Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 30, 2015

Τρεις ασθενείς νεκροί από πυρκαγιά στο Δαφνί

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ). Τρεις τρόφιμοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – σε υπόγειο χώρο, από βραχυκύκλωμα ή εμπρησμό ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται με εισαγγελική εντολή.
Δύο ακόμη ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο “Αττικόν” με εισπνευστικά προβλήματα, ενώ σε πιο ελαφρά κατάσταση είναι και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθούνται από τους γιατρούς του ΨΝΑ.
Στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.
Κινητοποίηση Κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ η φωτιά αντιμετωπίστηκε από 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Το ΕΚΑΒ έστειλε τέσσερα ασθενοφόρα, δύο μοτοσυκλέτες και μία μονάδα ταχείας επέμβασης με γιατρό. Με εντολή του ΕΚΕΠΥ, τέθηκαν σε ετοιμότητα το “Αττικόν” και το Κρατικό της Νίκαιας, αλλά χρησιμοποιήθηκε τελικά μόνο το πρώτο.
 iatronet Δ.Κ.

Γιατί τα κορίτσια πρέπει να παίζουν λιγότερο με τις κούκλες τους

Τα κοριτσάκια θα πρέπει να παίζουν λιγότερο με κούκλες και περισσότερο με παιγνίδια που προορίζονται τυπικά για αγόρια, όπως τα παιγνίδια κατασκευών, τα οποία ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, δήλωσε χθες μια έγκυρη Βρετανίδα επιστήμονας, η Ατίν Ντόναλντ.
"Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα αγόρια και τα κορίτσια και αυτό που είναι καλό γι' αυτά όταν είναι πολύ μικρά. Η επιλογή των παιγνιδιών είναι σημαντική; Το πιστεύω", δήλωσε η επιστήμονας, καθηγήτρια στην πειραματική φυσική στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
"Δημιουργούμε κοινωνικές συμπεριφορές φτιάχνοντας στερεότυπα για το είδος των παιγνιδιών που παίρνουν τα αγόρια και τα κορίτσια όταν είναι μικρά", συνέχισε η Ατίν Ντόναλντ, η οποία πρόκειται να αναλάβει προσεχώς την προεδρία της Βρετανικής Ένωσης Επιστημών (BSA). "Τα παιγνίδια των κοριτσιών συνδέονται με την παθητικότητα - όπως να κτενίζουν τα μαλλιά των Μπάρμπι, για παράδειγμα-  και όχι με την κατασκευή, τη φαν…

Προλάβετε την Οστεοπόρωση πριν γίνει απειλητική!

- Mπά !! Eσύ δεν έχεις οστεοπόρωση;
-Kαι ποιά δεν έχει!... Έχω μετρήσει τη μάζα των οστών μου (οστική μάζα) και ο γιατρός μου έδωσε τα φάρμακα... Eσύ παίρνεις φάρμακα; Kάνεις κάτι άλλο;
Tέτοιοι διάλογοι γίνονται τα τελευταία χρόνια συχνά στις παρέες ενώ οι περισσότεροι, ιδίως κυρίες μετά τα 55-60, μιλάνε για οστεοπόρωση γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα - εκτός από το ότι κινδυνεύουν από αυτήν την «επιδημία», ενώ δεν κάνουν τίποτα για να προλάβουν ή καθυστερήσουν ή μικρύνουν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν από οστεοπόρωση.
Η οστεοπόρωση είναι νόσος με πολυπαραγοντική αιτιολογία , ασφαλώς όμως υπάρχουν και αιτιολογικοί παράγοντες του οποίους δεν γνωρίζουμε ακόμη, γι’αυτό και δεν θεραπεύεται οριστικά και μόνιμα με τίποτα. Eίναι η πιο συχνή μεταβολική οστεοπάθεια και η ποιο δύσκολη και αχάριστη στην αντιμετώπισή της. H συνηθέστερη μάλιστα μορφή της και στο 95% των περιπτώσεων είναι α) εκείνη που παρουσιάζεται στις γυναίκες για λόγους κυρίως ορμονικούς μετά την εμμηνόπαυση (μετεμμηνοπαυσιακή …

Η αρχαιότερη περίπτωση λευχαιμίας βρέθηκε σε οστά 7.000 ετών στη Γερμανία

Την αρχαιότερη περίπτωση λευχαιμίας (καρκίνου του αίματος), ανακάλυψαν οι επιστήμονες στα οστά γυναίκας, τα οποία χρονολογείται εδώ και 7.000 χρόνια στη Γερμανία. Ο σκελετός βρέθηκε σε ένα νεολιθικό οικισμό στα νοτιοδυτικά της χώρας και αφορά γυναίκα από 30-40 ετών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Κέντρο Ανθρώπινης Εξέλιξης Σένκενμπεργκ του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, ο σκελετός της γυναίκας δείχνει ότι αυτή πρέπει να ανήκε σε έναν πρώιμο ευρωπαϊκό γεωργικό πολιτισμό της Κεντρικής Ευρώπης κατά το χρονικό διάστημα 5.500 - 4.500 π.Χ.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας δρα Χάικε Σερφ, οι λοιμώδεις νόσοι και ο υποσιτισμός ήταν συχνοί τις εποχές εκείνες καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή της σοδειά τους και τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ γειτονικών αγροτικών κοινοτήτων.
Παρόλο που οι ερευνητές δεν έχουν προβεί ακόμη σε κάποια επιστημονική δημοσίευση, από τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην πρώτη ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη εξελικτικής ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστ…

Όχι από το Συνήγορο του Πολίτη στη συμμετοχή των παιδιών σε προεκλογικά spots

Προστασία της εικόνας των παιδιών κατά την προεκλογική περίοδο, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, μάλιστα, να υπάρξει διακοµµατική συμφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση των πολιτικών με παιδιά, καθώς και η εμφάνιση και συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικά μηνύματα, διαφημίσεις, αφίσες, προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις.
Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τονίζει ότι «πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται».
Σημειώνεται ότι την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε την Πέμπτη µε αφορµή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
healthview

Τοκετός στο νερό; ναι είναι εφικτό στην Ελλάδα στον όμιλο Υγεία

Ο τοκετός στο νερό αποτελεί μία από τις μεθόδους φυσικού τοκετού, συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Τοκετός στο νερό σημαίνει ότι η διαδικασία των ωδινών αλλά και της γέννησης όταν είναι δυνατόν, εξελίσσεται μέσα στο νερό θερμοκρασίας 37οC βαθμών, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα.
Στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, το 1999 έγινε ο πρώτος τοκετός στο νερό στην Ελλάδα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών του μαιευτηρίου.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο, να βρίσκεται μέσα στο νερό, να κινείται ελεύθερα χωρίς χορήγηση φαρμάκων.
Ο χώρος διαθέτει ειδικό απαλό φωτισμό, μουσική και αρωματικά αιθέρια έλαια. Η παρουσία των εξειδικευμένων μαιών καθώς και αυτή του συζύγου δημιουργούν ένα φιλικό, ήρεμο περιβάλλον, που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για έναν τοκετό, χωρίς άγχος σε χώρο που χαλαρώνει και διώχνει την ένταση.
Ταυτόχρονα εξασφαλίζει συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για την επίτοκο και το αναμ…

Στοματικό διάλυμα: Επικίνδυνο για το στόμα ή όχι;

