Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 17, 2015

Λευκοπλακία - μια προκαρκινική βλάβη στο στόμα που πρέπει να αφαιρείται

Πώς να δημιουργήσετε συναισθηματική ασφάλεια στο παιδί

Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων - Μία πάθηση με πολλά πρόσωπα

Μαγικό για τις γυναίκες το... χαμομήλι - Το φυτικό ρόφημα μειώνει κατά 29% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία

Το χαμομήλι βοηθά τις γυναίκες να ζουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα.Το φυτικό ρόφημα μειώνει κατά 29% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία.
Αλλά τα νέα είναι άσχημα για τους άνδρες, καθώς δεν φαίνεται το ρόφημα να έχει τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις όπως για τις γυναίκες.Οι ερευνητές λένε ωστόσο ότι δεν είναι σαφές γιατί το τσάι παρατείνει τη ζωή των γυναικών, είτε γιατί λειτουργεί θετικά μόνο για το ένα φύλο.
Στο πλαίσιο της μελέτης, Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν 1.677 γυναίκες και άνδρες για επτά χρόνια, και εξέτασαν τις επιδράσεις του χαμομηλιού. Βρήκαν οτι το 14% των ανθρώπων στη μελέτη έπιναν χαμομήλι.
Τα δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση χαμομηλιού σχετίστηκε με 29% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου για τις γυναίκες, σε σύγκριση με εκείνες που δεν έπιναν το ρόφημα. Το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο όταν οι επιστήμονες συνυπολόγισαν και άλλους πάραγοντες, όπως τις συνθήκες υγείας και τον τρόπο ζωής. Ωστόσο το χαμομήλι δεν φάνηκε να επιδρά ευεργετ…

Πώς η ψυχολογία επηρεάζει τον εγκέφαλο - Aλληλένδετη η κατάθλιψη με τη νόσο του Πάρκινσον

Η κατάθλιψη και η νόσος του Πάρκινσον είναι δυο αλληλένδετα στοιχεία, καθώς σύμφωνα με μελέτες το ένα δημιουργεί το άλλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν νόσο Πάρκινσον, και αντίστοιχα η κατάθλιψη είναι μία από τις σημαντικότερες παρενέργειες όσων έχουν Πάρκινσον.
Σύμφωνα με σουηδική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology, προκύπτει ότι όσο σοβαρότερη είναι η κατάθλιψη, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης της νευροεκφυλιστικής πάθησης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πέτερ Νόρντστρομ του Πανεπιστημίου Ουμέα, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 140.000 ανθρώπους, που είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη μεταξύ 1987-2012, καθώς και για 421.000 άτομα που δεν είχαν κατάθλιψη.
Στη διάρκεια της 26ετούς έρευνας, το 1,1% όσων είχαν κατάθλιψη, εμφάνισαν νόσο Πάρκινσον, έναντι μόνο 0,4% μεταξύ όσων δεν είχαν κατάθλιψη. Οι πάσχοντες από κατάθλιψη είχαν 3,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσουν νόσο Πάρκινσον μέσα στο επόμενο έτος μ…

Η παρακεταμόλη επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των εμβρύων

Η λήψη παρακεταμόλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου υποστηρίζει ότι, αν και η παρακεταμόλη θεωρείται μέχρι σήμερα το ασφαλέστερο αναλγητικό κατά τη διάρκεια της κύησης, στην περίπτωση που η γυναίκα κυοφορεί άρρεν έμβρυο μπορεί να συντελέσει στην γέννηση παιδιού με κρυοψορχία.
Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι, αν και η χρήση της παρακεταμόλης για μια φορά δεν συνιστά πρόβλημα, αλλά τα πειράματα που έκαναν σε ποντίκια έδειξαν ότι η συστηματική χρήσης της για μια εβδομΆΔΑ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εμβολίασαν τα τρωκτικά με ανθρώπινο ιστό και στη συνέχεια του χορήγησαν ορμόνες που μιμούνται την κατάσταση της εγκυμοσύνης. Αν και η παραγωγή της τεστοστερόνης δεν μειώθηκε μετά από 24 ώρες, ωστόσο μετά από επτά ημέρες δ…

Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να κάθονται σε θέση «W»!

