Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος στο Αρεταίειο, στις 28 /09



Γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και τεστ Παπανικολάου θα προσφέρει, δωρεάν, σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, το Αρεταίειο νοσοκομείο, τη Δευτέρα, 28/09/2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης.

Επίσης θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης από τον Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης.

Το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διάφορες δράσεις που έχει αναπτύξει -επισκέπτεται 100 σχολεία το χρόνο πανελλαδικά, οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις- στοχεύει στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Η αξιόπιστη αντισύλληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τελευταίου αιώνα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακούφισε εκατομμύρια γυναίκες από τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και σαφώς απέτρεψε πολλούς θανάτους από παράνομες εκτρώσεις. Επιπλέον, η αντισύλληψη προσφέρει στις γυναίκες τη δυνατότητα να καθορίζουν το χρόνο και τον αριθμό των κυήσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν τα θέματα αγωγής της υγείας και των διαφυλικών σχέσεων.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 8 π.μ.-12 μ.μ.

Πληροφορίες
Ε. Κανάκη, Γ. Γιαννούλη - Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, 11528. Τηλ: 210 7217835, 210 7286353, Fax: 210 7233330
e-mail: geocre@aretaieio.uoa.g
http://www.aretaieio.uoa.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Βαρθολίνειος κύστη

Oι βαρθολίνειοι αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του κόλπου, μέσα στα μεγάλα χείλη των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η λειτουργία τους είναι να εκκρίνουν ένα βλεννώδες υγρό για την ύγρανση της περιοχής. ιδιαίτερα κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής. · Το απόστημα του βαρθολινείου αδένα είναι η συγκέντρωση πύου, μέσα στον αδένα, που προκαλεί οίδημα (πρήξιμο), πόνο, κάψιμο και ερυθρότητα, Η πίεση, που ασκείται στον κόλπο και γενικά στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει βασανιστικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, στο περπάτημα και στο κάθισμα της γυναίκας. Το απόστημα δημιουργείται, όταν ο πόρος (το σωληνάκι) του αδένα φράξει. Τότε το έκκριμα του αδένα δεν παροχετεύεται και μπορεί να μολυνθεί και να μετατραπεί σε απόστημα. Το έκκριμα μπορεί να παραμείνει αρκετό καιρό μέσα στον αδένα, προτού να μετατραπεί σε απόστημα. Συχνά το απόστημα αναπτύσεται γρήγορα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών. Η δι

Τα παυσίπονα και οι δράσεις τους

O πόνος αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα προς άμυνα του οργανισμού επερχόμενης ή υπάρχουσας νοσηρής κατάστασης - βλάβης. Στην καθημερινή ζωή αποτελεί ένα από τα πιο συχνά, αλλά και δύσκολα προβλήματα προς αντιμετώπιση. Eνώ είναι εύκολο να καταλάβει κανείς την πορεία του αλγογόνου ερεθίσματος από το σημείο που ξεκινά μέχρι τη συνειδητοποίησή του στον εγκέφαλο, είναι πολύ δύσκολο να καθορίσει ακριβώς τα χαρακτηριστικά του, την πραγματική αξία και τον βαθμό της αιτίας που τον προκαλεί. Mια βλάβη- το κόψιμο του δαχτύλου του, το αντιλαμβάνεται κανείς οξέως, την εντοπίζει και την συνειδητοποιεί. Ένας πόνος χωρίς εμφανή αίτια, π.χ. πονοκέφαλος, απροσδιόριστης «βλάβης» είναι αμβλύς και κινητοποιεί το άτομο προς άμυνα, που ανάλογα με την υποκειμενική εμπειρία του, αξιολογεί και αντιδρά με διάφορη συγκινισιακή και συμπεριφορειακή ένταση. Σε όλες, όμως, τις εκδηλώσεις πόνου, εκτός της αναζήτησης - διάγνωσης της νόσου - βλάβης για την μόνιμο θεραπεία, π.χ. χειρουργική επέμβαση, α