Χρησιμοποιείτε μετά από κάθε πλύσιμο των δοντιών σας...και στοματικό διάλυμα για μεγαλύτερη προστασία από την τερηδόνα και την πλάκα; Αν ναι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο αυτή η συνήθεια είναι υγιεινή;
Απάντηση στο ερώτημα σύμφωνα με το onmed, έρχεται να δώσει ο καθηγητής επανορθωτικής οδοντιατρικής από το πανεπιστήμιο του Newcastle της Βρετανίας, Robin Seymour, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ένα στοματικό διάλυμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.
Βάσει της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει, πολλά στοματικά διαλύματα περιέχουν μέχρι και 26% αλκοόλ, το οποίο λειτουργεί ως βοηθητικό «εργαλείο» για τη μεταφορά άλλων συστατικών που πρέπει να διεισδύσουν στα δόντια και να σπάσουν την πλάκα. Το αλκοόλ, όμως, ενοχοποιείται για πρόκληση ξηρότητας στο στόμα, καθώς διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση.
Παράλληλα, μελέτη (The Dental Journal of Australia, …

Το ΕΣΥ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με μπλακ άουτ - Καταγγελίες από ΠΟΕΔΗΝ

Το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, με μπλακ άουτ, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Τα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων είναι άδεια με συνέπεια να οφείλουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στους προμηθευτές, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον, διακόπτουν τις προμήθειες ειδών που είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία τους, ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
«Τα νοσοκομεία σήμερα υποβαθμίζουν την ποιότητα του φαγητού, δεν διαθέτουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, εφημερεύουν χωρίς υλικό γάζες, σύριγγες και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανά νοσοκομεία να δανείζονται για να βγάλουν την εφημερία και, επίσης, αναστέλλονται χειρουργεία, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά» πρόσθεσε.
Ανέφερε ακόμη ότι, ενώ μέχρι σήμερα θα έπρεπε να έχουν εκταμιευτεί τα 9/12 της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπεται για τον ΕΟΠΥΥ και για το ΕΣΥ, έχει εκταμιευτεί μόνο το 22%, οι κενές…

Μήπως έχετε κονδυλώματα; Τα σημάδια που δεν πρέπει να αψηφήσετε

Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας αλλά και του άνδρα.
Μπορεί να είναι επίπεδα ή να προεξέχουν από το δέρμα, είναι μικρά σαν κεφάλι καρφίτσας ή μεγαλύτερα, μεμονωμένα ή πολλά μαζί. Συνήθως έχουν ανώμαλη επιφάνεια και το χρώμα τους είναι στο χρώμα του δέρματος ή ροζ. Πολλές φορές τα κονδυλώματα δεν φαίνονται με το μάτι αλλά ο ασθενής τα αντιλαμβάνεται με την αφή. Τα κονδυλώματα είναι το σύμπτωμα οξείας ιογενούς πάθησης που οφείλεται σε ιούς της οικογένειας των ιών των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses – HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη, που ονομάζονται με αριθμούς. Υπεύθυνοι για τα κονδυλώματα είναι κυρίως οι τύποι 6 και 11.
Πού εμφανίζονται Στη γυναίκα μπορεί να εμφανιστούν στην είσοδο του κόλπου, στα μικρά και τα μεγάλα χείλη, στον πρωκτό, στο εφήβαιο και στο δέρμα μεταξύ του πρωκτού και των κόλπου (περίνεο). Επίσης, μπορεί να αναπτυχθούν στον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας.
Στον άνδρα τα κονδυλώματα εμφα…

Υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι μία συχνή κατάσταση με σημαντικές ψυχολογικές, κοινωνικές, και οικονομικές επιπτώσεις.
Ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως η αδυναμία επίτευξης κύησης (εγκυμοσύνης) μετά από 12 μήνες ελεύθερων, τακτικών σεξουαλικών επαφών. Στις περιπτώσεις που η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών ή υπάρχει ιατρικό ιστορικό του ζεύγους, που πιθανόν σχετίζεται με την αδυναμία σύλληψης, το όριο ελαττώνεται στους 6 μήνες.
Περίπου το 15% των ζευγαριών, αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας. Τα αίτια μπορεί να αφορούν μόνο την γυναίκα, τον άνδρα ή και τους δύο, καθώς και να παραμείνουν ανεξήγητα. Μεγάλη σημασία έχει να θυμόμαστε, ότι στο ζευγάρι μπορεί να συνυπάρχουν κάποια αίτια, άρα η αρχική διαγνωστική προσέγγιση της υπογονιμότητας, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους δύο. Η διαδικασία της διάγνωσης και της θεραπείας της υπογονιμότητας, αποτελεί στρεσογόνο ερέθισμα για το ζευγάρι. Συνήθως υπάρχουν συναισθήματα λύπης, θυμού, αγωνίας, καθώς και κάποια δυσαρμονία στη σχέση τους. …

