Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα απωθημένα δεν τα ξεπερνάς ακόμα κι αν σταματάς να τα σκέφτεσαι..



Οι τίτλοι στις ανθρώπινες σχέσεις είναι συνηθισμένοι, βολικοί, πολυχρησιμοποιημένοι και κυρίως αγαπητοί.

Τους χρησιμοποιούμε καθημερινά είτε για να βοηθήσουμε κάποιον να καταλάβει σε ποιον αναφερόμαστε είτε για να κατηγοριοποιηθεί στο μυαλό μας, οπότε στην περίπτωση αυτή να λάβει την αντίστοιχη θέση στην καρδιά μας.

Όταν αναφερόμαστε, όμως, σε θέματα καρδιάς ξέρουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε λεπτούς χειρισμούς, τόσο όσο αυτούς που χρησιμοποιεί ένας καρδιοχειρουργός. Ποιος θα τολμούσε να πει ότι μια επέμβαση καρδιάς είναι εύκολη υπόθεση;

Η περιπλοκότητά της γίνεται εμφανής όταν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις λειτουργίες της κι ενίοτε τα απρόοπτα test που μας υποβάλει και μας καλεί να απαντήσουμε στην καθημερινότητά μας. Καθημερινά, άλλωστε δεν είναι τα προβλήματα καρδιάς; Για κάποιον θα πονάει η καρδούλα μας, δε γίνεται.

Πονάει φυσικά γιατί χτυπάει και χτυπάει γιατί δεν προσέχει. Μπορεί να φαίνεται ότι έμαθε να περπατάει, όμως άπαξ και πέσει, γκρεμοτσακίζεται. Κι όπως βρίσκεται εκεί στο κρεβάτι του πόνου είθισται να συλλογίζεται διάφορα και μεταξύ αυτών φτάνει να αναρωτιέται πώς γίνεται απ? τους ανθρώπους που πέρασαν απ? τη ζωή της μόνο λίγοι να την άγγιξαν πραγματικά. Λίγοι, ένας-δυο. Για την ακρίβεια ένας άνθρωπος που πήρε τον τίτλο του απωθημένου κι έζησε στη χώρα του εξιδανικευμένου.

Πανέμορφο μέρος! Ξέρεις, είναι σαν αυτούς τους προορισμούς, τους πολλά υποσχόμενους με τις άριστες κριτικές και τα πολλά αστεράκια. Είναι από αυτά τα μέρη που μια-δυο εικόνες να δεις αρκούν για να αφήσεις όλο το υπόλοιπο στη φαντασία σου. Κι όντως κάπως έτσι γίνεται.

Έχεις την εικόνα δυο ανθρώπων που παρά το εξωτικό τοπίο η ευτυχία κι η πληρότητά τους δεν έγκειται στον τόπο που βρίσκονται, αλλά στο μαζί.

Μια εικόνα του ότι είστε μαζί λοιπόν, είναι υπεραρκετή για να σκηνοθετήσεις το υπόλοιπο έργο που έχει ως βάση τον έρωτά σας, ο οποίος είναι ακλόνητος κι αποτελεί θεμέλιο για να χτιστεί ένας ολόκληρος ουρανοξύστης απ? το μελλοντικό σενάριο της δικής σας αληθινής κι αιώνιας αγάπης.

Ακούγεται υπερβολικό; Μήπως φαίνεται απίθανο; Ή στην τελική δείχνει ουτοπικό; Αδιάφορο. Τη στιγμή που το θέλεις έχεις ήδη ξεκινήσει να το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου να συμβαίνει με όλα τα σκηνικά στη σωστή σειρά και το συμπρωταγωνιστή στο θρόνο του· η μόνη θέση που του πρέπει άλλωστε. Εσύ ασ? το, δεν έχει και πολύ σημασία, είσαι μαζί του κι αυτό περισσεύει.

Ποιος τίτλος θα ταίριαζε καλύτερα στο άτομο που κάθισε στον θρόνο από αυτό του απωθημένου; Ξέρεις, αυτού που θέλησες και ποτέ δεν είχες ή που ακόμη χειρότερα που δεν τόλμησες ποτέ να διεκδικήσεις για να έχεις. Αυτού που οι φορές που βρεθήκατε μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών σου ή ακόμη χειρότερα του ενός. Αυτού που ποτέ δεν άγγιξες αλλά θα μπορούσες να έκανες κι οικογένεια μαζί του. Αυτού που δεν έζησες αλλά θα έδινες και τη ζωή σου για πάρτη του αν χρειαζόταν. Αυτού που μπορεί και να λες πως αγαπάς κιόλας.

Πριν προχωρήσουμε και για να μην ξανασκοντάψουμε δεν κάθισε τυχαία στον θρόνο του παλατιού σου· εσύ τον τοποθέτησες και μάλιστα με όλες τις δόξες και τιμές. Αυτός το πιο πιθανό είναι να έλλειπε σε γειτονικό θέρετρο κάνοντας μια παράλληλη και κυρίως αντίθετη ζωή από ό,τι φαντάστηκες εσύ για σας.

Κι εδώ γίνεται το μεγαλύτερο κακό, γιατί παρότι καταλαβαίνω την ανάγκη σου να νοικοκυρευτείς και να ανοίξεις σπιτικό, εσύ δεν κοιτάς τι αντέχει η τσέπη σου και παίρνεις ένα δυσβάσταχτο δάνειο. Σαν να μην έφτανε αυτό ξεκινάς την ανέγερση του οικοδομήματος αυθαίρετα και σε ένα οικόπεδο που δε βρίσκεται ούτε στην κατοχή σου.


Από αυτό καταλαβαίνεις πόσο υποτίμησες ή υπερτίμησες τα παλάτια που έφτιαχνες τα καλοκαίρια στην άμμο.

Τζούλια Ρακογιάννη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...