Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΕΔΗΝ: Υπ. Υγείας & ΚΕΕΛΠΝΟ κρύβουν θανάτους από νοσοκομειακές λοιμώξεις



Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν διαθέτει εδώ και επτά μήνες χρήματα να αγοράσει αντιδραστήρια στο ΚΕΔΥ (στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας) για να ελέγχει τα νοσοκομειακά μικρόβια των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο πρόχειρος τρόπος αντιμετώπισης των νοσοκομειακών λοιμώξεων από την κυβέρνηση είναι ανεπίτρεπτος. Παρ' ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο φορέας ελέγχου και πρόληψης των νοσοκομειακών μικροβίων αντιμετωπίζει το ζήτημα με περίεργη και εγκληματική χαλάρωση» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προμηθεύονται αντιδραστήρια. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά διότι, όπως τονίζει, θέλουν να κρύψουν θανάτους από νοσοκομειακές λοιμώξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για πολύ σοβαρές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στοχοποιεί για ακόμη μία φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τον βασικό βραχίονα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, που είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ:
«Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), το οποίο υπάγεται διοικητικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και εδρεύει στη Βάρη, έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να αγοράζει αντιδραστήρια για να φυλάει τα Δελτία ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιδιωτική Εταιρεία Φυλάξεως. Είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των μικροβιολογικών και χημικών ελέγχων στα δείγματα που αποστέλλουν οι Επιτροπές Κτηνιατρικών Ερευνών των Νοσοκομείων, για την ανίχνευση πιθανών παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων.
Από το Φεβρουάριο του 2017 δεν έγινε έλεγχος στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΚΕΔΥ για τις ακόλουθες μικροβιακές: ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΑ, G-COLI, ΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΦΙΛΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ (ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ).

Επίσης δεν μπορεί να ελεγχθεί η υδροδότηση των νοσοκομείων για το LEGIONELLA.
Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού συνδέονται με το δίκτυο ύδρευσης των Νοσοκομείων. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων για την ύπαρξη παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων πρέπει να γίνονται κάθε 1 ½ μήνα και για τη λεγιονέλλα στα υδάτινα νερά των νοσοκομείων κάθε έξι μήνες.

Πολλά νοσοκομεία έχουν ένα χρόνο να κάνουν έλεγχο πολύ επικίνδυνο δεδομένου ότι η λεγιονέλλα είναι το μικρόβιο που προκαλεί σοβαρή αναπνευστική νόσο. Θνησιμότητα σε ανοσοκατασταλτικούς ασθενείς 50%.
Εδώ και επτά μήνες, η ΚΕΔΥ δεν ελέγχει τα υγρά που χρησιμοποιούνται στα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν γίνεται ο ενδεδειγμένος έλεγχος των ΜΤΝ για πολύ συγκεκριμένες παθογόνες μικροβιακές ουσίες.
Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει ο τακτικός υποχρεωτικός έλεγχος, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων στους ασθενείς, ιδίως σε εκείνους που υποχρεώνονται να κάνουν αιμοκάθαρση ανά 2 ημέρες. Ως εκ τούτου, οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν άμεσα.

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών από νοσοκομειακές λοιμώξεις, καθότι οι νεφροπαθείς μετά την αιμοκάθαρση, πάνε σπίτι τους.
Μπορεί λοιπόν το νοσοκομειακό μικρόβιο να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. Εισάγονται σε νοσοκομείο και αν καταλήξουν, ως αιτία θανάτου δηλώνεται η εμφάνιση, μικροβιολογία ή άλλη αιτία. Όχι όμως Νοσοκομειακή Λοίμωξη.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε κατεύθυνση από το Υπουργείο Υγείας να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια για έλεγχο των νοσοκομειακών μικροβίων στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Εξάλλου το κόστος είναι τεράστιο.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπως και άλλων Νοσοκομείων για 7 μήνες δεν έχουν ελεγχθεί για την ύπαρξη σοβαρών παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων. Πώς είναι βέβαιοι ότι δεν υπήρξαν θύματα;
Γι' αυτό θερίζονται οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις...».

Και καταλήγει ο Ομοσπονδία λέγοντας:
«Γιατί όμως το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προμηθεύονται αντιδραστήρια; Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ θέλουν να κρύψουν θανάτους από νοσοκομειακές λοιμώξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία. Γι' αυτό σε πολλές περιπτώσεις νοσηλευόμενων ασθενών που χάνουν την ζωή τους, δεν έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά για νοσοκομειακές λοιμώξεις».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε