Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα πιο ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε
Πολλές φορές ακούμε διάφορες ιστορίες, ότι άνθρωποι που δεν εμφάνιζαν συμπτώματα, ξαφνικά πάσχουν από κάποια πολύ επικίνδυνη ασθένεια. Ακόμα και οι γιατροί μπορεί να μπερδευτούν. Και όλα αυτά επειδή μερικά συμπτώματα, όπως η ακράτεια, για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να αγνοηθούν ή να τα θεωρήσουμε εντελώς ασύνδετα προβλήματα.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές πιθανώς θανάσιμες ασθένειες, και τα πολύ διακριτικά τους συμπτώματα.

Καρκίνος των ωοθηκών
Έρευνες από την Ovarian Cancer National Alliance δείχνουν πως αυτή η νόσος πλήττει μία στις 75 γυναίκες. Αν ο καρκίνος δεν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, οι πιθανότητες επιβίωσης πέφτουν σημαντικά, άρα είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε όλα τα πιθανά συμπτώματα, όπως πόνο στο πυελικό έδαφος και στην κοιλιά, ακράτεια, αιμορραγία από τον κόλπο και αίσθημα πρηξίματος που δεν υποχωρεί.

Καρδιοπάθεια
Γνωρίζουμε τα κλασικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής: πόνος στο στήθος, ιδρώτας και πόνος στα χέρια. Αλλά σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες ειδικά βιώνουν πολύ πιο διακριτικά συμπτώματα, όπως προβλήματα στην αναπνοή, κούραση και ναυτία. Αν υπάρχει ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων στην οικογένειά σας, πρέπει να προσέχετε πολύ αυτά τα συμπτώματα.

Ερυθηματώδης λύκος
Ο λύκος είναι ένα χρόνιο, αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Στην ουσία, ο οργανισμός μας επιτίθεται στους ιστούς διάφορων οργάνων, πολύ συχνά στον εγκέφαλο, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις ασθένειες. Ο λύκος δεν γιατρεύεται, και μπορούμε μόνο να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα. Είναι δύσκολο να διαγνωστεί, καθώς τα συμπτώματα δεν εξελίσσονται γρήγορα. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο εξάνθημα στη μύτη ή στα μάγουλα, οι αρθρώσεις σας μπορεί να πονούν, όπως και η αναπνοή. Άλλα κοινά συμπτώματα είναι η τριχόπτωση, ο πόνος στην κοιλιά και οι πονοκέφαλοι.

Διαβήτης
Γνωρίζουμε πολλά για τους κινδύνους του διαβήτη, όπως και πώς να τον προλάβουμε, αλλά τα αρχικά συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 είναι τόσο ανεπαίσθητα, που μπορεί να μην τα παρατηρήσετε, και μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές χωρίς να ξέρετε καν ότι πάσχετε από διαβήτη. Αν νιώθετε υπερβολική δίψα, αυξημένη ούρηση, κούραση και ξαφνική απώλεια βάρους, μιλήστε με τον γιατρό σας.

ALS (Νόσος των κινητικών νευρώνων)
Αυτή η πάρα πολύ σοβαρή πάθηση συμβαίνει όταν τα κύτταρα των νεύρων εκφυλίζονται σε τέτοιο βαθμό, που αποκτούν μόνιμη βλάβη. Σε προχωρημένο στάδιο, ο ασθενής χάνει εντελώς τις ικανότητες να κινήσει τους μύες του, και ακολουθεί ο θάνατος. Οι έρευνες έχουν δείξει πως αρχικά συμπτώματα είναι η μυϊκή αδυναμία, σπασμοί, κράμπες και προβλήματα στην ομιλία.


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας