Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέλος σε πόνους της μέσης με ένα εμφύτευμα



Τέλος στην εξάρτηση από τα παυσίπονα υπόσχεται να δώσει στους πάσχοντες από χρόνιο πόνο στη μέση εμφύτευμα που τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη και προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

Η πρώτη εμφύτευση της πρωτοποριακής συσκευής Saluda παγκοσμίως έγινε σε 60χρονο Αυστραλό ασθενή από τον δρα Τσαρλς Μπρούκερ στο νοσοκομείο Royal North Shore του Σίδνεϊ και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο ασθενής υπέφερε από χρόνιο πόνο στη μέση για περισσότερα από 30 χρόνια και είχε δοκιμάσει τα πάντα, από χειρουργική επέμβαση μέχρι εμφύτευμα μορφίνης, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανακούφιση. Μετά την εμφύτευση του Saluda, δήλωσε ότι παρατήρησε σημαντική μείωση πόνου και πιστεύει ότι η ζωή του θα αλλάξει πια προς το καλύτερο.

Η συσκευή λειτουργεί διεγείροντας τη σπονδυλική στήλη με την αποστολή ηλεκτρικών παλμών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, προσφέροντας μια ευχάριστη αίσθηση μυρμηγκιάσματος στον ασθενή. «Οι συσκευές διέγερσης σπονδυλικής στήλης που κυκλοφορούν εδώ και 20 ή 30 χρόνια στην αγορά αποστέλλουν σήματα στη σπονδυλική στήλη κι έτσι το άτομο αισθάνεται ένα μούδιασμα στην περιοχή του πόνου. Αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο και δεν αισθάνεται πόνο αλλά μια ευχάριστη αίσθηση ανατριχίλας.

Ρύθμιση
Το νέο εμφύτευμα έχει την ιδιαιτερότητα ότι ρυθμίζεται μόνο του ώστε να παράγει το επίπεδο μουδιάσματος που επιθυμεί ο ασθενής. Πρόκειται για μια μεγάλη πρόοδο, γιατί στο παρελθόν, όταν κουνιόταν ο ασθενής ή ανέβαζε παλμούς, προκαλούνταν μεγάλες διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό σήμα, με αποτέλεσμα να αισθάνεται σοκ και να μην μπορεί να ζήσει φυσιολογικά τη ζωή του» εξήγησε ο Μπρούκερ, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πρόοδος έγκειται στο γεγονός ότι η συσκευή καταγράφει και τα σήματα που αποστέλλονται από το νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συσκευή θα μπορούσε να προσφέρει εναλλακτική λύση στη χρήση παυσίπονων και να φανεί χρήσιμη και σε ασθενείς με Πάρκινσον.


http://www.dimokratianews.gr/content/54429/telos-se-ponoys-tis-mesis-me-ena-emfyteyma

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