Πολλά παιδιά όταν κάθονται να παίξουν στο πάτωμα με τα παζλ τους, τα αυτοκινητάκια ή με τις κούκλες τους σε θέση W, καθώς πρόκειται για μια πολύ άνετη θέση... Δεδομένου όμως ότι αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο, πολλοί γονείς μπορεί να μην το θεωρήσουν ιδιαίτερα ανησυχητικό κάτι που είναι λάθος.
Η θέση «W» είναι ένας όρος που περιγράφει την καθιστή θέση ενός παιδιού στο πάτωμα του οποίου τα πόδια σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα W (τα οπίσθια του βρίσκονται ανάμεσα στα λυγισμένα πόδια του τα οποία είναι στραμμένα έτσι ώστε να κοιτούν προς τα έξω).
Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν αυτή τη θέση στιγμιαία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους ή όταν θέλουν κάτσουν μετά από το μπουσούλημα. Είναι μία θέση από την οποία περνούν όταν η κίνησή τους είναι ανώριμη ακόμη γιατί η θέση αυτή παρέχει μία μεγάλη βάση στήριξης οπότε δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή λειτουργία και αποτελεί την εύκολη λύση για τον αδύναμο ακόμα κορμό τους.
Γιατί είναι επικίνδυνη αυτή η θέση; Εάν ένα παιδί επιλέγει αυτή τη θέση και …

Τύφλωση και μείωση της όρασης: Οι κυριότερες αιτίες

Το γνωρίζετε ότι κάθε πέντε λεπτά ένας άνθρωπος τυφλώνεται; Υπάρχουν στον κόσμο σήμερα, περισσότεροι από 180 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από κάποιας μορφής προβλήματος της όρασης. Η ανίχνευση των προβλημάτων σε όλες τις ηλικίες μπορεί να αποτρέψει ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια, να μειώσει τον κίνδυνο τύφλωσης και να βοηθήσει έγκαιρα στην αντιμετώπιση γενικευμένων ασθενειών.
Οι κυριότερες αιτίες μείωσης της όρασης και τύφλωσης παγκοσμίως, είναι οι ακόλουθες:
1. Ο καταρράκτης Το θάμπωμα του φακού που βρίσκεται στο εσωτερικό του ματιού, εμποδίζει το πέρασμα του φωτός και είναι η κυριότερη αιτία απώλειας της όρασης παγκοσμίως. Ο καταρράκτης δημιουργείται κυρίως λόγω γήρανσης. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που προκαλούν καταρράκτη όπως ο διαβήτης, οι τραυματισμοί του ματιού και κληρονομικές παθήσεις.
2. Το τράχωμα Πρόκειται για μια χρόνια μεταδοτική μόλυνση των βλεφάρων και του κερατοειδούς χιτώνα του ματιού. Μεταδίδεται δια μέσου της επαφής με εκκρίσεις από τα μάτια ατόμων που έχουν …

Υποκλινικός υποθυρεοειδισμός: Η επίδραση στη γονιμότητα και στην κύηση

Ο υποκλινικός υποθυρεοειδισμός είναι μία «αθόρυβη» πάθηση που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γονιμότητα και την κύηση. Ποιες είναι οι επιπτώσεις και πώς αντιμετωπίζονται;
Ως υποκλινικός υποθυρεοειδισμός ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία η βασική ορμόνη του θυρεοειδή, η θυροξίνη, είναι εντός φυσιολογικών ορίων, ενώ η TSH, ορμόνη με την οποία ο εγκέφαλος (συγκεκριμένα η υπόφυση) ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, είναι αυξημένη.
Κάποιοι από τους ασθενείς με υποκλινικό υποθυρεοειδισμό έχουν γενικά συμπτώματα όπως κούραση, αίσθημα αδυναμίας, πεσμένη διάθεση και αρνητικά αισθήματα, βραδυκαρδία (χαμηλός καρδιακός ρυθμός, κάτω από 60 σφυγμούς/ λεπτό), υπερευαισθησία στο κρύο,δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους, κατακράτηση υγρών, πόνο στις αρθρώσεις και μυϊκές κράμπες, ξηρό δέρμα, αίσθηση φαγούρας, λεπτά και εύθραυστα νύχια, προβλήματα στο μηνιαίο κύκλο και γυναικεία στειρότητα, μειωμένη εφίδρωση, χαμηλό μυϊκό τόνο (μυϊκή υποτονία), υπερπρολακτιναιμία, γαλακτόρροια, αυξημένα ε…