Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επισήμως κίνδυνος για την καρδιά η ζάχαρη

 

Στον κατάλογο των παραγόντων κινδύνου για στεφανιαία νόσο που ήδη περιλαμβάνει το κάπνισμα, την υπέρταση, το υψηλό σάκχαρο, την υπερχοληστεριναιμία, την παχυσαρκία και την ακινησία, προστίθεται πλέον επισήμως και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Αναγνωρίζεται πλέον από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ) ότι η ζάχαρη είναι ένας νέος παράγοντας κινδύνου για την αθηροσκλήρωση των αρτηριών και τελικά για έμφραγμα.
Η πιο σημαντική μελέτη που έλαβε υπόψη η AHA δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA» της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας.

‘Οπως έδειξε αυτή η μελέτη, τα άτομα που λάμβαναν 17-21% επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη είχαν 38% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με αυτούς που λάμβαναν 8% επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη.

To ανώτατο όριο για άνδρες και γυναίκες
Η AHA συνιστά στις γυναίκες να μην προσθέτουν πάνω από 100 θερμίδες από ζάχαρη στη διατροφή τους (6 κουταλάκια του τσαγιού) και στους άνδρες να μην προσθέτους 150 θερμίδες άνδρες (9 κουταλάκια του τσαγιού).
Οι ποσότητες ζάχαρης που συνιστώνται για κατανάλωση είναι μικρότερες από εκείνες που προτείνονται για την αποφυγή της παχυσαρκίας – η ποσότητα της ζάχαρης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 κουταλάκια τσαγιού ημερησίως για την αποφυγή της παχυσαρκίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει την ανησυχία του κυρίως για τη νέα γενιά. Υποστηρίζει ότι θα είναι μια γενιά με αυξημένα προβλήματα παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2, με όλα τα συνακόλουθα προβλήματα, δεδομένου ότι σήμερα 1 στα 5 παιδιά είναι παχύσαρκο και 1 στα 3 υπέρβαρο.

healthyliving

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω

Αυτά είναι τα 4 μηνύματα που μας στέλνουν οι βουλωμένες αρτηρίες

Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος…. Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες. Στυτική δυσλειτουργία Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων. Φαλάκρα Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρε

Υδροκεφαλία

Ο όρος  «Υδροκέφαλος»  υπονοεί την υπερβολική συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού  (ΕΝΥ) μέσα στις φυσιολογικές κοιλότητες («κοιλίες») του εγκεφάλου. Πρώτος ο Ιπποκράτης ανέφερε τον όρο «υδροκέφαλο» στα νεογέννητα και βρέφη που παρουσίαζαν διόγκωση της κεφαλής. Το ΕΝΥ παράγεται μέσα σε ειδικούς θύλακες του εγκεφάλου που ονομάζονται κοιλίες. Το υγρό κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, λειτουργώντας προστατευτικά και υποστηρικτικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Παράγεται συνεχώς και αναρροφάται με ρυθμό περίπου μισού λίτρου την ημέρα.   Ταξινόμηση Τα είδη του υδροκεφάλου είναι τα ακόλουθα τρία : Πρωτοπαθής ή Ιδιοπαθής (άγνωστη αιτία) Δευτεροπαθής από αιμορραγία (υπαραχνοειδής ή ενδοεγκεφαλική) κάκωση όγκος ή κύστη ενδοκράνια επέμβαση μηνιγγίτιδα στένωση αποχετευτικών αγωγών (υδραγωγού Sylvius) υπερπαραγωγή ΕΝΥ (θήλωμα χοριοειδούς πλέγματος) Συγγενής (ανωμαλία διάπλασης στην εμβρυική ή νεογνο-βρεφική περίοδο) Επίσης, αναλόγως με την