Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνετε δίαιτα; Πόσο συχνά επιτρέπεται να τρώτε επιδόρπιο



Το πρώτο βήμα για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά είναι φυσικά να κάνετε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Ξεκινήστε εστιάζοντας σε «καθαρές» τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, στη μείωση της ζάχαρης και στα φρούτα και τα λαχανικά και σίγουρα θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Επειδή όμως σε όλα, άρα και στη δίαιτα, χρειάζεται μέτρο, ποια θέση έχει το επιδόρπιο σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο με στόχο την απώλεια βάρους;
Ευτυχώς, η άποψη των ειδικών είναι ότι δεν χρειάζεται να στερείστε για να αδυνατίσετε. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ρέιτσελ Μέλτζερ Γουόρεν, «δεν είναι ρεαλιστικό να λες σε κάποιον να μην τρώει ποτέ γλυκό».

Η ίδια προτείνει το επιδόρπιο μία με δύο φορές την εβδομάδα, αρκεί η μερίδα να μην είναι πολύ μεγάλη και βέβαια το γλυκό να μην συνδυάζεται με άλλες ατασθαλίες –όπως πίτσες, μπέργκερ κ.λπ.
Μια άλλη στρατηγική που προτείνει η Γουόρεν είναι να κάνετε πιο υγιεινές γλυκές επιλογές σε περιπτώσεις που συνηθίζατε να τρώτε επιδόρπιο. «Αν τρώγατε πάντα γλυκό μετά το βραδινό, επιλέξτε κάποια άλλη τροφή με γλυκιά γεύση, όπως τα φρούτα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας». Έτσι, το γλυκό σιγά σιγά θα σταματήσει να είναι καθημερινή συνήθεια.

Επίσης, μια άλλη καλή ιδέα είναι να προετοιμάζετε τα διάφορα επιδόρπια της επιλογής σας στο σπίτι αντί να τα παίρνετε έτοιμα, αφού έτσι θα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη, να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα και να υποκαταστήσετε το βούτυρο με κάποια άλλη λιπαρή ουσία (όπως το ελαιόλαδο), κι έτσι να κάνετε το επιδόρπιό σας πιο υγιεινό και λιγότερο θερμιδοφόρο!

Πηγή: womenshealthmag.com

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Εμβολή αμνιακού υγρού - Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Η εμβολή αμνιακού υγρού, είναι μία πολύ σπάνια επιπλοκή της κύησης κατά την οποία αμνιακό υγρό εισρέει στην αιματική κυκλοφορία της επιτόκου, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση μίας σειράς αντιδράσεων, που εξελίσσονται ταχύτατα. Το σύνδρομο είναι συνήθως αιφνίδιο και οδηγεί στο θάνατο κατά ένα ποσοστό 85%. Η διάρκειά του συνήθως δεν υπερβαίνει τη μία ώρα με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή του να μην προλαβαίνει να αναπτυχθεί όσο πρέπει.
Παθοφυσιολογικός μηχανισμός
Η εμβολή προέρχεται εξαιτίας των συστατικών του αμνιακού υγρού και έχει παρατηρηθεί ότι όταν αυτό περιέχει μηκώνιο η εμβολή που προκαλεί είναι βαρύτατης μορφής, γεγονός που επιβεβαιώνεται καθώς σε περιπτώσεις που το αμνιακό υγρό, περιέχει μηκώνιο, όπως συμβαίνει στην εμβρυική δυσφορία, το σύνδρομο εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα και βαρύτερη μορφή.
Για να γίνει η εισροή του αμνιακού υγρού στη μητρική κυκλοφορία, προυποτίθεται εκτός από τη ρήξη των εμβρυικών υμένων και ύπαρξη ανοικτών αγγειακών στελεχών στη μήτρα, οπότε και εισρέει…