Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 24, 2016

Αυτοεκτίμηση εφήβων και ο ρόλος των γονιών

• Τι είναι η αυτοεκτίμηση; Αυτοεκτίμηση = εαυτός και εκτίμηση, ο βαθμός στον οποίο εκτιμούμε, σεβόμαστε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας Η αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει και την αυτοπεποίθηση, που είναι η πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητες μας, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτήν, είναι πιο ευρεία έννοια και πιο καθοριστική για τη ψυχική μας ισορροπία και ευτυχία. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι ψηλή ή χαμηλή.
• Ψηλή αυτοεκτίμηση = Αγάπη, σεβασμός, κατανόηση, φροντίδα και αποδοχή του εαυτού μας, γενικότερη ευχαρίστηση με αυτό που είμαστε, με τα θετικά και τα αρνητικά μας στοιχεία, η αίσθηση ότι αξίζουμε καλά πράγματα στη ζωή, ανεξάρτητα από αντικειμενικά προσόντα, γνώσεις και ικανότητες.
• Είναι η ψηλή αυτοεκτίμηση ναρκισσισμός; Όχι! Ναρκισσισμός είναι η παθολογική αγάπη προς τον εαυτό, η οποία συνοδεύεται από εγωκεντρισμό και μια μη ρεαλιστική αυτοεικόνα, σύμφωνα με την οποία το ναρκισιστικό άτομο είναι τέλειο. Κατά βάθος κρύβεται χαμηλή αυτοεκτίμηση, συναισθηματική στέρηση και δυσκολία δημι…

Τοξικές χημικές ουσίες εμπεριέχει ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Όλες οι συσκευές ηλεκτρονικού καπνίσματος αναδίδουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, τα επίπεδα των οποίων επηρεάζονται άμεσα από παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, ο τύπος και η ηλικία της συσκευής, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Environmental Science and Technology.
«Οι διαπιστώσεις στις οποίες καταλήξαμε μπορεί να είναι σημαντικές τόσο για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων, όσο και για τους δημόσιους φορείς υγείας που επιθυμούν να μειώσουν τις απειλές για την υγεία των πολιτών» υποστηρίζουν οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου «Lawrence Berkeley» στην Καλιφόρνια.
«Οι υπερασπιστές των ηλεκτρονικών τσιγάρων υποστηρίζουν ότι οι εκπομπές τους είναι πολύ χαμηλότερες από των συμβατικών τσιγάρων και άρα είναι προτιμότερο να είναι κανείς ατμιστής αντί καπνιστής. Θα τολμούσα να πω πως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό ισχύει, όπως για παράδειγμα για καπνιστές που δεν μπορούν να διακόψουν την επιβλαβή συνήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ειναι μια υγι…

Αποχή από τη ζάχαρη: Τι συμβαίνει μετά από 9 ημέρες στον οργανισμό

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως όσο περισσότερη ζάχαρη τρώει κανείς τόσο περισσότερο κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Η ζάχαρη αυξάνει τις θερμίδες που προσλαμβάνει κανείς και επομένως μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία, που με τη σειρά της ενοχοποιείται για αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον, η υπερκατανάλωση πρόσθετων σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη, μέλι κ.ά.) συσχετίζεται με αύξηση των τριγλυκεριδίων, τα οποία επίσης επηρεάζουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον γλυκαιμικό έλεγχο (ρύθμιση επιπέδων σακχάρου στο αίμα) σε άτομα υψηλού κινδύνου ή με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που επίσης αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και το Πανεπιστήμιο Touro της Καλιφόρνιας αξιολόγησαν 37 παιδιά και νέους, ηλικίας 9 έως 18 ετών, που έπασχαν από παχυσαρκία και διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια και τύπου 2 δια…

Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση σεξ και αλκοόλ

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές και αυξάνει την επιθυμία για σεξ. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα η επιθυμία να γίνει πράξη;
Πλήθος ερευνών έχει δείξει ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, μια νεώτερη επιστημονική έρευνα από την Αυστραλία ωστόσο, ανατρέπει την καθιερωμένη αντίληψη, δείχνοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο κανόνας του μέτρου. Δηλαδή ένα ποτό τη μέρα, τη στυτική δυσλειτουργία κάνει πέρα.
Η έρευνα, υπό τον επιδημιολόγο Κιου-Κιμ Τσιού, έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Keogh του πανεπιστημίου της Δυτ. Αυστραλίας και υποστηρίζει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα προστατεύει από τη σεξουαλική ανικανότητα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που πίνουν μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ, αναφέρουν 25%-30% λιγότερα προβλήματα στύσης σε σχέση με όσους πίνουν τσάι. Όσοι καταναλώνουν μέχρι τέσσερα ποτά τη μέρα, επί πέντε μέρες την εβδομάδα, εμφανίζουν «ευνοϊκή συσχέτιση» με την ομαλή στυτική λειτουργία.
Επίσης οι «πότες του …

Υπαραχνοειδής αιμορραγία: Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stroke βρήκε ότι τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι πιο συχνά στους καπνιστές και ειδικότερα στις γυναίκες.
Ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τον Joni Lindbohm, γράφουν ότι τα εγκεφαλικά που προκαλούνται λόγω υπαραχνοειδούς αιμορραγίας είναι 8 φορές πιο συχνά στις καπνίστριες που καταναλώνουν πάνω από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν καπνίζουν. Στους άνδρες καπνιστές είναι 3 φορές πιο συχνά καπνίζουν επίσης ίδιο αριθμό τσιγάρων.
Τα εγκεφαλικά επεισόδια λόγω υπαραχνοειδούς αιμορραγίας αναλογούν στο 3-10% του συνόλου των εγκεφαλικών επεισοδίων. Η υπαραχνοειδής αιμορραγία συμβαίνει όταν υπάρχει αιμορραγία στο διάστημα ανάμεσα στην επιφάνεια του εγκεφάλου και του κρανίου. Εκδηλώνεται συνήθως με ξαφνική και πολύ έντονη κεφαλαλγία.
Συχνά αυτά τα αιμορραγικά εγκεφαλικά αφορούν νέα άτομα και μπορούν να προκαλέσουν αναπηρία, ακόμα και θάνατο στο 20% των παθόντων. Αυτό το είδος εγκεφαλικού επεισοδ…

Αιτίες που προκαλούν οξύ πόνο στη φτέρνα

Ο πόνος της φτέρνας είναι ένα πολύ συχνό παράπονο από πολλούς ανθρώπους που σύμφωνα με τους γιατρούς συνήθως σταματά από μόνος του αν ξεκουράσει κανείς το πόδι του όπως πρέπει.
Τις περισσότερες φορές ο πόνος της φτέρνας είναι αποτέλεσμα κόπωσης, υπερ-προπόνησης ή κακής επιλογής παπουτσιού. Συνήθως ο πόνος ανακουφίζεται με πάγο, τέντωμα και τροποποίηση της δραστηριότητας.
Αχίλλειος τένοντας Ο αχίλλειος τένοντας είναι ένας παχύς ιστός που συνδέει τους μύες της γάμπας με τη φτέρνα. Λειτουργεί σε συνδυασμό με τους μύες για να σηκώσει τη φτέρνα κατά το περπάτημα και το τρέξιμο. Οταν ο αχίλλειος τένοντας καταπονηθεί ή ταλαιπωρηθεί, μπορεί να ερεθιστεί. Η τενοντίτιδα είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες του πόνου της φτέρνας. Η έναρξη του πόνου είναι συνήθως σταδιακή, χειροτερεύει κατά την έναρξη της άσκησης και μπορεί να συμπίπτει με την προσθήκη κάποιας νέας άσκησης. Ο πόνος γενικά βρίσκεται μέσα στο παχύ τμήμα του ιστού, ελαφρώς πάνω από τη φτέρνα.
Θυλακίτιδα Δύο θύλακες βρίσκονται κοντά στ…

Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων - Μία πάθηση με πολλά πρόσωπα

Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων είναι μια πάθηση που, αν και δεν απειλεί τη ζωή, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητά της. Υπολογίζεται ότι μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της έχει περίπου 10% πιθανότητες να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων είναι μια γυναικολογική κήλη που οφείλεται σε χαλάρωση ή εξασθένηση των μυών και των συνδέσμων που στηρίζουν τη μήτρα και τον κόλπο. Συχνά, εμφανίζεται μετά τον τοκετό, λόγω τραύματος στην περιοχή της πυέλου, μετά από χρόνια καταπόνηση (βάρη, βήχας, δυσκοιλιότητα κλπ) ή εξαιτίας του γήρατος. Εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, ανάλογα με το όργανο που επηρεάζεται:
Κυστεοκήλη: Ονομάζεται και «πεσμένη ουροδόχος κύστη». Εμφανίζεται όταν χαλαρώνει η στήριξη μεταξύ του κόλπου και της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα η τελευταία να προβάλει στον κόλπο.
Ορθοκήλη: Συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με την κυστεοκήλη με τη διαφορά ότι αντί για την ουροδόχο κύστη, στον κόλπο προβάλλει το κατώτερ…

Οι τροφές που γίνονται επικίνδυνες όσο πιο πολύ τις τρώτε!

Υπάρχουν πολλές “σούπερ” υγιεινές τροφές, τις οποίες οι διατροφολόγοι συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους, αφού μας προσφέρουν πολύ σημαντικά οφέλη σχεδόν για κάθε πτυχή της υγείας μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η ρήση “όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο”, δεν βρίσκει πάντοτε εφαρμογή και ας αφορά καλά πράγματα στην ζωή μας. Παν μέτρον άριστον, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Μερικές τροφές μπορεί να είναι πολύ καλές για σας, εφόσον τις καταναλώνετε τακτικά και με μέτρο, αλλά μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επιβλαβείς σε μεγάλες ποσότητες.

Δείτε 6 απίστευτα υγιεινές τροφές που μπορεί να σας βλάψουν, αν τις καταναλώνετε συχνά σε μεγάλες ποσότητες:

Ω-3 λιπαρά οξέα: Είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Ωστόσο, η περίσσεια ωμέγα-3 οξέων μπορεί να επιφέρει μείωση της πυκνότητας του αίματος. Το ιχθυέλαιο έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη σε μεγάλες ποσότητες.

Τόνος: Τόνος περιέχει πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Ωσ…

Διαρκώς Κουρασμένος/η; Μια ψυχολογική εξήγηση

Η κούραση  είναι μια φυσιολογική κατάσταση που νιώθουμε όταν κάνουμε πνευματική ή σωματική εργασία. Μπορεί να αισθανόμαστε κούραση επειδή κοιμόμαστε λιγότερο απ’ ότι χρειάζεται ο οργανισμός μας ή επειδή αναπόφευκτα τα σωματικά και πνευματικά μας αποθέματα καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας.
Κάποιες φορές όμως η αίσθηση της κούρασης είναι εξαιρετικά έντονη, συνεχής και επίμονη. Είναι πιθανόν να μην υποχωρεί μετά από έναν καλό ύπνο ή να έρχεται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως νιώθουμε πως «σέρνουμε» τον εαυτό μας να κάνει τα πράγματα που πρέπει να κάνει.  Πάντα καταλήγουμε με μία αίσθηση εξουθένωσης ακόμα και για εργασίες που αντικειμενικά δεν θα έπρεπε να προκαλούν μια τέτοια αντίδραση. Εάν νιώθετε αυτή την κούραση,  είναι πιθανό να μην μπορείτε να την καλυτερέψετε ακόμα κι αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο να ξεκουραστείτε και μοιάζει να μην συνδέεται απόλυτα με αυτά που κάνετε ή δεν κάνετε.
Υπάρχει ψυχολογική εξήγηση για το αίσθημα διαρκούς εξουθένωσης; Εάν έχετε α…

Βακτήρια της μύτης δίνουν το έναυσμα για νέο πανίσχυρο αντιβιοτικό

Η πολλά υποσχόμενη λουγδουνίνη Μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών ανακαλύφθηκε χάρη στην ανάλυση του βακτηριακού «πολέμου» που συμβαίνει εντός της ανθρώπινης μύτης, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Nature. Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τουμπινγκεν στη Γερμανία μετά από εκτεταμένα πειράματα ανακάλυψαν την δραστική ουσία λουγδουνίνη (lugdunin), η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει τις υπερανθεκτικές λοιμώξεις.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το ανθρώπινο σώμα είναι μια αστήρευτη πηγή νέων φαρμάκων. Ωστόσο, η τελευταία κατηγορία αντιβιοτικών φαρμάκων ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του '80. Κι ενώ όλα τα αντιβιοτικά έχουν προκύψει μετά από έρευνα σε βακτήρια του εδάφους, οι γερμανοί ερευνητές πρωτοτύπησαν εξερευνώντας το ανθρώπινο σώμα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βασίστηκαν στην θεωρία ότι μπορεί μεν δια γυμνού οφθαλμού να μην γίνεται αντιληπτό, αλλά στο σώμα μας συντελείται μια διαρκής μάχη μεταξύ αντιμαχόμενων ειδών βακτηρίων για το ποιος θα επικρατήσει. Και σ' αυτή τη διαμ…

Ινομύωμα και η νέα θεραπεία που διατηρεί την ακεραιότητα της μήτρας

Μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ινομυωμάτων κερδίζει έδαφος στο παγκόσμιο επίπεδο όλο και περισσότερο. Είναι η θεραπεία με Εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης ή όπως είναι γνώστη πια ως HIFU (χάιφου).

