Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 25, 2015

Αναπνευστικό σύστημα και καταδύσεις

Τρία συναισθήματα που μοιάζουν με αγάπη αλλά δεν είναι...

Όταν ξεκινά κανείς μια σχέση αισθάνεται έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντα απαραιτήτως αγάπη. Ωστόσο, το ερωτευμένο άτομο συχνά δεν αναγνωρίζει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, και μπερδεύει αυτά τα συναισθήματα με την αληθινή αγάπη. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγει να βρίσκεται μπερδεμένο, απογοητευμένο, ή ακόμα και προδομένο από τον/τη σύντροφό του, γιατί έγινε παρεξήγηση και ο άλλος δεν εννοούσε αυτά που ο ερωτευμένος πίστεψε ότι άκουσε.
Πόθος/Ερωτική Έλξη
Αυτό το έντονο συναίσθημα που τόσοι άνθρωποι έχουν νιώσει και σε τόσες πολλές περιπτώσεις το έχουν μπερδέψει με την αγάπη. Πρόκειται περισσότερο για έντονη «χημεία», οι φερομόνες (χημικά στοιχεία που έχει κάθε άνθρωπος) του ενός ατόμου που ταιριάζουν όπως το κλειδί στην κλειδαριά με τις φερομόνες ενός άλλου ατόμου και δημιουργούν τη σπίθα του σωματικού πάθους. Αυτό το συναίσθημα της έντονης ερωτικής έλξης συχνά το αποκαλούμε «έρωτας με την πρώτη ματιά» ή «κεραυνοβόλος έρωτας», αφού πράγματι η ένταση του συναισθήματος είνα…

Αιμαγγείωμα στο συκώτι

Το αιμαγγείωμα του ήπατος είναι ένα συνηθισμένο τυχαίο εύρημα, σε μια απλή εξέταση υπερήχου στο ήπαρ. Αποτελεί μία καλοήθη κατάσταση και αφορά σε μία μάζα από περιπλεγμένα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία ωστόσο λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να είναι ενοχλητικό να ξέρεις ότι έχεις ένα αιμαγγείωμα στο ήπαρ, όμως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία σου. Σε καμία μελέτη δεν έχει αποδειχτεί ότι ένα αιμαγγείωμα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο, για παράδειγμα καρκίνο.
Γενικά δεν προκαλεί κάποιο σύμπτωμα η ύπαρξη του αιμαγγειώματος, μπορεί όμως να παραπονεθεί κανείς για ήπιο άλγος στο δεξιό υποχόνδριο, για αίσθημα βάρους ή εύκολης πλήρωσης του στομάχου με τη λήψη τροφής, ναυτία και έμετο. Λόγος για να επισκεφθείς τον γιατρό είναι μόνο αν τα συμπτώματα αυτά είναι επίμονα.

Για το αιμαγγείωμα, δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι η αιτία που δημιουργείται. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει από την γέννηση ακόμα και απλά να μεγαλώνει. Πάντως έχει συσχετισθεί η ανάπτυξη αιμαγγειώματ…

Καρκινικός πόνος και παρηγορητική αγωγή

Ο πόνος του καρκίνου είναι πολύ συνηθισμένος. Υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα πάσχοντες από αρχόμενο καρκίνο και σχεδόν εννέα στους δέκα ασθενείς με τελικού σταδίου καρκίνου υποφέρουν καθημερινά από πόνο εξαιτίας της ασθενείας τους. Ωστόσο, ο πόνος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πάσχοντες από καρκίνο σε όλο τον κόσμο υποφέρουν καθημερινά από πόνο που προέρχεται από την ασθένειά τους. Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες ο πόνος δεν αντιμετωπίζεται σε όλους τους ασθενείς, ενώ στις υπό ανάπτυξη χώρες αντιμετωπίζεται στους περισσότερους ασθενείς ελάχιστα ή καθόλου.
Τα πιο κοινά αίτια για την κακή αντιμετώπιση του πόνου είναι αυτά που σχετίζονται με τον άρρωστο και την οικογένειά του και εκείνα που σχετίζονται με το γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η εσφαλμένη εντύπωση ότι ο πόνος από καρκίνο δεν θεραπεύεται, η μη σωστή ενημέρωση για συστηματική λήψη των αναλγητικών φαρμάκων, …

Ποιο βότανο ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%

Ρυτίδες. Αιτίες που τις προκαλούν. Οδηγίες πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης

Στο παρελθόν οι ρυτίδες χαρακτηρίζονταν και σαν γραμμές του χαρακτήρα των ανθρώπων. Αντανακλούσαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα κάθε ανθρώπου και γι’ αυτό και ήταν επιθυμητές. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σχετικά με το θέμα αυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπό του και να φαίνεται πιο νέος και πιο φρέσκος. Είτε με τη χρήση κρεμών είτε με την καθημερινή ολοκληρωμένη περιποίηση (ενυδάτωση, καθαρισμοί κτλ) ή ακόμα και με βοήθεια της αισθητικής ιατρικής και των μεθόδων που αυτή προσφέρει (botox, εμφυτεύματα, χημικά peelings κτλ).
Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες;
Πολλοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των ρυτίδων: η ηλιακή ακτινοβολία, οι εκφράσεις του προσώπου, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το μολυσμένο περιβάλλον των πόλεων και πολλοί άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής (όπως το να κοιμόμαστε πάντα από τη μια μεριά). Υπάρχουν 2 κατηγορίες ρυτίδων: οι δυναμικές και…