Μπορεί το μπάρμπεκιου να αποτελέσει αιτία καρκινογένεσης; Μπορεί το πρωινό να βλάψει τον εγκέφαλό σας; Κρύβουν τα συσκευασμένα κρέατα του σούπερ μάρκετ κάποιο θανάσιμο κίνδυνο; Οι έρευνες για την ασφάλεια των τροφίμων μπορούν να κόψουν την όρεξή σας. Ευτυχώς, μπορείτε να απομακρύνετε τις απειλές που κρύβει η προετοιμασία του φαγητού εάν αποφύγετε τα παρακάτω 6 λάθη: Μην «καρβουνιάζετε» το κρέας Οι ετεροκυκλικές αμίνες είναι καρκινογόνες ενώσεις που δημιουργούνται όταν ψήνεται το κρέας. Το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος στο μπάρμπεκιου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα, του στομάχου, του παγκρέατος και του προστάτη. Η λύση βρίσκεται στο μαρινάρισμα. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μαρινάρισμα του κρέατος μπορεί να μειώσει τις καρκινογόνες ενώσεις κατά 99%. Φτιάξτε μια μαρινάδα με δενδρολίβανο που είναι ιδιαίτερα προστατευτική. Συστατικά όπως το τζίντζερ, το δενδρολίβανο και ο κο...