Η θεραπεία με υπέρηχο δεν είναι καθόλου καινούργια. Ο Εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης, ο οποίος αναπτύχθηκε το 1940 φαίνεται να διεκδικεί την πρώτη θέση ως η πιο ήπια και φιλική προς το σώμα της γυναίκας θεραπείας.

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι. Είναι από τους πιο συχνούς καλοήθεις όγκους της μήτρας. Το μέγεθός τους ποικίλει από πολύ λίγα εκατοστά έως και τόσο μεγάλα που καταλαμβάνουν ολόκληρη την κοιλιά και φαίνονται σαν πρήξιμο της κοιλιάς.

Σήμερα μία στις πέντε γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών έχει ινομυώματα της μήτρας. Συνήθως τα συμπτώματα είναι: βαριά έμμηνο ρύση, συχνή και επώδυνη περίοδο, δυσφορία στην πύελο, αναιμία, ακράτεια ούρων, συχνές ουρολοιμώξεις, υπογονιμότητα.

Η διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα. Μερικές φορές τα ινομυώματα της μήτρας ανιχνεύοντα…

Σουσάμι: Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες σε πειραματόζωα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης σουσαμιού κυρίως πολτοποιημένου, το γνωστό ταχίνι, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέσο επάλειψης στο πρωινό γεύμα και σε σνακς.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Food και πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα με συμπτώματα κατάθλιψης, έδειξε ότι η συστηματική χορήγηση συστατικών του σουσαμιού είχε δράση ανάλογη των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και θειαμίνης και τρυπτοφάνης, το σουσάμι μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης, την ευκολότερη χαλάρωση και την επίτευξη βαθύτερου ύπνου.

Το σουσάμι (Sesamum indicum L.) είναι ένας σπόρος που αποτελείται κυρίως από λίπη (εκ των οποίων πολλά είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) ενώ θεωρείται πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και ειδικότερα φαινολικών ενώσεων. Περιέχει βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β6, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει καλύτερη μυϊκή λειτουργία και χαλάρωση, και ενδεχομένως να μειώνει τους π…

Μικρόβια στο κρεβάτι: Πώς θα το διατηρήσετε καθαρό

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν έντονη εφίδρωση τη νύχτα με αποτελέσματα το κρεβάτι σας να γεμίζει μικρόβια.

Ένα μέσο στρώμα κρεβατιού περιέχει πάνω από 10.000 ακάρεα οικιακής σκόνης, ενώ τα μαξιλάρια διπλασιάζουν το βάρος τους μέσα σε τρία χρόνια λόγω των ακάρεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους, σύμφωνα με τη Βρετανική Αλλεργιολογική Εταιρεία.
Ένας μέσος ενήλικας από την άλλη, μπορεί να αποβάλλει ακόμη και μισό λίτρο ιδρώτα στη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής βραδιάς.
Και φυσικά ο ιδρώτας αυτός καταλήγει στο στρώμα και το μαξιλάρι σας, θρέφοντας τα ακάρεα.
Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ή να επιδεινώσει τη ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στο συνάχι και στην ιγμορίτιδα.

Τι πρέπει να κάνετε
Για να διατηρήσετε το κρεβάτι καθαρό και να μην επιτρέψετε να διαμορφωθούν οι συνθήκες (ζέστη και υγρασία) για την ανάπτυξη μυκήτων και μικροβίων που μπορούν να επιβαρύνουν την αναπνευστική λειτουργία, αν έχετε αλλεργική προδιάθεση, λάβετε …

Έρχονται στην αγορά 600 καινούρια σκευάσματα - Σε ισχύ από χθες οι νέες τιμές φαρμάκων

Σε ετοιμότητα προκειμένου να συνεδριάσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο βρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για τα νέα φάρμακα αυτήν την φορά και το δελτίο που θα προκύψει.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μιλάμε για τα 600 νέα σκευάσματα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και είναι εγχωρίως παραγόμενα, γενόσημα αλλά και καινοτόμα.
Ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών κ. Γιάννης Φίλος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, τονίζοντας στο onMed ότι όταν ο ΕΟΦ θα αναρτήσει την σχετική ενημέρωση με τις προτεινόμενες τιμές και πραγματοποιηθεί η διαβούλευση της διοίκησης του Οργανισμού με τις φαρμακοβιομηχανίες, θα ορίσουμε τις συνεδριάσεις των μελών, ώστε το δελτίο τιμών με τα νέα φάρμακα, να εκδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν από χθες 28 Ιουλίου να ισχύουν οι νέες τιμές στα φαρμακεία μετά το νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέλη της Επιτροπής Τιμών εξέτασαν 488 περίπου ενστάσεις φαρμακευτικών επιχειρήσεων που αφορ…

Κράμπες: Τι υποδεικνύουν και τι να φάτε για να σας περάσουν

Η καταπόνηση των μυών από την ενδεχόμενη αυξημένη σωματική άσκηση, η αφυδάτωση ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και πιο συχνή, ή απλά μια “άβολη” στάση σώματος για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες.

