείτε τι ασθένειες μπορεί να κολλήσετε από το κολύμπι σε πισίνα:
Άσθμα Οι πιθανότητες τα παιδιά που κάνουν μπάνιο σε πισίνες να αναπτύξουν άσθμα αυξάνονται με την έκθεσή τους σε χλώριο και συγκεκριμένα στο τριχλωριούχο άζωτο. Πρόκειται για ένα υποπροϊόν χημικών αντιδράσεων μεταξύ αμμωνίας και χλωρίου που μπορεί να βλάψει τον αναπνευστικό σύστημα των παιδιών και να αυξήσει τον κίνδυνο της ασθένειας των πνευμόνων. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Βελγίου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική επ…

Η «Κρυμμένη Αλήθεια» μιας ρευματικής αυτοάνοσης πάθησης

Ένα αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα που «κρύβεται» στις ζωές τουλάχιστον 2.500 Ελλήνων στοχεύουν να «αποκαλύψουν» με τις ενημερωτικές τους δράσεις η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρία (ΕΡΕ) και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (ΕΠΕΡΕ): το σκληρόδερμα. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, είναι η αφορμή για να βρεθεί στο προσκήνιο η επίμονη και σιωπηλή αυτή νόσος που «προτιμά» τον γυναικείο πληθυσμό, με αναλογία 4 γυναίκες προς 1 άνδρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, προσβάλλει γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 χρόνων.
Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι «Αποκαλύπτοντας το Σκληρόδερμα - Η Κρυμμένη Αλήθεια» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της νόσου, FESCA, έχει αποφασίσει ότι το 2015 είναι η χρονιά όπου το Σκληρόδερμα θα πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο, ώστε αυτή η ασθένεια να μην μπορεί να κρύβεται πλέον.
Τα συμπτώματα της νόσου Οι δύο βασικές μορφές της νόσου είναι το εντοπισμένο σκληρόδερμα όπου υπάρχει προσβολή μόνο του δέρματος…

ARRoW: Το ρομποτάκι που μαθαίνει στα παιδιά με αυτισμό την κοινωνικοποίηση

Ελπίδες καλύτερης κοινωνικής ενσωμάτωσης έχουν τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, χάρη στο ρομποτικό παιχνίδι που σε συνδυασμό με ειδική παιδαγωγική μέθοδο, ανέπτυξε επιστημονική ομάδα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη.
Μάλιστα, το ARRoW προ ημερών διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό TELLUS Awards - Technology Enhanced Learning, καθώς επιλέχθηκε στη νικήτρια τετράδα με τις πιο καινοτόμες εφαρμογές εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην Ευρώπη.
«Δεν είναι απλώς ένα ρομπότ. Είναι μία καινοτόμος παιδαγωγική μέθοδος, που εφαρμόζεται με τη βοήθεια του ρομποτικού συνεργάτη, από τον γονέα, τον εκπαιδευτικό και τον θεραπευτή του παιδιού, που παρουσιάζει τη διαταραχή του αυτισμού» εξηγεί ο κ. Φαχαντίδης, διευκρινίζοντας ότι η μέθοδος περιλαμβάνει διακριτά βήματα, που ξεκινούν από την πρώτη επαφή και σύνδεση του παιδιού με το παιχνίδι και φτάνουν στον γενικό στόχο της κοινωνικοποίησης…

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αιμοκάθαρση

Η αιμοκάθαρση είναι μια διαδικασία η οποία εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε τελικό στάδιο.
Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή βοηθά στην ομαλή απομάκρυνση υγρών, οξέων και ηλεκτρολυτών, συστατικά τα οποία δεν αποβάλλονται αποτελεσματικά με την ούρηση, με αποτέλεσμα τα νεφρά να μην λειτουργούν σωστά. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα «φιλτράρισμα» του αίματος. Η διάρκειά της είναι περίπου 3 ώρες, ενώ μπορεί να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές εβδομαδιαίως.
Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να γίνεται είτε στο σπίτι, είτε στην κλινική από εξειδικευμένο προσωπικό ανάλογα με τις απαιτήσεις του ασθενούς.
Αν η αιμοκάθαρση πραγματοποιείται σε κάποια εξειδικευμένη κλινική τότε πρέπει να γίνεται 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Αν από την άλλη, πραγματοποιείται στην οικεία του ασθενούς, πρέπει να γίνεται καθημερινά.
Υπογραμμίζεται ότι κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες, για αυτό πρέπει να λάβει συμβουλές από τον γιατρό του για το πού πρέπει να γίνεται η αιμοκά…

Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες

Οι δύσκολες καταστάσεις είναι μέρος της ζωής. Ο καθένας μας θα αντιμετωπίσει σκληρές περιστάσεις, όπως το πένθος ή οι συγκρούσεις στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και θα πρέπει να μάθει να προχωρά μπροστά. Μερικές φορές, όμως, οι άνθρωποι βιώνουν ένα γεγονός το οποίο είναι τόσο αναπάντεχο και τόσο συγκλονιστικό που συνεχίζει να έχει σοβαρό αντίκτυπο, ακόμα και όταν η αιτία που το προκάλεσε έχει περάσει. Τα άτομα με αυτού του είδους τις εμπειρίες μπορεί να υποφέρουν από αναμνήσεις και εφιάλτες και να βιώνουν πάλι την κατάσταση που τους προκάλεσε έντονο φόβο και τρόμο. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν συναισθηματικά παράλυτοι. Όταν αυτή η κατάσταση επιμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα, διαγιγνώσκεται ως διαταραχή μετατραυματικού στρες. Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μια από τις πολλές παθήσεις που ανήκουν στη κατηγορία των αγχωδών διαταραχών και επηρεάζει περίπου 1 στα 10 άτομα. Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ψυχικής υγείας.Τα παιδι…

Ένα αναψυκτικό την ημέρα προκαλεί Λιπώδες Ήπαρ

Η συστηματική κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση λίπους στο συκώτι, μια κατάσταση που ονομάζουμε Λιπώδες Ήπαρ. Όταν το λιπος συγκεντρώνεται στο ήπαρ, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία που εκφράζεται με αύξηση των τρανσαμινασών στις εξετάσεις αίματος. Αν αυτή η δυσλειτουργία επιμείνει για χρόνια η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε κίρρωση του ήπατος, η οποία είναι μόνιμη.
Τα παχύσαρκα άτομα και αυτά που καταναλώνουν αλκοόλ εμφανίζουν συχνά λιπώδες ήπαρ. Η θεραπεία δεν είναι άλλη από το να διακοπεί η χρήση του αλκοόλ και να γίνει προσπάθεια για σημαντική απώλεια βάρους. Στη περιπτωση που το λίπος διηθείται στο ήπαρ χωρίς να γίνεται κατάχρηση αλκοόλ,, δημιουργείται μια νόσος η οποία αποκαλείται μη αλκοολική στεατοηπατίτδα, η οποία όμως είναι το ίδιο σημαντική όσο και η αλκοολική.
Στην περίπτωση της κατανάλωσης αναψυκτικών διαπιστώθηκε, ότι ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, ενισχύεται η εναπόθεση λίπους στο συκώτι. Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό δεν …

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από το τσίμπημα κουνουπιού

Κουνούπια και καλοκαίρι δυστυχώς πάνε μαζί, και όσο και αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματά τους, πάντα κάπου θα μας… ξετρυπώσουν για να χορτάσουν τη δίψα τους! Ένα, όμως, φαινομενικά αθώο τσίμπημα, μπορεί να έχει μεγάλες και δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία μας…
Δείτε τις ασθένειες που μπορείτε να κολλήσετε από τσίμπημα κουνουπιού, και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους:
Ελονοσία Πρόκειται για λοιμώδη ασθένεια που μεταδίδεται στον άνθρωπο μόνο από το θηλυκό κουνούπι του γένους «Ανωφελές». Η ελονοσία δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως για παράδειγμα το κρυολόγημα ή η γρίπη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο, μυαλγίες, ατονία, ναυτία, εμετό, διάρροια, αναιμία, ίκτερο, διόγκωση του σπλήνα, διόγκωση του ήπατος, νεφρική ανεπάρκεια, επιληπτικές κρίσεις, νοητική σύγχυση, ακόμη και κώμα.
Πυρετός του Δυτικού Νείλου Ονομάζεται έτσι γιατί καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1937 στο Δυτικό Νείλο. Το 80% των ατόμων που μολύνονται παραμένουν ασυμπτωματικοί, το 20% εμφανί…

6 μύθοι για τις δίαιτες και την άσκηση καταρρίπτονται!

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την απώλεια βάρους που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος. Εάν είσαστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, μάλλον είναι καιρός να σταματήσετε να σπαταλάτε το χρόνο σας.
Μύθος Νο 1 : Η απώλεια βάρους συνεπάγεται με πείνα Σίγουρα είναι πιο σημαντικό το τι τρώτε από το πόσο τρώτε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να εγκαταλείψετε όλα αυτά που έχουν ηψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, θερμίδες και λίπος ή τουλάχιστον να τα καταναλώνετε σε ειδικές περιστάσεις.
Μύθος Νο 2 : Αποφύγετε τους υδατάνθρακες Αυτός ο μύθος είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας, λόγω της δίαιτας Atkins και άλλων παρόμοιων που έχουν γίνει η νέα ″μόδα″ στο αδυνάτισμα. Όμως, οι υδατάνθρακες έχουν μέτριες ποσότητες θερμίδων και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, πρέπει να περιοριστούν αλλά οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το άμυλο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά…

Κορυφαίος επιστήμονας δηλώνει ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι απάτη

Άρθρο του Arjun Walia
«Όλοι πρέπει να μάθουν ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη και ότι οι μεγάλες ερευνητικές οργανώσεις είναι αμελείς ως προς τα καθήκοντά τους και τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν».(1)
Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από τον 2 φορές νικητή του βραβείου Νόμπελ Χημείας Linus Pauling (1901-1994), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στην ιστορία. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Κβαντικής Χημείας και της Μοριακής Βιολογίας, ενώ ήταν επίσης γνωστός ακτιβιστής. Του είχε προταθεί να γίνει υπεύθυνος του τμήματος Χημείας του Μανχάταν, αλλά αρνήθηκε. Ακόμη, δούλεψε πολύ πάνω σε στρατιωτικές εφαρμογές και λίγο πολύ έχει δει τα πάντα στον κόσμο της επιστήμης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google είναι αρκετή.
Αυτός ο άνθρωπος ήταν μέσα στα πράγματα και προφανώς γνωρίζει αρκετά για το θέμα αυτό. Και δεν είναι ο μόνος εμπειρογνώμονας σε όλο τον κόσμο που εκφράζει παρόμοιες απ…

Ελληνικός καφές για μία υγιή καρδιά

Ποιο είναι το μυστικό για υγιή καρδιά και μακροβιότητα; Η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτελεί ένα “hot” θέμα παγκοσμίως και πολλοί ερευνητές ψάχνουν να το ανακαλύψουν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι Έλληνες είμαστε εξαιρετικά τυχεροί γιατί το έχουμε… μέσα στα χέρια μας!
Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το μυστικό για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής λειτουργίας και της μακροζωίας είναι μια κούπα ή και περισσότερο παραδοσιακού ελληνικού καφέ.
Η μελέτη της Ικαρίας, 2 χρόνια μετά τη δημοσίευσή της εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στον επιστημονικό κόσμο. Γιατί; Κατάφερε να αναδείξει ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του νησιού της Ικαρίας ηλικίας μεταξύ 69-81 ετών που έπιναν ελληνικό καφέ τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα παρουσίασαν καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία συνολικά. Με την ευκαιρία είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Ικαρία έχει τεκμηριωθεί ως μια από τις περιοχές που οι άνθρωποι ζουν καλά για πάνω από 90 χρόνια παγκοσμίως. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το μυστικό της μακροζωίας τους…

Αβγά και βούτυρο δεν ευθύνονται για την αύξηση της χοληστερόλης - "Eχθρός" η ζάχαρη

Τελικά φαίνεται ότι τα αβγά, το βούτυρο και γενικότερα οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές δεν κάνουν τόσο κακό στην υγεία όσο πιστευόταν μέχρι τώρα. Ειδικοί επί του θέματος είναι έτοιμοι να γνωμοδοτήσουν στις αμερικανικές υγειονομικές Αρχές, προκειμένου τα εν λόγω τρόφιμα να βγουν από τη «μαύρη λίστα» με τις επικίνδυνες για την υγεία τροφές ως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερίνης. Αντίθετα η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας στρέφεται όλο και πιο πολύ στις αρνητικές συνέπειες που έχει η ζάχαρη, την οποία αρχίζει να θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.
Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με όσα συνιστούσε τα τελευταία 40 χρόνια, απαγορεύοντας διά ροπάλου την κατανάλωση βουτύρου, αβγών, οστρακοειδών, μπέικον και συκωτιού, καθώς υποστήριζε ότι τα προαναφερθέντα προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια και ανακοπή καρδιάς. Αυτή η προτροπή χώρισε στα δύο τους ειδικούς από το 1970, όταν βγήκαν στην δημοσιότητα οι έρευνες για τις αρνητικές συνέπειες της χοληστ…

Σύντομα οι επιστήμονες θα μπορούν να αναγεννήσουν μια καρδιά

Επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα προς τον φιλόδοξο στόχο της αναγέννησης μιας καρδιάς που έχει υποστεί βλάβες (π.χ. μετά από έφραγμα), καθώς ανακάλυψαν βλαστικού τύπου πρόδρομα κύτταρα, τα οποία αποκλειστικά σχηματίζουν τον καρδιακό μυ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζόναθαν Επστάιν, επικεφαλής του Τμήματος Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο "Science" (αποτελεί το κεντρικό θέμα του περιοδικού), σύμφωνα με το ΑΠΕ δήλωσαν ότι η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει, ώστε στο μέλλον να αναπτυχθούν νέες θεραπείες, οι οποίες θα αναγεννούν τον μυ της καρδιάς.
Η βιολογική εξέλιξη δεν έχει προικίσει τις καρδιές των θηλαστικών -και των ανθρώπων- με μεγάλες ικανότητες αυτο-επιδιόρθωσης, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει χαρίσει σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως στο δέρμα, στα οστά και άλλους ιστούς, πιθανώς επειδή κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
Ό…

Κολύμπι: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία

Ίσως η καλύτερη αερόβια γυμναστική που βελτιώνει την ευλυγισία, καίει θερμίδες και κάνει καλό σε διάφορες παθήσεις. Για ποιους λόγους πρέπει να αρχίσετε κολύμβηση άμεσα!
Είναι καλή αερόβια
Το κολύμπι δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και καλή αερόβια άσκηση. Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός είναι η τέλεια στιγμή για κολύμπι. Οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρχίσει κολύμπι για να βελτιώσει τη γενική του υγεία. Το κολύμπι είναι καλή άσκηση χαμηλής έντασης για όλο το σώμα σε ανθρώπους με αρθρίτιδα, μυοσκελετικούς περιορισμούς ή περιορισμούς λόγω βάρους, δήλωσε ο Robert A. Robergs, του University of New Mexico στην Albuquerque. Επειδή είναι χαμηλής έντασης μπορεί να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους κάθε βάρους, ηλικίας ή σωματικής ικανότητας.
Το κολύμπι είναι αντιγηραντικό Ενδεχομένως δεν βοηθά με τις ρυτίδες ή τις γραμμές γέλιου αλλά το κολύμπι φάνηκε πως μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά σχεδόν 50%. Σύμφωνα με έρευνα του Dr. Steven Blair, του University of South Carolina,…

Η δύναμη της θέλησης

«Από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα», «Το 2015 κόβω το τσιγάρο», «Παρελθόν θα είναι για μένα το αλκοόλ μετά την πρώτη του μήνα», «Μεθαύριο κλείνω τα 25 και ανασκουμπώνομαι να τελειώσω επιτέλους το πανεπιστήμιο». Αποφάσεις για αλλαγές και για καινούργιες αρχές παίρνουμε όλοι. Συχνά τις τοποθετούμε σε μία συνθήκη όπως οι παραπάνω, ξεκινάμε αύριο το πρωί, τη Δευτέρα, την Πρωτοχρονιά. Καταφέρνουμε όμως να βρούμε τη δύναμη της θέλησης, ώστε να τις φέρουμε σε πέρας; Αυτό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, με το είδος της απόφασης που πήραμε, αλλά και με τις συνθήκες της ζωής μας, απαντούν οι ειδικοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν κάποια «κόλπα» που θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε.
Πότε είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε; Όταν είμαστε έτοιμοι. Μία ευκαιρία-αφορμή (του τύπου γενέθλια, Πρωτοχρονιά, πρωτομηνιά κ.λπ.) είναι βοηθητική, αλλά όχι όταν δεν είμαστε πραγματικά έτοιμοι.
Πότε είμαστε έτοιμοι; Το να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει κάτι που είναι κακώς κείμενο και χρειάζετα…

Είχε 6 μήνες ζωής και ζει μετά από 40 χρόνια

Ήταν μόλις 40 ετών όταν απευθύνθηκε στο γιατρό, εξαιτίας των πόνων που ένιωθε στο κάτω μέρος της κοιλιάς της. Η διάγνωση ήταν σοκαριστική.
Το 1976 η Tina Poulton διαγνώστηκε με καρκίνο της ωοθήκης τελικού σταδίου, ο οποίος είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη λεκάνη της. Ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι δεν θα είναι ζωντανή για να δει το Πάσχα του ίδιου έτους, δίνοντάς της ένα μπουκάλι σέρι να «μουδιάσει τη θλίψη της» και λέγοντάς της ότι τουλάχιστον θα δει τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, η κ Poulton, αρνήθηκε να δεχτεί την τραγική διάγνωση. Αντ' αυτού, πήρε μια δεύτερη γνώμη από έναν κορυφαίο καθηγητή, τον Derek Crowther, στο νοσοκομείο Christie του Μάντσεστερ και έλαβε μέρος σε μια κλινική δοκιμή. Εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα διετούς δοκιμής του φαρμάκου «μελφαλάνη» και μέσα σε μόλις 18 μήνες οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα ίχνη του καρκίνου της είχαν εξαφανιστεί.
Παρόλο που, όπως όλοι οι καρκινοπαθείς, ανησυχούσε μήπως ο καρκίνος επιστρέψει, συνέχισε τη ζωή της και σήμερα έχει αποκτήσει 10 εγγό…

