Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια είναι τα συμπτώματα της θρόμβωσης;



Τα συμπτώματα του θρόμβου του αίματος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το μέρος όπου βρίσκεται ο θρόμβος. Γενικά, περιλαμβάνουν κοκκίνισμα, πόνο ή μούδιασμα, ταχυπαλμία, αίσθημα καψίματος και φλεγμονή.

Το πρόβλημα με τους θρόμβους του αίματος είναι ότι ταξιδεύουν προς τον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο. Εναλλακτικά, μπορούν να ταξιδέψουν στην καρδιά, προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή προς τους πνεύμονες, προκαλώντας πνευμονική εμβολή. Ολα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρές καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση να μην έχετε συμπτώματα, πριν από αυτές τις σοβαρές καταστάσεις, που αποτελούν πιθανά αποτελέσματα ενός θρόμβου του αίματος.

Ενας τύπος θρόμβου του αίματος που συνήθως έχει συμπτώματα είναι ένας θρόμβος που εμφανίζεται στο πόδι. Το προσβεβλημένο πόδι μπορεί να πρηστεί, να πάρει κόκκινο χρώμα και να το αισθάνεστε ζεστό. Τα συμπτώματα του θρόμβου στο πόδι μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν δυσκολία να στέκεται κάποιος στο πόδι που έχει επηρεαστεί και πόνο στο πόδι. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε έναν αδύναμο πόνο στη γάμπα όταν περπατάτε. Δεδομένου ότι αυτό το είδος θρόμβου αίματος μπορεί να κινηθεί, είναι σημαντικός κίνδυνος και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως από γιατρό.

Βασικά, τα συμπτώματα θρόμβωσης για θρόμβους που φτάνουν στην καρδιά, είναι τα ίδια με τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ταχυκαρδία, ή αλλαγή του κτύπου της καρδιάς, ακραίο πόνο στο στήθος και δύσπνοια. Ακόμα μπορεί να πονά το σαγόνι, να πιαστεί η αναπνοή και το αριστερό σας χέρι. Μπορεί να αισθανθείτε καούρα και σε ορισμένες περιπτώσεις τάσεις λιποθυμίας ή ναυτία και τάση για εμετό.

Αν βρίσκεστε στη μέση της διαδρομής για εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν υπάρχει περίπτωση να παρερμηνευθούν τα συμπτώματα της θρόμβωσης. Μπορεί να περιλαμβάνουν σύγχυση, ακραία με ήπια κεφαλαλγία, προβλήματα με την ισορροπία και μια ανικανότητα να κινήσετε τη μία πλευρά του σώματος. Επίσης, μπορεί να παρουσιάσετε δυσκολία στην ομιλία. Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο συνήθως επηρεάζει μία μόνο πλευρά του σώματος, έτσι ώστε να σημειώνεται μεγάλη δυσκολία στην κίνηση των άκρων της μίας πλευράς, ενώ τα άκρα της άλλης πλευράς διατηρούνται κανονικά υπό έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε πού βρίσκεστε και να υποστείτε συνολικό αποπροσανατολισμό.

Οταν ένας θρόμβος του αίματος φτάσει στους πνεύμονες, αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια συμπτώματα παρόμοια με καρδιακή προσβολή. Τα συμπτώματα του θρόμβου του αίματος που φτάνει στους πνεύμονες περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, γρήγορη αναπνοή και περιστασιακά βήχα, βλέννα ή αίμα. Μπορεί, επίσης, να υπάρχει και πυρετός.

Λαμβάνοντας υπόψιν το επικίνδυνο δυναμικό των θρόμβων στο αίμα, είναι σωτήριο να μπορείτε να αντιληφθείτε τα συμπτώματα μιας θρόμβωσης. Είναι, επίσης, καλή ιδέα να κάνετε περιοδικά εξετάσεις, να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή και να έχετε σωματική δραστηριότητα. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει να πάρετε άμεση ιατρική βοήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι έχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών ή μόνιμη βλάβη, αν λάβουν άμεση ιατρική φροντίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