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που πίνουμε αναψυκτικό

Οι άμεσες επιπτώσεις των αναψυκτικών στον οργανισμό του ανθρώπου είναι καλά τεκμηριωμένες. Περίπου 20 λεπτά αφότου πιείτε ένα κουτάκι αναψυκτικού σας "χτυπά" ένα κύμα ενέργειας: Μόλις έχετε πάρει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ζάχαρης, δηλαδή περίπου 8-10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα και μόνο κουτάκι.
Το σάκχαρο στο αίμα σας "εκτοξεύεται", προκαλώντας μια ραγδαία αύξηση της ινσουλίνης. Αυτό κάνει το ήπαρ να μετατρέψει άμεσα όλα τα σάκχαρα σε λίπος.
Μέσα σε 40 λεπτά, η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί, και το υπόλοιπο σώμα σας αντιδρά αναλόγως: Οι κόρες των ματιών σας διαστέλλονται, η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται και το συκώτι αρχίζει να διοχετεύει ακόμα περισσότερη ζάχαρη στο αίμα σας. Και όλα αυτά συμβαίνουν μόνο μέσα στην πρώτη ώρα από την στιγμή που ήπιατε το αναψυκτικό. Με την πάροδο του χρόνου, 1-2 αναψυκτικά την ημέρα θα αρχίσουν να επηρεάζουν όλα σχεδόν τα μέρη του σώματός σας. Για παράδειγμα:
Εγκέφαλος
Μια διατροφή υψηλή σε ζάχα…

Aκάρεα οικιακής σκόνης - Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας

Αν πάσχετε από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, έχετε ένα λόγο παραπάνω να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας. Και αυτό, διότι τα βρώμικα σεντόνια είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, προειδοποιεί ένας κορυφαίος Βρετανός αλλεργιολόγος.
Η προειδοποίησή του γίνεται με αφορμή μία νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ περισσότερων από 2.000 Βρετανών και έδειξε πως μόλις οι τέσσερις στους δέκα αλλάζουν τα σεντόνια τους μία φορά την εβδομάδα. Πάνω από ένας στους τρεις (το 36%) τα αλλάζουν κάθε δεκαπέντε ημέρες, ενώ το 17% μόλις μία φορά το μήνα ή και σπανιότερα ακόμα! Μεταξύ αυτών, δε, είναι και κάποιοι (σχεδόν το 1%) που λένε ότι τα αλλάζουν μία φορά τον... χρόνο!
Σε αντίθεση, δε, με ό,τι θα έσπευδε να σκεφτεί κανείς, οι γυναίκες είναι πιο αμελείς από τους άνδρες στην αλλαγή των σεντονιών. Περισσότερες από τις μισές εθελόντριες είπαν ότι δεν αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε εβδομάδα, ενώ το 12% δήλωσαν πως τα αλλάζουν μόνο μία φορά το μήνα. Αντίστοιχα στου…

