Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 30, 2014

Αναβάλλονται και χειρουργεία από τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Μειωμένες όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 σε σχέση με το 2014, ανύπαρκτη η... Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Ψυχορραγούν τα Νοσοκομεία. Στο 1,6 δισ € η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη. Μειωμένο το κονδύλι του ΕΟΠΥΥ για τις λοιπές παροχές ασθενείας.

Στην κλίνη του Προκρούστη έχει μπει η Υγεία. Όλες οι δαπάνες περικόπτονται συνεχώς, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στον προϋπολογισμό του 2015, με συνέπεια τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους και την επιβάρυνση των πολιτών και δη των χρονίως πασχόντων και των συνταξιούχων. Η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ καθιστά προβληματική τη λειτουργία του, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα Νοσοκομεία καταρρέουν λόγω της απογύμνωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη διαμορφώνεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες οι οποίοι αιμορραγούν οικονομικά προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες και…

Οι μεγαλύτεροι 8 μύθοι για τις ραγάδες!

Αν καταγράφατε τους 10 χειρότερους εφιάλτες για το σώμα σας, σίγουρα οι ραγάδες θα ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ο ενοχλητικός αυτός « μπελάς» ταλαιπωρεί και αγχώνει στην καθημερινότητα τους, εκατομμύρια γυναίκες σε...
όλο τον κόσμο. Και επειδή ,εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να προσφέρουμε τις πολύτιμες συμβουλές μας σε κάθε περίπτωση- έχοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μας - γύρω από το θέμα των ραγάδων έχει δημιουργηθεί μια σειρά από μύθους που σε αυτό εδώ το άρθρο θα καταρρίψουμε!

Μύθος # 1 Μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δημιουργούνται ραγάδες
Είναι αλήθεια ότι το 90% των γυναικών αποκτούν ραγάδες μετά από εγκυμοσύνη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα σίγουρο καθώς η εμφάνιση ραγάδων εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος. Και φυσικά, όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν ραγάδες. Οι άνθρωποι με απότομη αλλαγή βάρους είναι από τους πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων.

Μύθος # 2 Μόνο οι γυναίκες έχουν ραγάδες
Οι άνδρες μπορούν επίσης να εμφανίσουν ραγάδες, καθώς επίσ…

Με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται κάθε ομάδα αίματος

Οι περισσότεροι από εμάς δε γνωρίζουν καν σε ποια ομάδα αίματος ανήκουν, όμως ο συγκεκριμένος βιολογικός δείκτης μπορεί να μας δώσει ζωτικές πληροφορίες για τους κινδύνους που διατρέχουμε.
Η ομάδα αίματος εξαρτάται από τις πρωτεΐνες (αντιγόνα) που υπάρχουν στα ερυθρά αιμοσφαίρια και καθορίζεται από τα αντιγόνα που «κληρονομούμε» από τους γονείς μας.
Δείτε με ποιες παθήσεις συνδέεται κάθε ομάδα αίματος (Α, Β, ΑΒ, 0).

1. Προβλήματα μνήμης - ΑΒ
Μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Neurology καταδεικνύει πως η εγκεφαλική και η αγγειακή λειτουργία είναι στενά συνδεδεμένες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αίματος ΑΒ αντιμετωπίζουν κατά 82% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης σε σύγκριση με άτομα που ανήκουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα αίματος. Ένας από τους λόγους που εξηγούν τη σχέση αυτή είναι μια πρωτεΐνη-κλειδί (ο λεγόμενος θρομβωτικός παράγοντας VIII), η οποία μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματο…

Ανακαλύφθηκε γονίδιο γιγαντισμού από Έλληνα επιστήμονα

Οι ερευνητές βρήκαν τέσσερα γονίδια που είναι διπλασιασμένα σε όλους τους ασθενείς Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνο Στρατάκη, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που σχετίζεται με την υπερβολική ανάπτυξη των παιδιών, γνωστή και ως γιγαντισμό. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες της πάθησης μελλοντικά. Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", μελέτησαν 43 άτομα με γιγαντισμό και έκαναν συγκριτική ανάλυσή του γονιδιώματός τους. Η ανάλυση του DNA διαπίστωσε ότι όλα τα άτομα με υπερβολική ανάπτυξη είχαν κοινό τον διπλασιασμό της ίδιας μικρής γενετικής περιοχής στο χρωμόσωμα Χ. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιό ακριβώς γονίδιο μέσα σε αυτή την περιοχή του γενετικού υλικού έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην υπερβολική ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι ερευνητές βρήκαν τέσσερα γονίδια που είναι διπλασιασμένα σε όλου…

