Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο λάθος τρόπος οδήγησης προκαλεί μυϊκούς πόνους



Οι πόνοι στην πλάτη, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται στο κακό κάθισμα που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Μία από τις αιτίες είναι και ο τρόπος με τον οποίο καθόμαστε όταν οδηγούμε το αυτοκίνητό μας. Άσχετα με το πόσες ώρες καταναλώνουμε οδηγώντας, είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποια βλάβη.
Βρετανοί επιστήμονες της Εταιρείας Χειροπρακτικών πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που οδηγούν τακτικά και διαπίστωσαν ότι οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να προκληθούν άσχετα με το πόσες ώρες οδηγεί κανείς.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν μητέρες που πηγαινοέφερναν τα παιδιά τους στο σχολείο, άτομα που οδηγούσαν για πολλές ώρες για να φτάσουν στην εργασία τους ή ταξίδευαν γι' αυτήν και επαγγελματίες οδηγοί όπως οδηγοί ταξί και φορτηγών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν αναφέρει αρκετούς παράγοντες που τους δυσκόλευαν στο να καθίσουν σωστά κατά την οδήγηση. Ήταν τα ρούχα που φορούσαν, τα υποδήματά τους, η βιασύνη τους γιατί τους πίεζε ο χρόνος, οι κινήσεις που έκαναν μέσα στο αυτοκίνητο όπως το να σκύψουν να πάρουν κάτι από το διπλανό κάθισμα, να γυρίσουν πίσω να ακουμπήσουν ένα αντικείμενο στο πίσω κάθισμα ή να φροντίσουν τα παιδιά που κάθονται πίσω, να ανοίξουν το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου κ.α. Ενώ, σημαντικό σημείο αναφοράς θεωρήθηκε και η χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Γυρίζοντας προς τα πίσω όπως λένε οι ειδικοί, στρίβουμε πολύ την πλάτη μας χωρίς να κινείται η λεκάνη με αποτέλεσμα να παθαίνουμε βλάβες στη σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, όλοι μετακινούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα βαριά αντικείμενα από και προς το αυτοκίνητο προκαλώντας έτσι σκελετικές βλάβες. Το χειρότερο όμως, το βιώνουν οι επαγγελματίες οδηγοί οι οποίοι κάθονται για πολλές συνεχόμενες ώρες, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή κυκλοφορία αίματος, και επιπλέον να πονάνε από την ένταση που βιώνουν.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν όλους εκείνους που οδηγούν να προσέχουν αυτές τις απλές κινήσεις, που δεν τους δίνουν σημασία, καθώς στο μέλλον αυτές θα τους δημιουργήσουν προβλήματα και θα επιφέρουν σκελετικούς πόνους. Συμβουλεύουν επίσης να οδηγούμε χαλαροί καθώς, όπως λένε, η ένταση και το άγχος προκαλούν έντονους μυϊκούς πόνους. Να καθόμαστε σε καλά ρυθμισμένο κάθισμα, και να έχουμε τα χέρια μας στη σωστή γωνία. Επίσης, οι επαγγελματίες να κάνουν διαλείμματα για να περπατάνε, ώστε επανέρχεται η σωστή κυκλοφορία αίματος στο σώμα τους. Τέλος, να αποφεύγουμε τα στενά ρούχα και τα ακατάλληλα παπούτσια που δεν μας αφήνουν να καθόμαστε σωστά ή να κινούμαστε άνετα.

http://www.naftemporiki.gr/story/1077603/o-lathos-tropos-odigisis-prokalei-muikous-ponous

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...