Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέσσερις τροφές που σε κάνουν να πεινάς νωρίτερα


Η κατανάλωση οποιαδήποτε τροφής, συνήθως μειώνει την πείνα και προκαλεί το αίσθημα πληρότητας.

Το πόσο πλήρης όμως θα νιώθετε και για πόσο διάστημα ποικίλει ανάλογα με το είδος των τροφών. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Αντίθετα, τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να σας ωθήσουν να πεινάσετε νωρίτερα.

Δείτε τέσσερις τροφές που ανοίγουν την όρεξη…

Πολύσπορο ψωμί
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πιο επεξεργασμένο σε σχέση με άλλα ψωμιά ολικής άλεσης που φτιάχνονται από ένα είδος δημητριακών (βρώμη, κινόα κλπ.). Είναι επίσης φτωχό σε λιπαρά και πρωτεΐνες.

Ασπράδια αυγού
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Προτιμήστε τα ολόκληρα αυγά, καθώς ο κρόκος τους περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως η λουτεΐνη και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του άσπρου μέρους του αυγού αποτελούν πλήρη τροφή.

Χυμοί φρούτων
Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά. Παρότι κάποιοι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί ισχυρίζονται ότι περιέχουν 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά, όταν τους καταναλώσει κάποιος διαπιστώνει ότι δεν χορταίνει, όπως εάν τα κατανάλωνε στην αρχική τους μορφή.

Κράκερ ολικής άλεσης
Όπως συμβαίνει με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα κράκερ ολικής αλέσεως προσφέρουν φυτικές ίνες, αλλά παίρνετε κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη ή λιπαρά. Έτσι δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι. Συνδυάστε τα με κάτι λιπαρό όπως φιστικοβούτυρο ή λίγο τυρί.

Πηγή: baby.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τελειομανία: Χαρακτηριστικά και αρνητικές επιπτώσεις

Νιώθεις συχνά την ανάγκη ό,τι κάνεις να το κάνεις τέλεια; Έχεις παρατηρήσει να αναλαμβάνεις μια δουλειά και να μην την παραδίδεις ποτέ γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι τέλεια και όλο κάτι λείπει; Καθυστερείς να παραδώσεις projects στη δουλειά σου γιατί νιώθεις την ανάγκη να τα τελειοποιήσεις; Παρατηρείς πως είσαι συνεχώς αγχωμένος γιατί θέλεις όλα να τα κάνεις τέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου; Εάν έχεις μαζέψει αρκετά ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε ίσως ανήκεις στην κατηγορία του τελειομανή. Ως τελειομανής ορίζεται ο άνθρωπος που αρνείται να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα. Εκφράζει τη συνεχή προσπάθεια ενός ατόμου για την αποφυγή λαθών, δεν δέχεται με τίποτα τη μετριότητα, θέτει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα απόδοσης και ασκεί πολύ αρνητική κριτική στον εαυτό του όταν δεν φτάνει αυτά τα πρότυπα, ανησυχώντας πάρα πολύ για το πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του τελειομανή ανθρώπου; Δεν αφήνει καθόλου χώρο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