Σπάνιες Παθήσεις: Η Ελλάδα μεταξύ των 17 χωρών, που διεκδικούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ

Κοινή Προκήρυξη για τη συγχρηματοδότηση ερευνητικών έργων για τις σπάνιες παθήσεις, θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του E-Rare-3 με σκοπό την περαιτέρω ερευνητική προσπάθεια στο τομέα των σπάνιων ασθενειών και για εφαρμογή των στόχων του "International Rare Disease Research Consortium (IRDiRC)".
Μεταξύ των κρατών που θα συμμετέχουν στη προκήρυξη, είναι Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία.

Στόχος της πρόσκλησης είναι να επιτρέψει στους επιστήμονες σε διάφορες χώρες να οικοδομήσουν μια αποτελεσματική συνεργασία για ένα κοινό διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα με βάση τη συμπληρωματικότητα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Οι θεματικοί τομείς της προκήρυξης που έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη θα είναι οι ακόλουθοι:
- Collaborative research using patient databases and corresponding collections of biological material tha…

Τι καφέ να προτιμήσω; Πόσες θερμίδες αποδίδει το κάθε είδος καφέ;

Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπάρχουν δύο βασικά είδη καφεόδεντρου, ή καφέας τα οποία παράγουν τις δύο ποικιλίες οι οποίες και στηρίζουν το παγκόσμιο εμπόριο του καφέ : η καφέα Αραμπίκα και η καφέα Ρομπούστα. Τα είδη του καφέ: Ο Τουρκικός (ή ελληνικός) καφέςΟ φραπέΟ Στιγμιαίος καφέςΟ καφές εσπρέσσο λούνγκοΟ καφές εσπρέσσο μακκιάτοΟ καφές εσπρέσσο νορμάλεΟ καφές εσπρέσσο στρέττοΟ καφές εσπρέσσο φρέντοΟ καφές καππουτσίνοΟ καφές καππουτσίνο καραμέλΟ καφές καππουτσίνο λάττεΟ καφές κόζιτοΟ καφές κοζίτο καραμέλ Ο καφές κοζίτο αμαρέττοΟ καφές κοζίτο τσόκοΟ Καφές φίλτρου ή γαλλικός καφέςΟ καφές φροζίτοΟ καφές φροζίτο εσπρέσσοΟ καφές φροζίτο σπέσιαλ ο καφές φροζίτο τσόκο. Τι θερμίδες, αποδίδει το κάθε είδος;Ελληνικός: O σκέτος καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες).
Στιγμιαίος (φραπέ και νες): O καφές δεν έχει θερμίδες (για…

Τι είναι η Αδενομύωση

Ονομάζεται η παρουσία έκτοπου ενδομήτριου ιστού εντός του μυομητρίου. Η αδενομύωση οφείλεται στην εν τω βάθει επέκταση του βασικού τμήματος του ενδομητρίου στο υποκείμενο μυομήτριο.
Παρατηρείται κατ’εξοχήν σε πολύτοκες γυναίκες και σπάνια σε άτοκες. Συχνά συνυπάρχει με ινομυώματα και ενδομητρίωση. Μακροσκοπικά η μήτρα είναι συμμετρικά διογκωμένη με πεπαχυσμένο μυομήτριο και αυξημένο μέγεθος ενδομητρικής κοιλότητας.
«Κλινική εικόνα» Συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα. Ανευρίσκεται τυχαία στο 20% περίπου των γυναικών που υποβάλλονται σε υστερεκτομή.
Τα συμπτώματα είναι:
• Προοδευτικά αυξανόμενη ποσότητα αίματος στην έμμηνο ρύση (70%).
• Προοδευτικά επιδεινούμενη δυσμηνόρροια (πόνος στη διάρκεια της έμμηνου ρύσης).
• Δυσπαρεύνεια.
«Διάγνωση»
• Ιστορικό
• Κλινική εξέταση: στην αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση η μήτρα παρουσιάζεται μαλακή και συνήθως συμμετρικά διογκωμένη.
• Υπερηχογράφημα.
• Οριστική διάγνωση τίθεται με την ιστολογική εξέταση.
«Θεραπεία»
Η υστεροσκοπική αφαίρεση εστιών αδενομ…

Αθροιστική κεφαλαλγία

Τι είναι η νόσος Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι ένα είδος δυνατού πονοκεφάλου που επηρεάζει τη μια μεριά του κρανίου και εντοπίζεται πίσω από το μάτι και τον κρόταφο. Κατά κανόνα, η νόσος είναι πρωτοπαθής,δηλαδή δεν συνοδεύει άλλη πάθηση.
Οι κρίσεις συνήθως ξεκινάνε ξαφνικά και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 30 λεπτά ως 3 ώρες. Η κρίση μπορεί να εμφανίζεται καθημερινά, την ίδια ώρα και να συνοδεύεται από συμπτώματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος (διαταραχή ύπνου, διαταραχή όρεξης, κλπ). Πού οφείλεται η νόσος – Αίτια - Παράγοντες που την πυροδοτούνΣτους παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν την νόσο περιλαμβάνονται: Η λήψη αγγειοδιασταλτικών ουσιών, όπως είναι το αλκοόλΤο στρεςΗ κατανάλωση διαφόρων τροφών, όπως τυρί ή σοκολάτα
Η σχέση ανδρών προς γυναίκες που επηρεάζονται από την νόσο, κυμαίνεται παγκοσμίως στο 6:1, ιδιαίτερα στους καπνιστές, ενώ η ηλικία μεταξύ των 20 και 40 είναι η συχνότερη στην οποία εμφανίζονται τα συμπτώματα.
Η αθροιστική κεφαλαλγία πολλές φορές εκδηλώνεται…

Πως να προστατέψετε τα μάτια των παιδιών σας;

Υπάρχει τρόπος τα παιδιά να μην εμφανίσουν μυωπία στα μάτια τους. Αρκεί να αφήνουν για λίγο στην άκρη τα διάφορα διαδικτιακά παιχνίδια  και να βγαίνουν έξω! Δείτε τι έδειξε μελέτη του Australian Research Council Η έκθεση σε φως της ημέρας για δύο με τρεις ώρες ημερησίως βοηθά στην ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης μυωπίας ή έστω περιορίζει την έκτασή της, μειώνοντας τους τελικούς βαθμούς της, σύμφωνα με μια μελέτη του Australian Research Council. Στη συγκριτική αυτή μελέτη εξετάστηκαν παιδιά από δύο ομάδες που είχαν περίπου τις ίδιες συνήθειες σε χρόνο ανάγνωσης, σε χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης, σε χρήση του υπολογιστή. Η μία σημαντική διαφορά μεταξύ των δυο πληθυσμών ήταν στο χρόνο που δαπανούσαν σε εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά της πρώτης ομάδας πέρασαν κατά μέσο όρο 30 λεπτά κάθε ημέρα σε υπαίθριους χώρους, σε σύγκριση τα παιδιά της δεύτερης ομάδας που βρίσκονταν έξω κατά μέσο όρο δύο ώρες. Η μελέτη έδειξε ότι το 30% των παιδιών τη…

5η ΥΠΕ: Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του 5χρονου αγοριού

Ερευνώνται τα πιθανά αίτια του άδικου χαμού του 5χρονου παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, η περιπέτια του οποίου ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και κατέληξε να χάσει την ζωή του την Τετάρτη, στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Παράλληλα η σωρός του, έχει αποσταλεί για νεκροψία. Ειδικότερα, η 5η ΥΠΕ σε σχέση με τον άδικο χαμό του άτυχου αγοριού την Τετάρτη 03.12.2014 το απόγευμα, διευκρινίζει τα παρακάτω:
• Σύμφωνα με το ιστορικό το 4,5 χρονών παιδί εξετάσθηκε από ιδιώτη παιδίατρο την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο οποίος λόγω του συνεχιζόμενου εμπύρετου και άλλων συμπτωμάτων συνέστησε έλεγχο στο 

Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
• Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας.

• Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δέχθηκε όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα μέχρι και το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2014, όποτε και έγινε επικοινωνία για τη δυνατότητα Παιδονευρολογικής εκτίμησης σε τριτοβ…

Όταν η εξωσωματική δεν πετυχαίνει τι φταίει;

Ένα από το πιο  σημαντικό πρόβλημα με το οπίο έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση είναι να  έχουν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Συνέπεια πέρα του αναπόφευκτου οικονομικού κόστους να επιβαρρύνονται και ψυχολογικά.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια; Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί. 
Του Παναγιώτη Καλιαντζή  Μαιευτήρας – Χειρουργού Γυναικολόγου Μπορούμε να κατατάξουμε τα ζευγάρια με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σε τρείς κύριες κατηγορίες: • Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες νεαρής ηλικίας, οι οποίες παράγουν ικανοποιητικό αριθμό  ωαρίων με την ορμονοθεραπεία. • Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν γυναίκες νεαρής ηλικίας, που δεν παράγουν αρκετά ωάρια,  έχουν δηλαδή φτωχή ανταπόκριση στα φάρμακα. • Τέλος, στην τρίτη κατηγορία ανήκουν γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών, οι οποίες είτε παράγουν  λίγα ωάρια, είτε όχι αλλά βασικό πρόβλημα είναι η ποιότητα των ωαρ…

Δυσκοιλιότητα: Άμεση αντιμετώπιση με βότανα και γιατροσόφια

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα των διατροφικών μας συνηθειών, της φυσικής μας κατάστασης ή κάποιας υποκείμενης διαταραχής του γαστρεντερικού. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ενοχλητική και στόχος είναι να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό! Εάν κατά καιρούς αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, δείτε ποια βότανα και γιατροσόφια θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε.

1. Δύο κουταλιές λιναρόσπορος την ημέρα: Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, 
ασβέστιο, πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης. Προτιμήστε τον αλεσμένο λιναρόσπορο, καθώς δε δυσκολεύει τη διαδικασία της πέψης. Μπορείτε να τον αναμείξετε με τα δημητριακά ή να τον προσθέσετε σε σάντουιτς και σπιτικά γλυκά.

2. Τουλάχιστον τρία λίτρα νερό την ημέρα, ώστε το σώμα να παραμείνει ενυδατωμένο και να διευκολυνθεί η γαστρεντερική λειτουργία.

3. Μειωμένη κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, καθώς επιδεινώνουν τη δυσκοιλιότητα.

4. Μία κουταλιά καστορέλαιο: Το καστορέλαιο «κινητοποιεί» το έντε…

Ομάδα αίματος: Γιατί επιβάλλεται να γνωρίζετε τη δική σας

Η ομάδα αίματος καθορίζεται με βάση ορισμένες πρωτεΐνες που υπάρχουν στα ερυθρά αιμοσφαίρια του κάθε ανθρώπου. Οι πρωτεΐνες αυτές ονομάζονται αντιγόνα.
Οι ομάδες αίματος είναι τέσσερις: Α, Β, ΑΒ και 0. Η ομάδα αίματος είναι «κληρονομική», καθώς εξαρτάται από την ομάδα αίματος καθενός από τους δύο γονείς μας.
Μια απλή αιματολογική εξέταση είναι αρκετή για να μάθετε σε ποια ομάδα ανήκετε. Η αιματολογική εξέταση δείχνει επίσης αν υπάρχει στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων ο παράγοντας ρέζους (Rh). Αν ναι, τότε η ομάδα αίματος διαμορφώνεται ως (Α, Β, ΑΒ, 0) θετικό και αν όχι, η ομάδα αίματος διαμορφώνεται ως (Α, Β, ΑΒ, 0) αρνητικό.
Δε χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία για να κάνετε την αιματολογική εξέταση που θα δείξει σε ποια ομάδα αίματος ανήκετε.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε την ομάδα αίματος
Σύμφωνα με την Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια MedlinePlus, επιβάλλεται να γνωρίζετε σε ποια ομάδα αίματος ανήκετε εάν πρόκειται να υποβληθείτε σε μετάγγιση αίματος ή μεταμόσχευση, κ…

