Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 14, 2014

Τι δηλώνει ο τρόπος χειραψίας μας Η θέση του χεριού υποδηλώνει τις διαθέσεις των ανθρώπων όπως κυριαρχία, υποταγή ή ισότητα.

Όταν συναντάμε ή γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά ανταλλάσουμε χειραψία. Αυτή η συνήθεια έχει αρχέγονες ρίζες και χρονολογείται από τότε που τα μέλη μιας πρωτόγονης φυλής κρατούσαν τα χέρια τους ανοιχτά μπροστά, όταν συναντούσαν άλλες φυλές, σε ένδειξη πως δεν κρατάνε όπλα και πως έρχονται με φιλικό και ειρηνικό σκοπό.

Επιπλέον, στη Ρωμαϊκή περίοδο, οι άντρες συνήθιζαν να σφίγγουν τον πήχη του άλλου κατά την χειραψία, ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν κρύβει κάποιο μαχαίρι στο μανίκι του. Περνώντας από διάφορες μεταλλαγές μέσα στα χρόνια φτάσαμε στην σύγχρονη μορφή χειραψίας- το σφίξιμο της παλάμης.

Η θέση του χεριού υποδηλώνει τις διαθέσεις των ανθρώπων όπως κυριαρχία, υποταγή ή ισότητα. Το σφίξιμο και τράνταγμα των χεριών χρησιμοποιείται από άντρες της ίδιας κοινωνικής τάξης για να επισφραγίσουν εμπορικές συμφωνίες. Η θέση του χεριού μας καθορίζει και τις διαθέσεις μας.

Όταν τα χέρια και των δυο ατόμων είναι σε παθητική στάση, δηλαδή δημιουργείται χειραψία κάθετη, υπάρχει έν…

Κινδυνεύουν περισσότερο από το Πάρκινσον, όσοι έχουν ημικρανίες Διπλάσιος ο κίνδυνος για αυτούς που εκδηλώνουν ημικρανίες

Οι μεσήλικες που είναι επιρρεπείς στις ημικρανίες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Bethesda διαπίστωσαν ότι εκείνοι που υποφέρουν από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια, γνωστά ως αύρα ημικρανίας, μια κατάσταση όπου οι ασθενείς αναφέρουν ότι βλέπουν φώτα που αναβοσβήνουν, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν την νόσο του Πάρκινσον. Όμως η ακριβής αιτία των ημικρανιών είναι άγνωστη. Οι ερευνητές εικάζουν ότι είναι αποτέλεσμα των προσωρινών αλλαγών που συμβαίνουν στις χημικές ουσίες και τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου,ενώ επισημαίνουν ότι μπορεί τα γονίδια να παίζουν έναν ρόλο.
«Μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου στην παραγωγή της ορμόνης ντοπαμίνης είναι κοινή στους ασθενείς με την νόσο του Πάρκινσον και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (ΣΑΠ), και έχει αξιολογηθεί ως πιθανή αιτία της ημικρανίας», τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Αν Σερ.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό…

Ο βιαστής αθωώθηκε επειδή πάσχει από... σεξυπνία! Την ώρα του βιασμού δεν είχε συνείδηση των πράξεών του, σύμφωνα με δικαστήριο στη Σουηδία

Ένας νεαρός Σουηδός που έκανε σεξ ενώ υπνοβατούσε απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, για την οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πάσχει από "σεξυπνία" (sexsomnia).
Σύμφωνα με την κατάθεση του 26χρονου άνδρα, το βράδυ που συνέβη το περιστατικό ούτε ο ίδιος, ούτε και το θύμα του βιασμού, που είχε μόλις γνωρίσει, ήθελαν να έρθουν σε ερωτική συνεύρεση, ωστόσο κοιμήθηκαν στο κρεβάτι του άνδρα, επειδή το διαμέρισμά του ήταν κοντά στη δουλειά της γυναίκας. Ωστόσο, ευρισκόμενος σε κατάσταση ύπνου και χωρίς να συνειδητοποιεί τις πράξεις του, όπως ισχυρίστηκε, ο άνδρας βίασε τη γυναίκα.

Το εφετείο του Σούντσβαλ έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε την πρόθεση να κάνει σεξ, ενώ ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου και δεν είχε συνείδηση των όσων συνέβαιναν “δεν ακούγεται παράλογος" σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δικαστές πείστηκαν κυρίως μετά την κατάθ…

Τα ύπουλα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη

Οι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μπορεί να παραμένουν για πολλά χρόνια ασυμπτωματικοί ή με άτυπα, μη-ειδικά συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.
Σε προχωρημένο στάδιο, συνήθως παρουσιάζονται με περισσότερο έντονα συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα-όπως είναι η συχνοουρία, η ατελής κένωση και η αιματουρία- ή με συμπτώματα λόγω των μεταστατικών εστιών -συνηθέστερα έντονα οστικά άλγη- ή συστηματικά συμπτώματα-απώλεια βάρους και αδυναμία.

Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί. Το οικογενειακό ιστορικό και ιδιαί- τερα οι πρώτου βαθμού συγγενείς ασθενών με καρκίνο του προστάτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν και εκείνοι τη νόσο όπως ο πατέρας ή ό αδελφός τους.
Άντρες, που έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με άτομα με καρκίνο του προστάτη, εμφανίζουν διπλάσια πιθανότητα να παρουσιάσουν την ασθένεια σε σχέση με άτομα χωρίς σχετικό ιστορικό.

news.gr

Κορτιζόνη: Φίλος ή εχθρός της υγείας;

Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές: από χάπι και ένεση μέχρι κολλύριο και αλοιφή. Ο λόγος για την κορτιζόνη η οποία χορηγείται για την αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών. Όμως παρόλα αυτά έχει κατηγορηθεί για σημαντικές παρενέργειες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιες είναι οι σημαντικές παρενέργειες από την λήψη της κορτιζόνης αλλά και συμβουλές για να τις περιορίσετε! Τα κορτικοστεροειδή φάρμακα είναι συνθετικές μορφές κορτιζόνης (ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια) και έχουν ευεργετικές δράσεις σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες και στις αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορεί να χορηγηθούν από το στόμα, ενέσιμα, ως εισπνεόμενα και με τη μορφή αλοιφής. Όπως όλα τα φάρμακα έχουν και αυτά ορισμένες παρενέργειες που είναι δοσοεξαρτώμενες. Δηλαδή όσο υψηλότερη είναι η ημερήσια δόση και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λαμβάνονται τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος παρενεργειών. Εάν η δόση είναι χαμηλή και ιδίως αν ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα ο κίνδυνος σοβαρών πα…

Γιατί μας ωφελούν τα θετικά συναισθήματα; Γνωρίστε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επιδιώκει να βιώνει θετικά συναισθήματα, καθώς και μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχετε.