Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρευνα σοκ: Όταν πεθαίνουμε, ξέρουμε ότι είμαστε νεκροί για λίγα δευτερόλεπτα



Ο θάνατος φοβίζει τους περισσότερους, ωστόσο μια νέα επιστημονική έρευνα τον κάνει ακόμα πιο τρομακτικό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι νεκροί γνωρίζουν ότι έχουν πεθάνει, καθώς η συνείδησή τους λειτουργεί για κάποια δευτερόλεπτα ακόμα, ασχέτως αν το σώμα τους έχει σταματήσει να δείχνει κάποια σημάδια ζωής.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Sam Parnia από το NYU Langone School of Medicine της Νέας Υόρκης.

Ο Dr. Parnia μαζί με την ομάδα του εξέτασαν κάποιους ανθρώπους που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, δηλαδή κλινικά ήταν νεκροί, αλλά έπειτα επανήλθαν στη ζωή.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, για το αντικείμενο αυτό.

Μερικοί από αυτούς που είχαν συμμετάσχει στην έρευνα, ανέφεραν ότι είχαν πλήρη επίγνωση των συνομιλιών και των πραγμάτων που συνέβαιναν γύρω τους, ακόμα και μετά την ανακοίνωση των γιατρών, ότι ήταν νεκροί.

Ο θάνατος ορίζεται ως το σημείο στο οποίο η καρδιά δε χτυπά πλέον και η ροή του αίματος στον εγκέφαλο διακόπτεται.

Ο Dr. Parnia αναφέρει: «Τυπικά, ο χρόνος θανάτου σημειώνεται εκείνη τη στιγμή – όλα βασίζονται στη στιγμή που η καρδιά σταματάει» και συμπληρώνει: «Μόλις συμβεί αυτό, το αίμα δεν κυκλοφορεί πλέον στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου σταματάει σχεδόν στιγμιαία».

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχει έκρηξη ενέργειας του εγκεφάλου, τη στιγμή που κάποιος πεθαίνει.
Το 2013 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εξέτασαν τα ηλεκτρικά σήματα μέσα στους εγκέφαλους εννέα αναισθητοποιημένων αρουραίων με επαγόμενη καρδιακή προσβολή.
Οι ερευνητές παρατήρησαν δραστηριότητα που συνδεόταν με μια «κατάσταση σε εγρήγορση» στη σύντομη περίοδο μετά τον κλινικό θάνατο.

eleftherostypos
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Ερνηνεία των αποτελεσμάτων του τεστ παπ

Το τεστ ΠΑΠ είναι αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το τεστ παπ γίνεται με λήψη κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας Ο γιατρός με τη βοήθεια ενός κολποδιαστολέαπαίρνει με ένα μικρό βουρτσάκι και μια σπάτουλα κύτταρα από την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του τραχήλου. Αυτά τα κύτταρα τοποθετούνται σε μια μικρή γυάλινη επιφάνεια ή σε ένα μπουκαλάκι με υγρό και στέλνονται στο εργαστήριο. Ο κυτταρολόγος εξετάζει το δείγμα των κυττάρων κάτω από ένα μικροσκόπιο που βλέπει εάν τα κύτταρα είναι φυσιολογικά ήυπάρχει δυσπλασία.
Το τεστ παπ είναι μια μέθοδος ελέγχου, η οποία σκοπό έχει να διαγνώσει αρκετά νωρίς τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έτσι ώστε να ανευρίσκεται σε θεραπεύσιμα στάδια.
Το TestPap (τέστ Παπανικολάου) πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο, μαζί με το υπερηχογράφημα και τον έλεγχο των μαστών, μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν πρώιμες αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου της μή…

Γιατρέ το παιδί μου έχει διάρροια

Τι λέμε διάρροια; Πρόκειται για την αύξηση του αριθμού των κενώσεων σε μία ημέρα (ακόμα και αν δεν είναι υδαρείς!) ή τις υδαρείς(«σαν νερό») κενώσεις. Αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της γαστρεντερίτιδας, δηλαδή λοίμωξης του γαστρεντερικού, με απώλειες νερού και ιόντων, που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι ανάγκες για υγρά είναι αυξημένες και οι γαστρεντερίτιδες είναι πιο συχνές.
Από που την κόλλησε; Το 85% των γαστρεντερίτιδων οφείλεται σε ιούς (Rota, ADV…), λιγότερο συχνά σε μικρόβια (καμπυλοβακτηρίδιο, σαλμονέλα, κολοβακτηρίδιο, σιγκέλα, γερσίνια…) και σπανιότερα σε παράσιτα (λάμβλια, κρυπτοσπορίδιο…).Με απλά λόγια, οχτώμιση… στα δέκα παιδιά με γαστρεντερίτιδα, έχουν ίωση. Η μετάδοση γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο (έντερο-στοματική οδό), ή από μολυσμένα τρόφιμα (νερό, αυγά, πουλερικά…), ή ακόμα και μολυσμένα.
Τι είναι αφυδάτωση; Αφυδάτωση ονομάζουμε την μείωση του νερού και/ή των ηλεκτρολυτών (κάλιο και νάτ…