Επισήμως κίνδυνος για την καρδιά η ζάχαρη

Στον κατάλογο των παραγόντων κινδύνου για στεφανιαία νόσο που ήδη περιλαμβάνει το κάπνισμα, την υπέρταση, το υψηλό σάκχαρο, την υπερχοληστεριναιμία, την παχυσαρκία και την ακινησία, προστίθεται πλέον επισήμως και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.
Αναγνωρίζεται πλέον από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ) ότι η ζάχαρη είναι ένας νέος παράγοντας κινδύνου για την αθηροσκλήρωση των αρτηριών και τελικά για έμφραγμα. Η πιο σημαντική μελέτη που έλαβε υπόψη η AHA δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA» της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας.
‘Οπως έδειξε αυτή η μελέτη, τα άτομα που λάμβαναν 17-21% επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη είχαν 38% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με αυτούς που λάμβαναν 8% επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη.
To ανώτατο όριο για άνδρες και γυναίκες Η AHA συνιστά στις γυναίκες να μην προσθέτουν πάνω από 100 θερμίδες από ζάχαρη στη διατροφή τους (6 κουταλάκια του τσαγιού) και στους άνδρες να μην προσθέτους 150 θερμίδες άνδρες (9 κουταλάκια του τσαγι…

Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή

We live in the midst of alarms; anxiety beclouds the future; we expect some new disaster with each newspaper we read.
Abraham Lincoln
Ανησυχώ συνεχώς για σχεδόν τα πάντα. Αναστατώνομαι υπερβολικά χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα. Δυσκολεύομαι να πέσω για ύπνο το βράδυ και στη δουλειά μου είναι βάσανο να συγκεντρωθώ. Στο τέλος θα με διώξουν. Θυμώνω με τη γυναίκα μου καθημερινά. Φοβάμαι ότι κάτι θα πάθω, κανένα εγκεφαλικό, καμιά καρδιά, άσε που και τα οικονομικά είναι χάλια και δεν ξέρω τι θα κάνω και με αυτά… Π.Χ.
Τι είναι η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή; Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή (ΓΑΔ) αποτελεί μια από τις αγχώδεις διαταραχές που περιγράφονται στα κλινικά εγχειρίδια. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης διαταραχής είναι ότι ενώ έχει σωματικά συμπτώματα (π.χ. ταχυκαρδία, δύσπνοια μυϊκή τάση) και υποκειμενικές ενοχλήσεις, αυτά δεν έχουν την ένταση ή και την συχνότητα άλλων διαταραχών όπως η διαταραχή πανικού  ή η κοινωνική φοβία. Θα λέγαμε ότι η ΓΑΔ έχει περισσότ…

Βρήκαν τρόπο να αδρανοποιούν το γονίδιο της παχυσαρκίας

Ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετέχει Έλληνας επιστήμονας από το φημισμένο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, ανακάλυψε με ποιον τρόπο οδηγεί στην παχυσαρκία ένα γονίδιο που χρόνια τώρα θεωρείται υπαίτιο γι’ αυτήν.
Η όλη έρευνα λύνει ένα μεγάλο μυστήριο της έρευνας της παχυσαρκίας, καθώς από το 2007 ήταν γνωστό ότι το ελαττωματικό γονίδιο FTO παίζει καθοριστικό ρόλο στην χρόνια παχυσαρκία, αλλά έως τώρα ήταν άγνωστο πως δρα για να οδηγήσει στην παθολογική συσσώρευση κιλών. Οι επιστήμονες από το ΜΙΤ και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όμως, ανακάλυψαν ότι η ελαττωματική μορφή του κάνει την ενέργεια των τροφίμων να αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα, αντί να δαπανάται για τις λειτουργίες του. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι με ορισμένες γενετικές παρεμβάσεις στο γονίδιο, μπορούν να ανακόψουν τη δράση του και να αντιστρέψουν την συσσώρευση του λίπους.
Οι επιστήμονες με επικεφαλής την γενετίστρια δρα Μελίντα Κλάουσνιτζερ, ερευνήτρια στο Κέντρο Κλινικής & Μεταγραφικής Επιστήμης (CTSC) του Χάρβαρντ, και επιβλέποντα …

O βήχας, τα αίτιά του και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει

Παράσιτα εντέρου: Πώς θα καταλάβετε αν έχετε μολυνθεί