Παγκόσμια εκστρατεία για την παράνομη διακίνηση επικίνδυνων φαρμάκων στο διαδίκτυο

Δικογραφίες για τρεις ιστοσελίδες που προωθούσαν επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας εκστρατείας, με την συμμετοχή 115 χωρών, που πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό της Ιντερπόλ.
Η διεθνής επιχείρηση με την κωδική ονομασία «PANGEA», ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, σύμφωνα με τις οποίες αγόρασαν από το ίντερνετ τα συγκεκριμένα προϊόντα, που η κατανάλωσή τους όμως τους προκάλεσε πολλές παρενέργειες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 236 αστυνομικές υπηρεσίες, τελωνεία και κανονιστικά τμήματα υγείας από συνολικά 115 χώρες και διερευνήθηκαν 5.907 ιστοσελίδες, από τις οποίες οι 2.414 απενεργοποιήθηκαν. Επίσης, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως, επιθεωρήθηκαν 149.623 πακέτα και κατασχέθηκαν 50.068 πακέτα.
Επιπρόσθετα, έγιναν 429 κατ' οίκον έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 156 άτομα, ενώ εκδόθηκαν 176 εντάλματα σύλληψης. Συνολικά, κατασχέθηκαν 20.70…

Ψυχολογικές επιπτώσεις της υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα και οι συνακόλουθες διαρκείς προσπάθειες απόκτησης ενός παιδιού αποτελούν για πολλά ζευγάρια μια ιδιαίτερα πιεστική και συναισθηματικά επώδυνη εμπειρία. Οι δυσκολίες αντιμετώπισης ξεκινούν ακόμη και από τα αρχικά στάδια, τα στάδια δηλαδή που το ζευγάρι αρχίζει να συνειδητοποιεί «ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει» και απαιτείται η αναζήτηση ειδικού και η βοήθεια υποστηρικτικών μεθόδων προκειμένου για τη σύλληψη και την επερχόμενη κύηση. Συχνά η συνειδητοποίηση αυτή είναι αργή και επικρατεί ιδιαίτερη δυσπιστία. Το ζευγάρι, ο άντρας και η γυναίκα, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι τους συμβαίνει αυτό, αρχίζουν να νιώθουν «διαφορετικοί» και συχνά ανατρέχουν στο παρελθόν προσπαθώντας να δώσουν μια εξήγηση, να εντοπίσουν τις αιτίες, τι μπορεί να έγινε λάθος και δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα μωρό, να αποκτήσουν δηλαδή κάτι που φαίνεται να είναι «τόσο απλό» για άλλα ζευγάρια.
Το ζευγάρι που αντιμετωπίζει αυτές τις δυσκολίες βιώνει ένα αίσθημα απώλειας σε πολλά επίπεδα. Όλοι οι άνθρωπο…

Ξεχνάτε πράγματα, φοβάστε την άνοια, το Αλτσχάιμερ; Μετρήστε την ομοκυστεΐνη (Homocysteine)

Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ του οποίου η αυξημένη συγκέντρωση στο αίμα έχει σχετιστεί στο παρελθόν με βλάβη στα αγγεία και στα νευρικά κύτταρα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως υπερομοκυστεϊναιμία.
Άνθρωποι με υπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να εμφανίσουν θρόμβους αίματος στις είτε στις φλέβες τους (Π.χ. εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και πνευμονική εμβολή) είτε στις αρτηρίες (Π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια).
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, και μπορεί επίσης οι γυναίκες αυτές να έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής και άλλες επιπλοκές της εγκυμοσύνης.
Εκτός από τα ως άνω η υπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να αυξήσει επίσης τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών, άνοια (π.χ., ασθένεια Alzheimer) και τα κατάγματα των οστών.
Κοινές αιτίες της υπερομοκυστεϊναιμίας περιλαμβάνουν την νεφρική νόσο,την έλλειψη των βιταμινών Β (όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη Β6) στην διατροφή, υποθυρεοειδισμός, αλκοολισμός, κ…