Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αντιοξειδωτικό νερό και τα οφέλη για την υγείαΟ όρος αντιοξειδωτικό νερό συχνά χρησιμοποιείται για να δηλώσει το εμφιαλωμένο νερό που έχει αναμιχθεί με ένα συστατικό που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Υπάρχει ένας αριθμός από συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη γεύση και αυτό το είδος νερού. Λίγες σταγόνες χυμού από ρόδι για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουμε αντιοξειδωτικά στο νερό.

Το αντιοξειδωτικό νερό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει χυμό από τα λεγόμενα σούπερ φρούτα που περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό μπορεί να αναμιχθεί με ένα εκχύλισμα όπως είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, που είναι πλούσιo σε αντιοξειδωτικά.

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ευεξία του ατόμου. Υπάρχει ένας αριθμός από τρόφιμα και ποτά που είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις το αντιοξειδωτικό νερό βρίσκεται σ’ αυτή τη λίστα.

Αν όμως το νερό περιλαμβάνει μόνο μια δακτυλήθρα χυμού ροδιού ή πράσινου τσαγιού, προφανώς δεν είναι πολύ υψηλό σε αντιοξειδωτικά. Το αντιοξειδωτικό νερό είναι συχνά αρωματισμένο με έναν αριθμό άλλων συστατικών και μπορεί επίσης να περιέχει γενναίες ποσότητες ζάχαρης γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή σε ό,τι αφορά το θέμα των θερμίδων.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν νερό αντιοξειδωτικό, επειδή θέλουν να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Για όσους δεν απολαμβάνουν ροφήματα όπως το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες τσάι ή δεν είναι «φίλοι» των χυμών, το αντιοξειδωτικό νερό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για την πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Εκείνοι που απολαμβάνουν όμως ροφήματα όπως το τσάι και ο χυμός από κράνμπερις, μπορεί να είναι καλύτερα να πίνουν αυτά τα ροφήματα μια-δυο φορές την ημέρα και να πίνουν το νερό σκέτο.

Είναι, πάντως, αρκετά εύκολο να φτιάξει κανείς στο σπίτι αντιοξειδωτικό νερό με λίγες θερμίδες. Ενας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τέσσερα ή πέντε μέρη νερού και ένα μέρος χυμού. Ο χυμός μπορεί να είναι κράνμπερι, σταφύλι ή ρόδι που είναι τα καλύτερα φρούτα για αυτή την υπόθεση. Ενας άλλος τρόπος να φτιάξετε αντιοξειδωτικό νερό είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε ένα ποτήρι νερό. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε θερμίδες και έτσι αυτή είναι η ιδανική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας