Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικροτραυματισμοί στις παιδικές χαρές: Τι να προσέχουν οι γονείςΟι παιδικές χαρές είναι αγαπημένος τόπος ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Εκεί παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο, ορισμένες φορές καραδοκούν κίνδυνοι για ατυχήματα και τραυματισμούς.
Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος αναψυχής, στο οποίο όμως χρειάζεται να υπάρχει επίβλεψη από τους μεγάλους.
Μια απρόσεχτη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του παιδιού και άγχος για τους γονείς. Ένα παιδί μπορεί να χτυπήσει σε κάποιο όργανο ή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να υποστεί εκδορές, γρατζουνιές ή κοψίματα.
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, σχεδόν το 40% των 200.000 τραυματισμών το χρόνο στις ΗΠΑ, συνδέεται με ανεπαρκή επίβλεψη. Αν και οι γονείς και οι συνοδοί δεν είναι εκπαιδευμένοι να επιβλέπουν, μπορούν να επιτηρούν οπτικώς για τυχόν προβλήματα ασφάλειας και να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα παίζουν σε ασφαλές περιβάλλον, με ασφαλή όργανα.

Tips για να θυμούνται οι γονείς όταν επιβλέπουν παιδιά
Να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε τα παιδιά. Να κινείστε στην περιοχή και να μη στέκεστε μακριά. Να αλληλεπιδράτε με τα παιδιά και να μη χρησιμοποιείτε το χρόνο για κουβέντα με άλλους ενήλικες ή για να κάνετε γραφική δουλειά. Να παρακολουθείτε όλα τα παιδιά και τα κρυφά μέρη που μπορούν να πάνε.

Τα παιδιά μπορούν να βρεθούν σε επικίνδυνη κατάσταση σε πολύ σύντομο διάστημα.
Χρειάζεται να έχετε  οπτική επαφή, για να βοηθήσετε στην πρόληψη ακατάλληλης συμπεριφοράς.
Τα όργανα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τις σωματικές, ηλικιακές και συναισθηματικές διαφορές των χρηστών.
Δεν είναι όλα καταλληλα για όλες τις ηλικίες. Να κατευθύνετε τα παιδιά στα κατάλληλα όργανα για την ηλικία τους και να προσέχετε για μη ασφαλείς συμπεριφορές.
Επίσης θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά κανόνες ασφαλείας.

Να τους υπενθυμίζετε ότι δεν πρέπει να απομακρύνονται χωρίς άδεια από τους ενήλικες.
Πείτε τους να έχουν τα χέρια τους μόνο για αυτά και να μη χτυπούν, σπρώχνουν, σκουντούν, δαγκώνουν ή κλωτσούν, όπως και να μη ρίχνουν άμμο.
Να προειδοποιήσετε τα παιδιά σχετικά με ακατάλληλη συμπεριφορά και να παρεμβαίνετε όταν τσακώνονται, αμέσως, ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Τα ρούχα θα πρέπει να είναι κατάλληλα. Αφαιρέστε τα χαλαρά ρούχα, τις κουκούλες και τα κορδόνια που μπορούν κάπου να πιαστούν.

Προσέξτε για κινδύνους όπως καρφιά, γυαλιά που προεξέχουν ή σπασμένα μέρη στα όργανα.
Να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών, εύκολα διαθέσιμο, για τυχόν τραυματισμό.
Επίσης, συχνοί είναι οι τραυματισμοί των παιδιών σε αθλήματα. Μπορούν να πέσουν από το ποδήλατο ή με μια αδέξια κίνηση να γρατζουνιστούν ή να πέσουν στο έδαφος και να τραυματιστούν.
Μπορείτε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να παίζουν με τη δική τους ένταση και ρυθμό.
Να τα ενθαρρύνετε να ξεκινήσουν να αποκτούν φόρμα ένα μήνα πριν την έναρξη ομαδικού αθλήματος.

Να δώσετε έμφαση στο στρέτσιγκ και σε ασκήσεις ευλυγισίας.
Σιγουρευτείτε ότι τα δάπεδα είναι σε καλή κατάσταση και ότι τα παιδιά φορούν- και με σωστή εφαρμογή- εξαρτήματα όπως κράνη.
Όταν έχετε αμφιβολία ζητήστε συμβουλή από ειδικό. Γενικά, τα παιδιά αγαπούν τα αθλήματα γιατί διασκεδάζουν. Οι γονείς όμως που ζητούν πολλά, μπορούν να τα θέτουν σε κίνδυνο.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχει άμεση λύση προστασίας και περιποίησης των πληγών. Η μητέρα μπορεί να τρέξει να περιποιηθεί την πληγή του παιδιού της που έπεσε και χτύπησε, άμεσα και γρήγορα.