Ο θάνατος παραμονεύει στις καμπίνες σολάριουμ

Όχι μην πάει το μυαλό σας σε κάποια ταινία θρίλερ όπου η πρωταγωνίστρια ενώ κάνει σολάριουμ στην καμπίνα της, εισβάλει ο δολοφόνος και τη σκοτώνει. Αυτά συμβαίνουν στον κινηματογράφο. Θα μιλήσουμε για κάτι πιο ρεαλιστικό: Οι καμπίνες τεχνητού μαυρίσματος με ακτινοβολία (σολάριουμ) ευθύνονται για σχεδόν 800 θανάτους το χρόνο από καρκίνο του δέρματος στην Ευρώπη, ενώ όσοι τις χρησιμοποιούν έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 20% να παρουσιάσουν κάποια στιγμή μελάνωμα. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στη British Medical Journal (BMJ), από τις 64.000 περιπτώσεις δερματικού μελανώματος που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, περίπου οι 3.438, δηλαδή το 5,4% «συνδέονται με τη χρήση καμπίνων τεχνητού μαυρίσματος». Η έκθεση βασίστηκε στην ανάλυση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης (Ipri) της Λιόν και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (ΙΕΟ) του Μιλάνου. Οι ερευνητές των δύο ινστιτούτων εκτιμούν ότι «ο κίνδυνος δερματικού μελανώματος είναι αυξ…

Γιατί όταν πονά η ψυχή αρρωσταίνει το σώμα;

Νούμερο ένας κίνδυνος για την εμφάνιση ή την επιδείνωση σοβαρών ασθενειών αποτελεί η έντονη ψυχολογική φόρτιση. Έχει τεκμηριωθεί δια χειρός επιστημόνων ότι η κακή ψυχολογία αφήνει τα σημάδια της στο σώμα.
Οι διάφοροι πόνοι χωρίς αιτία, ο πονοκέφαλος, που δεν υποχωρεί με τίποτα, το τρέμουλο αλλά και η δύσπνοια είναι τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που πλήττουν όσους βρ'΄σικονται σε κατάσταση πανικού και έντονου άγχους.
Οι σωματόμορφες διαταραχές αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ψυχικών διαταραχών, στις οποίες η κύρια εκδήλωση είναι σωματική. Ο όρος «σωματόμορφες» είναι πλέον παλιός όρος και έχει αντικατασταθεί από τον όρο «διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων» (Somatic Symptom Disorders). Ο ορισμός από μόνος του μπορεί να προκαλεί κάποια σύγχυση, όμως ένα από τα βασικά κριτήρια για τη διάγνωση αυτή είναι να μην έχει εντοπιστεί κάποια οργανική αιτιολογία για τα σωματικά συμπτώματα μετά από ενδελεχείς εξετάσεις από ιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων. Θα πρέπει να τονιστεί προκατα…

Πως να αποσυμπιέσετε τη μέση σας; Νέα μέθοδος!

Ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα αποτελούν οι πόνοι της σπονδυλικής στήλης. Την ίδια στιγμή  το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στους υπερήλικες καθώς είναι αποτέλεσμα προόδου παθήσεων που είχαν παρατηρηθεί παλαιότερα στην ζωή τους.
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι  οι κήλες των Μεσοσπονδυλίων Δίσκων  και η Οστεοαρθρίτιδα της Σπονδυλικής Στήλης. Πλέον τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση της Σπονδυλικής Στένωσης γίνεται με τη μέθοδο  της  Διαδερμικής Αποσυμπίεσης του Νωτιαίου Σωλήνα! Οι ασθενείς μετά απαλλάσσονται από τον χρόνιο πόνο , ενώ επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Ποια τα αποτελέσματα «Πράγματι η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα  την μέθοδο εκλογής  και απαλλάσσει  τους ηλικιωμένους από τον χρόνιο πόνο στην μέση ( σπονδυλική στήλη)»αναφέρει  ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα,απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας , δεν υπάρχει η …