Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικροτραυματισμοί στις παιδικές χαρές: Τι να προσέχουν οι γονείςΟι παιδικές χαρές είναι αγαπημένος τόπος ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Εκεί παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο, ορισμένες φορές καραδοκούν κίνδυνοι για ατυχήματα και τραυματισμούς.
Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος αναψυχής, στο οποίο όμως χρειάζεται να υπάρχει επίβλεψη από τους μεγάλους.
Μια απρόσεχτη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του παιδιού και άγχος για τους γονείς. Ένα παιδί μπορεί να χτυπήσει σε κάποιο όργανο ή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να υποστεί εκδορές, γρατζουνιές ή κοψίματα.
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, σχεδόν το 40% των 200.000 τραυματισμών το χρόνο στις ΗΠΑ, συνδέεται με ανεπαρκή επίβλεψη. Αν και οι γονείς και οι συνοδοί δεν είναι εκπαιδευμένοι να επιβλέπουν, μπορούν να επιτηρούν οπτικώς για τυχόν προβλήματα ασφάλειας και να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα παίζουν σε ασφαλές περιβάλλον, με ασφαλή όργανα.

Tips για να θυμούνται οι γονείς όταν επιβλέπουν παιδιά
Να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε τα παιδιά. Να κινείστε στην περιοχή και να μη στέκεστε μακριά. Να αλληλεπιδράτε με τα παιδιά και να μη χρησιμοποιείτε το χρόνο για κουβέντα με άλλους ενήλικες ή για να κάνετε γραφική δουλειά. Να παρακολουθείτε όλα τα παιδιά και τα κρυφά μέρη που μπορούν να πάνε.

Τα παιδιά μπορούν να βρεθούν σε επικίνδυνη κατάσταση σε πολύ σύντομο διάστημα.
Χρειάζεται να έχετε  οπτική επαφή, για να βοηθήσετε στην πρόληψη ακατάλληλης συμπεριφοράς.
Τα όργανα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τις σωματικές, ηλικιακές και συναισθηματικές διαφορές των χρηστών.
Δεν είναι όλα καταλληλα για όλες τις ηλικίες. Να κατευθύνετε τα παιδιά στα κατάλληλα όργανα για την ηλικία τους και να προσέχετε για μη ασφαλείς συμπεριφορές.
Επίσης θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά κανόνες ασφαλείας.

Να τους υπενθυμίζετε ότι δεν πρέπει να απομακρύνονται χωρίς άδεια από τους ενήλικες.
Πείτε τους να έχουν τα χέρια τους μόνο για αυτά και να μη χτυπούν, σπρώχνουν, σκουντούν, δαγκώνουν ή κλωτσούν, όπως και να μη ρίχνουν άμμο.
Να προειδοποιήσετε τα παιδιά σχετικά με ακατάλληλη συμπεριφορά και να παρεμβαίνετε όταν τσακώνονται, αμέσως, ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Τα ρούχα θα πρέπει να είναι κατάλληλα. Αφαιρέστε τα χαλαρά ρούχα, τις κουκούλες και τα κορδόνια που μπορούν κάπου να πιαστούν.

Προσέξτε για κινδύνους όπως καρφιά, γυαλιά που προεξέχουν ή σπασμένα μέρη στα όργανα.
Να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών, εύκολα διαθέσιμο, για τυχόν τραυματισμό.
Επίσης, συχνοί είναι οι τραυματισμοί των παιδιών σε αθλήματα. Μπορούν να πέσουν από το ποδήλατο ή με μια αδέξια κίνηση να γρατζουνιστούν ή να πέσουν στο έδαφος και να τραυματιστούν.
Μπορείτε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να παίζουν με τη δική τους ένταση και ρυθμό.
Να τα ενθαρρύνετε να ξεκινήσουν να αποκτούν φόρμα ένα μήνα πριν την έναρξη ομαδικού αθλήματος.

Να δώσετε έμφαση στο στρέτσιγκ και σε ασκήσεις ευλυγισίας.
Σιγουρευτείτε ότι τα δάπεδα είναι σε καλή κατάσταση και ότι τα παιδιά φορούν- και με σωστή εφαρμογή- εξαρτήματα όπως κράνη.
Όταν έχετε αμφιβολία ζητήστε συμβουλή από ειδικό. Γενικά, τα παιδιά αγαπούν τα αθλήματα γιατί διασκεδάζουν. Οι γονείς όμως που ζητούν πολλά, μπορούν να τα θέτουν σε κίνδυνο.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχει άμεση λύση προστασίας και περιποίησης των πληγών. Η μητέρα μπορεί να τρέξει να περιποιηθεί την πληγή του παιδιού της που έπεσε και χτύπησε, άμεσα και γρήγορα.

Το επουλωτικό spray Sofargen ήρθε να αντιμετωπίσει τοπικά τους μικροτραυματισμούς – γενικά τις λύσεις της συνέχειας του δέρματος. Κατάλληλο για αμυχές, κοψίματα, επιφανειακά τραύματα, θα γίνει ο αγαπημένος φίλος του των μαμάδων που περιποιούνται τους μικροτραυματισμούς των παιδιών.
Η σύνθεσή του είναι μοναδική. Περιέχει καολίνη, που δημιουργεί έναν μηχανικό φραγμό προστατεύοντας την  πληγή από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα τη διατηρεί στεγνή, και αργυρούχο σουλφαδιαζίνη, η οποία αποτρέπει τη μόλυνση από τα μικρόβια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες της φάσεις επούλωσης της πληγής. Η πρωτοποριακή σύνθεσή του διευκολύνει και επιταχύνει την επούλωση. Είναι απλό στη χρήση, προστατεύει την πληγή  και έχει προσιτό κόστος. Μπορεί να αντικαταστήσει τις γάζες, τα αντισηπτικά, το βαμβάκι και το τραυμαπλάστ, καθώς είναι ''όλα σε 1 για τις πληγές''. Το Sofargen περιέχει 125 ml για περισσότερους ψεκασμούς.


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογίες που έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ακούς

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά
Λες ψέματα; Ψάχνεις δικαιολογίες τύπου «έχω δέκατα», «πονάει η κοιλιά μου», «ένα μεγάλο ρακούν έκρυψε το τηλέφωνό μου» για να μη βγεις για ποτό; Τότε μη συνεχίζεις να διαβάζεις. Αυτό το κείμενο γράφτηκε για όλες εκείνες που βαρέθηκαν να ακούν δικαιολογίες, που ζητούν εξηγήσεις στα ίσα (όπως ακριβώς τις δίνουν) και που έχουν τραγουδήσει το «Ψεύτικα» της Αννούλας παραπάνω από 250 φορές στη ζωή τους.
Πάμε να δούμε παρέα τις πέντε πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που μεγάλωσες αρκετά (και βαρέθηκες πια) να ακούς.
Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε Το ακούς παντού. Το ακούς στο γραφείο, το ακούς στο αμάξι, το ακούς στο σπίτι, το ακούς από το κινητό, το ακούς δίπλα σου, μπροστά σου, γενικά ΤΟ ΑΚΟΥΣ. «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που δεν σε κοινοποίησα στο μέιλ που έστειλα στον διευθυντή και έλεγα ότι εσύ έχασες την ημερομηνία παράδοσης», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγα τρεις μέρες σερί για μπάλα με τα παιδιά», «Δεν κατάλαβα ότι σε πείραξε που πήγαμε με τη Μαρία στο θέατρο κ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

ΜΙΣΟΦΩΝΙΑ - Όταν συγκεκριμένοι ήχοι μας τρελλαίνουν!