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η ακριβής αιτία στις μυϊκές κράμπες δεν είναι γνωστή. Αν και οι περισσότερες κράμπες είναι αβλαβείς, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σχετίζονται με μία υποκείμενη παθολογική κατάσταση, όπως:

Ανεπαρκής παροχή αίματος: Η στένωση των αρτηριών που παρέχουν αίμα στα πόδια σας (αρτηριοσκλήρωση των άκρων) μπορεί να προκαλέσει κράμπες, ιδίως ενώ γυμνάζεστε. Αυτές οι κράμπες συνήθως περνούν μετά τη διακοπή της άσκησης.
Συμπίεση των νεύρων: Η συμπίεση των νεύρων στη σπονδυλική στήλη (οσφυϊκή στένωση) μπορεί να προκαλέσει στα πόδια σας. Ο πόνος επιδεινώνεται συνήθως, όταν περπατάτε.
Έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό: Το μειωμένο επίπεδο καλίου, ασβεστίου ή μαγνησίου στον οργανισμό μπορεί να συμβάλει στις κράμπες στα πόδια.…

Τα 5 βασικά βήματα στην σχέση ενός ζευγαριού

Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Και δεν αρκεί να προσπαθεί μόνο ο ένας σύντροφος για να διατηρηθεί μια σχέση ζωντανή, ζεστή και λειτουργική.

Τα 5 βασικά βήματα που ακολουθούν, αν και μοιάζουν απλά και προφανή ( ωστόσο δεν είναι -στην πράξη αποδεικνύονται δυσκολότερα απ'ότι θα νόμιζε κανείς ) είναι σημαντικό να ακολουθούνται και από τα δύο μέρη ενός ζευγαριού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ίσως και μόνο η αμοιβαιότητα της προσπάθειας να αρκεί.

Βήμα πρώτο:
Εμπιστευτείτε! Αυτό είναι το βασικότερο, είναι πάνω απ'όλα. Αν υποθέσουμε ως αυτονόητη την αγάπη σε ένα ζευγάρι, τότε ο βασικός πυλώνας για να στηριχθεί είναι η εμπιστοσύνη.
Παίρνω εμπιστοσύνη σημαίνει ''αναπνέω'', αφήνομαι, ''λύνομαι'', δεν ντρέπομαι, δεν φοβάμαι, είμαι ο εαυτός μου, νοιώθω ότι είμαι αποδεκτός, είμαι αυθεντικός... Συνθήκες απαραίτητες και ευεργετικές για να αναπτυχθ…

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για δωρεάν φάρμακα από 1η Αυγούστου

Η Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 ορίζεται ως η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, γνωστοποιείται η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους δωρεάν φαρμάκων.
Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού. Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, επίσης, απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα -καταρχήν- με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις υπηρεσίες απονέμονται οι εξής αρμοδιότητες: Η εξέταση αιτήσεων ανασφάλιστων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των οφειλετών των ασφαλισ…

5 σημάδια ασθενειών που φαίνονται στο πρόσωπο μας

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που αν τα παρατηρήσουμε εγκαίρως και τους δώσουμε την δέουσα σημασία, θα γλιτώσουμε τον εαυτό μας από μεγάλη ταλαιπωρία, αφού, όπως θα δείτε, είναι ο τρόπος που έχει το σώμα μας να μας δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά
Ξηρό δέρμα-Ξεραμένα χείλη και Διαβήτης Η ξηροδερμία στο πρόσωπο είναι μια κοινή ένδειξη αφυδάτωσης. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα να υποδεικνύει υποθυρεοειδισμό ή ακόμα και διαβήτη. Εάν εσείς εμπίπτετε στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού τα λοιπά συμπτώματα που συνοδεύουν την αφυδάτωση είναι η αίσθηση του κρύου, η πρόσληψη βάρους και η κόπωση. Λοιπά συμπτώματα όσον αφορά στο διαβήτη είναι η έντονη δίψα, η συχνή ούρηση και η θολή όραση.
Τριχοφυία και Πολυκυστικές ωοθήκες Εάν παρατηρείτε αυξημένη τριχοφυία στο σαγόνι, το πιγούνι και στο άνω χείλος, τότε είναι πιθανό να έχετε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλεί αυξημένη παραγωγή των ανδρικών ορμονών. Το σύνδρομο είναι πολύ σύνηθες και αρκεί μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας για να το επιβ…