Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρόποι προστασίας των παιδιών από τις υψηλές θερμοκρασίες




Όλες οι μανούλες πρέπει να προστατέψετε τα παιδιά σας από τη ζεστή. Ας δούμε με ποιους τρόπους:
Φροντίστε να μη βγουν τα παιδιά από το σπίτι από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Αυτές τις ώρες, που η ζεστή είναι αφόρητη, αποφύγετε ακόμα και την παραλία, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε προς το απόγευμα.

Όταν βγείτε, φορέστε στα παιδιά ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου και απαραιτήτως αντηλιακό.

Δίνετέ τους να πίνουν πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, ενώ καλό θα είναι να αποφύγετε τα αναψυκτικά, που στην πραγματικότητα δεν ξεδιψούν και είναι γεμάτα ζάχαρη.

Φροντίστε να τρώνε πολλά, μικρά και ελαφριά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποφύγετε τα βαριά φαγητά, όπως κοκκινιστά, λιπαρά, τηγανητά, σάλτσες κλπ. Αντίθετα προσφέρετέ τους άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Κάντε τους δροσερά ντους, αν παραπονιούνται ότι ζεσταίνονται. Επίσης, τα βρέφη καλό θα είναι να τα ντύνετε πολύ ελαφριά ή ακόμα και να τα αφήνετε μόνο με την πάνα τους, ώστε να έχουν τα χεράκια και τα ποδαράκια τους γυμνά.

Εξηγήστε τους ότι δεν μπορούν να παίξουν έξω στον ήλιο ή να πάνε στην παιδική χαρά, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα και φροντίστε να μην κουραστούν.

Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε καν με το παράθυρο ανοιχτό, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει επικίνδυνα και η ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει.

 Mother
iatrikanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων

  Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν το σάλιο. Υπάρχουν έξι μείζονες και δεκάδες διάσπαρτοι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες. Μείζονες αδένες είναι οι δύο παρωτίδες, οι δύο υπογνάθιοι και οι δύο υπογλώσσιοι. Οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες είναι περίπου 400-700.... Ο αριθμός αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλές θέσεις στο βλεννογόνο του στόματος. Από τοπογραφικής λοιπόν άποψης οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες ταξινομούνται στις παρακάτω ομάδες: α) χειλικοί: βρίσκονται στον υποβλεννογόνιο των χειλέων και είναι μικτοί αδένες β) παρειακοί: αποτελούν συνέχεια των χειλικών προς τις παρειές και είναι και αυτοί μικτοί αδένες γ) οπισθογόμφοι: βρίσκονται στο οπισθογόμφιο τρίγωνο και είναι βλεννώδεις αδένες δ) υπερώιοι: βρίσκονται στην σκληρή, τη μαλθακή υπερώα και τη σταφυλή και είναι αμιγείς βλεννώδεις αδένες ε) γλωσσικοί: διαιρούνται στους πρόσθιους και τους οπίσθιους.