Το επουλωτικό spray Sofargen ήρθε να αντιμετωπίσει τοπικά τους μικροτραυματισμούς – γενικά τις λύσεις της συνέχειας του δέρματος. Κατάλληλο για αμυχές, κοψίματα, επιφανειακά τραύματα, θα γίνει ο αγαπημένος φίλος του των μαμάδων που περιποιούνται τους μικροτραυματισμούς των παιδιών.
Η σύνθεσή του είναι μοναδική. Περιέχει καολίνη, που δημιουργεί έναν μηχανικό φραγμό προστατεύοντας την  πληγή από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα τη διατηρεί στεγνή, και αργυρούχο σουλφαδιαζίνη, η οποία αποτρέπει τη μόλυνση από τα μικρόβια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες της φάσεις επούλωσης της πληγής. Η πρωτοποριακή σύνθεσή του διευκολύνει και επιταχύνει την επούλωση. Είναι απλό στη χρήση, προστατεύει την πληγή  και έχει προσιτό κόστος. Μπορεί να αντικαταστήσει τις γάζες, τα αντισηπτικά, το βαμβάκι και το τραυμαπλάστ, καθώς είναι ''όλα σε 1 για τις πληγές''. Το Sofargen περιέχει 125 ml για περισσότερους ψεκασμούς.


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπνική άπνοια: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Τα άτομα που υποφέρουν από υπνική άπνοια, δηλαδή δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, αξιολόγησαν στοιχεία από 14 ήδη δημοσιευμένες μελέτες, που είχαν συμπεριλάβει στοιχεία για πάνω από 4,2 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες. Τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν γνωστική εξασθένηση.
Στις μικρότερες μελέτες ο κίνδυνος γνωστικής εξασθένησης ως απόρροια διαταραχής της αναπνοής στον ύπνο, κυμαινόταν από 23% έως 86%. Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τον συσχετισμό σε όλες τις επιμέρους μελέτες με όμοιο σχεδιασμό, η συνολική αύξηση του κινδύνου έφτανε το 35%.
Η διαταραχή της αναπνοής στον ύπνο σχετίστηκε επίσης με χειρότερη εκτελεστική λειτουργικότητα του εγκεφάλου, δηλαδή χειρότερες διαδικασίες που περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την εστίαση της προσοχής, την εκτέλεση εντολών και την …

Οι νόσοι του λιπώδους ιστού, το παραμύθι των θερμίδων και η "ανήθικη" διάγνωση της παχυσαρκίας

Στις μέρες μας η αισθητική  αρχίζει και επισκιάζει (δυστυχώς) πολλούς τομείς της παραδοσιακής evidence-based προληπτικής Ιατρικής.
Και αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικά κακό, όταν η αισθητική γίνεται από γιατρούς γιατί αν και αισθητική δεν παύει να είναι Ιατρική. Ομως στο τερέν του μάρκετινγκ και του κέρδους, βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος πολλοί επιτήδειοι για να προσφέρουν..ιατρικές υπηρεσίες , μη έχοντας ιατρική κατάρτιση.  Και είναι πλέον τόσο πολλοί που έχουν εντυπωθεί στην κοινωνία επίσημα ως θεραπευτές δυστυχώς. Ενας από τους πιο πληγέντες τομείς είναι ο τομέας της παχυσαρκίας. 
Πάνω στο εύκολο και γρήγορο κέρδος της απελπισίας του ασθενούς μια ολόκληρη βιομηχανία ..μαλώνει για την ένδεια και την περίσσεια θερμίδων, δηλαδή ενός ενεργειακού αριθμού τόσο μα τόσο σχετικού που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης. Γιατί σχετικού; Για σκεφτείτε λίγο. Διαβάζουμε ότι η τροφή τάδε έχει 200 θερμίδες. Μια τροφή που την φτιάχνει η μητέρα ή γυναίκα μας, ο μάγειρας, που την φτιάχνουν στην Ελλάδ…

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris).
Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας:
Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου.
Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβωνική χώρα, ή ανάμεσα …

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Πώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μας παχαίνει

Η κύρια ορμόνη του στρες,  η κορτιζόλη, φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η κορτζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. «Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα» λέει η Dr. Παπαγιαννίδου Ελένη, Κλινική Διαιτολόγος.
Η υψηλή κορτιζόλη φαίνεται πως αυξάνει το βάρος, ενώ τρώμε ελάχιστα και γυμναζόμαστε έντονα σχεδόν καθημερινά. Μειώνει εγκεφαλικές χημικές ουσίες, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη και μας κάνει να τρώμε λόγω εκνευρισμού όπως αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του …