Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος μέσω του φαγητού



Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν συσχετίσει τη διατροφή με το άγχος. Οταν είμαστε απασχολημένοι και στρεσαρισμένοι έχουμε την τάση να κάνουμε κακές διατροφικές επιλογές που βάζουν το σώμα κάτω από μεγαλύτερη πίεση.

Το άγχος αυξάνει την κυτταρική δραστηριότητα και μειώνει την αποτελεσματικότητα του πεπτικού συστήματος που οδηγεί σε διατροφικές ελλείψεις και, ως εκ τούτου, πρέπει να ακολουθηθεί μια διατροφή με θρεπτικά τρόφιμα.

Ετσι, μια ισορροπημένη δίαιτα δεν είναι απαραίτητη μόνο για τη γενικότερη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε το στρες. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση του άγχους είναι εκείνα που βοηθούν τα επινεφρίδια, όπως το μαγνήσιο, όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα η βιταμίνη Β5, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το συνένζυμο Q10.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να ακολουθήσετε καλή διατροφή ακόμα και όταν βρίσκεστε υπό πίεση:

* Χυμοί από φρέσκα λαχανικά ιδίως πράσινοι χυμοί που περιέχουν χλωροφύλλη και σπιτικές σούπες, είναι ιδανικές, καθώς επίσης το σκόρδο και το τζίντζερ για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Χαμομήλι, τσάι και πράσινο τσάι αναζωογονούν, αποτοξινώνουν και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Πολλά βότανα είναι επίσης ευεργετικά για το άγχος. Αυτά περιλαμβάνουν το τζίντζερ, το ginseng, το tulsi που μπορούν να βοηθήσουν αν τα προσθέσετε καθημερινά στο τσάι σας.

* Αν είστε κάτω από παρατεταμένο άγχος ή αντιμετωπίζετε κίνδυνο για υπέρταση, καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, οι πατάτες, τα βερίκοκα, το λάιμ, οι μπανάνες, το αβοκάντο, οι ντομάτες και τα ροδάκινα. Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου που βρίσκεται στο γιαούρτι, το τυρί και τα ρεβίθια.

* Προσπαθήστε να φάτε ωμά τρόφιμα (φρούτα και λαχανικά), όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, που βοηθούν στην εξουδετέρωση του στρες.

* Προσπαθήστε να μην παραλείψετε το μεσημεριανό γεύμα και αν δεν έχετε το χρόνο να φάτε, τότε προσπαθήστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα σνακ (π.χ. ξηρούς καρπούς) ή ένα φρούτο για να μην τεντώνει το στομάχι σας από την πείνα.

* Για τα άτομα που αγαπάνε τα γλυκά, ένα μίγμα φρούτων και σταφίδας, αποτελούν μια υγιή επιλογή για επιδόρπιο. Ετσι μπορείτε να καταναλώσετε υγιή γλυκά που θα σας βοηθήσουν στη μείωση του στρες.

* Η τακτική σωματική άσκηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του στρες. Γι’ αυτό ασκηθείτε όσο μπορείτε και θα διαπιστώσετε πως όσο περισσότερη ενέργεια αποκτάτε τόσο πιο εύκολο είναι να καταπολεμήσετε το άγχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Βαρθολίνειος κύστη

Oι βαρθολίνειοι αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του κόλπου, μέσα στα μεγάλα χείλη των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η λειτουργία τους είναι να εκκρίνουν ένα βλεννώδες υγρό για την ύγρανση της περιοχής. ιδιαίτερα κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής. · Το απόστημα του βαρθολινείου αδένα είναι η συγκέντρωση πύου, μέσα στον αδένα, που προκαλεί οίδημα (πρήξιμο), πόνο, κάψιμο και ερυθρότητα, Η πίεση, που ασκείται στον κόλπο και γενικά στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει βασανιστικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, στο περπάτημα και στο κάθισμα της γυναίκας. Το απόστημα δημιουργείται, όταν ο πόρος (το σωληνάκι) του αδένα φράξει. Τότε το έκκριμα του αδένα δεν παροχετεύεται και μπορεί να μολυνθεί και να μετατραπεί σε απόστημα. Το έκκριμα μπορεί να παραμείνει αρκετό καιρό μέσα στον αδένα, προτού να μετατραπεί σε απόστημα. Συχνά το απόστημα αναπτύσεται γρήγορα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών. Η δι

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το