Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 σημάδια ασθενειών που φαίνονται στο πρόσωπο μας


Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που αν τα παρατηρήσουμε εγκαίρως και τους δώσουμε την δέουσα σημασία, θα γλιτώσουμε τον εαυτό μας από μεγάλη ταλαιπωρία, αφού, όπως θα δείτε, είναι ο τρόπος που έχει το σώμα μας να μας δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά

Ξηρό δέρμα-Ξεραμένα χείλη και Διαβήτης
Η ξηροδερμία στο πρόσωπο είναι μια κοινή ένδειξη αφυδάτωσης. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα
να υποδεικνύει υποθυρεοειδισμό ή ακόμα και διαβήτη. Εάν εσείς εμπίπτετε στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού τα λοιπά συμπτώματα που συνοδεύουν την αφυδάτωση είναι η αίσθηση του κρύου, η πρόσληψη βάρους και η κόπωση. Λοιπά συμπτώματα όσον αφορά στο διαβήτη είναι η έντονη δίψα, η συχνή ούρηση και η θολή όραση.

Τριχοφυία και Πολυκυστικές ωοθήκες
Εάν παρατηρείτε αυξημένη τριχοφυία στο σαγόνι, το πιγούνι και στο άνω χείλος, τότε είναι πιθανό να έχετε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλεί αυξημένη παραγωγή των ανδρικών ορμονών. Το σύνδρομο είναι πολύ σύνηθες και αρκεί μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας για να το επιβεβαιώσετε.

Υποκίτρινες κηλίδες γύρω από τα μάτια και Καρδιά
Οι υποκίτρινες μαλακές κηλίδες στα βλέφαρα ονομάζονται ξανθελάσματα και υποννοούν αυξημένο ρίσκο μελλοντικών προβλημάτων στην καρδιά. Δανέζικη έρευνα του 2011, που διεξήχθη σε 13.000 άτομα, ανακάλυψε πως στο 4% του δείγματος που είχε τα ξανθελάσματα, οι πιθανότητες εμφράγματος στο μέλλον ήταν αυξημένες κατά 50%, ενώ 70% αυξημένες ήταν και οι πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών.

Σακούλες-Πρήξιμο και Αλλεργίες
Τα κουρασμένα μάτια είναι πιθανό να δείχνουν χρόνιες αλλεργίες, οι οποίες ευθύνονται για τη διαστολή και διαρροή των αιμοφόρων αγγείων. Στην ευαίσθηση περιοχή κάτω από τα μάτια, αυτό εμφανίζεται σαν πρήξιμο και ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στο δέρμα.

Εξανθήματα-κηλίδες και Πεπτικό σύστημα

Προβλήματα στη λειτουργία του πεπτικού είναι πιθανό να προβληθούν στο δέρμα, όπως είναι η φαγούρα και τα κόκκινα σημάδια που υποννοούν κοιλιοκάκη. Εξάνθημα στο σχήμα πεταλούδας στα ζυγωματικά και πάνω από τη μύτη, είναι πιθανό σύμπτωμα λύκου, αυτοάνοσης ασθένειας, ενώ αλλεργίες και διάφορες λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν εκζέματα και εξανθήματα στο πρόσωπο.

toc

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ

Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων

  Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν το σάλιο. Υπάρχουν έξι μείζονες και δεκάδες διάσπαρτοι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες. Μείζονες αδένες είναι οι δύο παρωτίδες, οι δύο υπογνάθιοι και οι δύο υπογλώσσιοι. Οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες είναι περίπου 400-700.... Ο αριθμός αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλές θέσεις στο βλεννογόνο του στόματος. Από τοπογραφικής λοιπόν άποψης οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες ταξινομούνται στις παρακάτω ομάδες: α) χειλικοί: βρίσκονται στον υποβλεννογόνιο των χειλέων και είναι μικτοί αδένες β) παρειακοί: αποτελούν συνέχεια των χειλικών προς τις παρειές και είναι και αυτοί μικτοί αδένες γ) οπισθογόμφοι: βρίσκονται στο οπισθογόμφιο τρίγωνο και είναι βλεννώδεις αδένες δ) υπερώιοι: βρίσκονται στην σκληρή, τη μαλθακή υπερώα και τη σταφυλή και είναι αμιγείς βλεννώδεις αδένες ε) γλωσσικοί: διαιρούνται στους πρόσθιους και τους οπίσθιους.

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