Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έγχρωμοι φακοί επαφής: Πώς θα τους φορέσετε με ασφάλεια


  

Μπορούμε να αλλάξουμε το στιλ των ρούχων μας, το χρώμα και το κούρεμα στα μαλλιά μας ή ακόμα και το χρώμα της επιδερμίδας μας επιλέγοντας κάποια τεχνική τεχνητού μαυρίσματος. Το χρώμα των ματιών μας είναι όμως κάτι μόνιμο και μπορούμε (προς το παρόν) να το αλλάξουμε μόνο για λίγο με τη χρήση έγχρωμων φακών επαφής.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, από μικροερεθισμούς έως σοβαρές μολύνσεις, επιβάλλεται να ακολουθήσετε τις παρακάτω τρεις συμβουλές των ειδικών.

1. Απευθυνθείτε σε γιατρό
Οι έγχρωμοι φακοί επαφής δεν είναι αξεσουάρ αλλά ιατρικό «εργαλείο». Επιβάλλεται η αξιολόγηση από τον οφθαλμίατρο πριν την επιλογή οποιουδήποτε φακού επαφής, ώστε να ελεγχθεί η καμπυλότητα του οφθαλμού. Εάν ο φακός δεν εφαρμόζει σωστά, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό ή εκδορά.
2. Επιλέξτε επώνυμο φακό
Αποφύγετε τις φθηνές λύσεις που προσφέρονται διαδικτυακά ή από καταστήματα που δεν ειδικεύονται στη διάθεση γυαλιών και φακών. Επιλέξτε ένα προϊόν που έχει λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και το εγκρίνει ο οφθαλμίατρός σας.
3. Φροντίστε καταλλήλως τους φακούς
Όπως και οι φακοί διόρθωσης της μυωπίας, έτσι και οι έγχρωμοι φακοί πρέπει να τοποθετούνται σωστά και να καθαρίζονται επαρκώς. Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν βάλετε τους φακούς, αποθηκεύστε τους φακούς μόνο στην ειδική θήκη και χρησιμοποιώντας το ειδικό υγρό καθαρισμού και μελετήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή όσον αφορά τη διάρκεια ζωής των φακών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παλινδρόμηση της χολής

Περιγραφή Η παλινδρόμηση της χολής, συμβαίνει όταν η χολή - ένα υγρό που παράγεται στο συκώτι σας - επαναρρέει στο στομάχι και τον οισοφάγο σας (το σωλήνα που συνδέει το στόμα και το στομάχι σας). Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να συνοδεύεται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Σε αντίθεση με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η παλινδρόμηση της χολής συνήθως δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από τις αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής. Αντ 'αυτού, η παλινδρόμηση της χολής πιο συχνά διαχειρίζεται με φάρμακα ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, με χειρουργικές επεμβάσεις. Συμπτώματα Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια. Τα συμπτώματα που περιλαμβάνει η παλινδρόμηση της χολής είναι: Άνω κοιλιακό άλγος που μπορεί να είναι σοβαρό Η συχνή καούρα - ένα αίσθημα καψίματος στο στήθος σας, που μερικές φορές εξαπλώνεται σε λαιμό σας, μαζί με μια πικρή γεύση στο στόμα σας Ναυτία Εμετός Π

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε

Υδροκεφαλία

Ο όρος  «Υδροκέφαλος»  υπονοεί την υπερβολική συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού  (ΕΝΥ) μέσα στις φυσιολογικές κοιλότητες («κοιλίες») του εγκεφάλου. Πρώτος ο Ιπποκράτης ανέφερε τον όρο «υδροκέφαλο» στα νεογέννητα και βρέφη που παρουσίαζαν διόγκωση της κεφαλής. Το ΕΝΥ παράγεται μέσα σε ειδικούς θύλακες του εγκεφάλου που ονομάζονται κοιλίες. Το υγρό κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, λειτουργώντας προστατευτικά και υποστηρικτικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Παράγεται συνεχώς και αναρροφάται με ρυθμό περίπου μισού λίτρου την ημέρα.   Ταξινόμηση Τα είδη του υδροκεφάλου είναι τα ακόλουθα τρία : Πρωτοπαθής ή Ιδιοπαθής (άγνωστη αιτία) Δευτεροπαθής από αιμορραγία (υπαραχνοειδής ή ενδοεγκεφαλική) κάκωση όγκος ή κύστη ενδοκράνια επέμβαση μηνιγγίτιδα στένωση αποχετευτικών αγωγών (υδραγωγού Sylvius) υπερπαραγωγή ΕΝΥ (θήλωμα χοριοειδούς πλέγματος) Συγγενής (ανωμαλία διάπλασης στην εμβρυική ή νεογνο-βρεφική περίοδο) Επίσης, αναλόγως με την