Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Selfies στο γυμναστήριο; Τι λένε οι ψυχολόγοι!

 

Αυτές οι συνεχείς selfie που ανεβάζει εκείνος ο φίλος σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το γυμναστήριο, μπορεί αρχικά να θεωρείτε πως έχουν σκοπό να σας κάνουν να νιώσετε τεμπέληδες και άχρηστοι, όμως κάθε άλλο παρά εκεί στοχεύουν. Ίσως οι εν λόγω φωτογραφίες να σας δείχνουν πως το άτομο αυτό μπορεί να πάσχει από μια γενική ψυχολογική διαταραχή.

Μια μελέτη που διεξήγαγαν οι επιστήμονες του Brunel University του Λονδίνου αποκάλυψε πως οι συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών από ανθρώπους που επιδεικνύουν τις στιγμές που ασκούνται, αποκαλύπτουν ανθρώπους που μπορεί να πάσχουν από ναρκισσισμό. Οπότε, πρόκειται για άτομα που είναι εγωκεντρικά και αποζητούν την επιβεβαίωση των likes.

Περισσότεροι από 550 χρήστες του Facebook απάντησαν στις ερωτήσεις ενός ψυχολογικού τεστ σχετικά με το πόσο νευρωτικοί, ανοιχτόμυαλοι, εξωστρεφείς, συμβιβάσιμοι και ευσυνείδητοι είναι. Η μεγάλη ανακάλυψη ήταν πως οι ναρκισσιστές βρέθηκαν να είναι πολύ προσκολλημένοι με τις συνήθειές τους ως προς την άσκηση και τη διατροφή. Επιπλέον, οι ναρκισσιστές, είχαν την τάση να αναρτούν περισσότερες δημοσιεύσεις σχετικά με τη δίαιτα που ακολουθούν και το πρόγραμμα της καθημερινής τους εκγύμνασης, λέγοντας πως χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιραστούν την προσπάθεια που κάνουν, ώστε να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση και εμφάνιση.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, μπορεί οι ναρκισσιστές να επιβεβαιώνονται λαμβάνοντας τα likes και τα σχόλια στις αναρτήσεις τους, όμως αυτές οι κινήσεις των φίλων τους στο Facebook μπορεί από τη μια να δείχνουν υποστήριξη, από την άλλη πρόκειται για ένα ψεύτικο ενδιαφέρον, γιατί στην πραγματικότητα απεχθάνονται τέτοιους εγωισμούς. Οπότε, είναι γεγονός πως μπορεί οι χρήστες να δυσανασχετούν στα κρυφά με τις φωτογραφίες των fit φίλων τους, όμως, φανερά τουλάχιστον, δείχνουν πως επικροτούν τα κατορθώματά τους.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα με τους ναρκισσιστές που διαπίστωσαν οι ειδικοί, αλλά βρήκαν πως εξίσου συχνά ανεβάζουν φωτογραφίες του εαυτού τους και όσοι έχουν χαμηλό αυτοσεβασμό, ενώ συνεχείς ενημερώσεις κάνουν και οι πιο ευσυνείδητοι που θέλουν να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Με όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, το σίγουρο είναι πως θα δοθούν απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα, όπως «Τι σημαίνει η ανάρτηση εκατοντάδων φωτογραφιών του κατοικιδίου σας;», αλλά και «Μήπως οι αναρτήσεις σας σχετικά με τις σειρές που παρακολουθείτε σας κάνουν εξαρτημένους από την τηλεόραση;». Είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουν οι μελέτες!

madata

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε