Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι είναι οι πιο τοξικοί συνδυασμοί προϊόντων στο σπίτι;



Αποφασίσαμε να το κάνουμε. Βάζουμε τα γάντια μας, παίρνουμε πανιά και κουβάδες και ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Μήπως όμως κάνουμε ορισμένα τραγικά λάθη; Τα χημικά που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του σπιτιού δεν αντιδρούν πάντα καλά μεταξύ τους, προκαλώντας αναθυμιάσεις που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη…

Χλωρίνη και αμμωνία
Αν ανακατέψουμε αυτές τις δύο ουσίες, δεν θα κάνουμε την χλωρίνη μας πιο δυνατή, απλά θα δημιουργήσουμε ισχυρές αναθυμιάσεις, που προκαλούν ερεθισμό και φλεγμονές στους πνεύμονες. Η χλωρίνη περιέχεται σε πολλά προϊόντα για τον καθαρισμό του μπάνιου, όπως και η αμμωνία, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην αναμειγνύουμε αυτά τα προϊόντα μεταξύ τους.

Οξέα και χλωρίνη
Τα καθαριστικά που περιέχουν οξέα μπορούν να προκαλέσουν πολύ ισχυρές αντιδράσεις αν αναμειχθούν με χλωρίνη, δημιουργώντας αέριο χλωρίου, που είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν πάσχετε από άσθμα και αν ο χώρος σας δεν αερίζεται καλά.

Ξύδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου
Το ξύδι είναι φυσικό, έχει αντιμικροβιακή δράση, και είναι όξινο. Αν συνδυαστεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου, μπορεί να δημιουργηθεί υπεροξικό οξύ, που μπορεί να βλάψει τα μάτια, την επιδερμίδα και τους πνεύμονές σας.

Νέα και παλιά προϊόντα
Είναι πολύ κακή ιδέα να μπλέξουμε καινούρια με παλιά καθαριστικά, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν, της ίδιας μάρκας. Αν έχει μείνει πολύ λίγο καθαριστικό σε ένα μπουκάλι, καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσουμε και να ανοίξουμε απευθείας ένα καινούριο μπουκάλι. Πολλές φορές, οι συγκεντρώσεις των ουσιών αλλάζουν πολύ γρήγορα, και καλό θα ήταν να είμαστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται.

Πολλά αρώματα μαζί
Αρώματα στο μαλακτικό ρούχων, στο απορρυπαντικό, ακόμα και στο στεγνωτήριο—όλα αυτά τα αρώματα, εκτός του ότι δεν δένουν πάντα μεταξύ τους και καταλήγουν να μυρίζουν περίεργα, μπορεί να μας κάνουν κακό. Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές μελέτες που να επιβεβαιώνουν αυτή την ανησυχία, αλλά η έκθεση σε τόσα χημικά στοιχεία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.
Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο κάθε καθαριστικού προϊόντος, αλλά και να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα για να φύγουν πιο γρήγορα οι αναθυμιάσεις από το σπίτι σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