Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια είναι τα συμπτώματα κύστης στο ήπαρΗ εμφάνιση κύστεως στο ήπαρ είναι μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 5% του πληθυσμού, από τους οποίους μάλιστα ένα ποσοστό 95% δεν αναπτύσσει καθόλου συμπτώματα.

Μια κύστη στο ήπαρ είναι ένας σάκος γεμάτος υγρό που αναπτύσσεται κατά μήκος του ήπατος, που είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Το κατά πόσον ένα άτομο αναπτύσσει συμπτώματα κύστης του ήπατος, συνήθως εξαρτάται από το μέγεθος της κύστης. Οι μεγάλες μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα, ενώ οι μικρότερες κύστεις ήπατος συνήθως δεν το κάνουν. Οι άνθρωποι που θα αναπτύξουν συμπτώματα μιας κύστης στο ήπαρ θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση και φροντίδα.

Κοιλιακό άλγος
Οσοι εμφανίσουν συμπτώματα μπορεί να αναπτύξουν έναν ήπιο έως σοβαρό κοιλιακό πόνο που οφείλεται στην κύστη του ήπατος. Η αίσθηση του πόνου εντοπίζεται συνήθως στο άνω δεξί τμήμα της κοιλιάς, σημείο που αντιστοιχεί στη θέση του ήπατος στο ανθρώπινο σώμα. Αν η κύστη συνεχίσει να αυξάνεται σε μέγεθος, η αίσθηση του κοιλιακού άλγους μπορεί με τη σειρά της να αυξηθεί προοδευτικά. Οι άνθρωποι που βιώνουν ξαφνικό ή σοβαρό κοιλιακό πόνο θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν γιατρό και αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι σημάδι σκωληκοειδίτιδας ή ρήξη κύστης.

Φούσκωμα ή αίσθηση πληρότητας
Η διόγκωση της κοιλιάς που προκαλείται από μια κύστη ήπατος μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κοιλιακής πληρότητας ή φουσκώματος σε άτομα με αυτή την κατάσταση. Οι πληγέντες μπορεί να παρατηρήσουν ότι η κοιλιακή περιοχή φαίνεται να διαστέλλεται ασυνήθιστα, να είναι διευρυμένη και στρογγυλεμένη και μπορεί να είναι μαλακή στην αφή. Επιπλέον, η αίσθηση της πληρότητας μπορεί να συμβάλλει στην προσωρινή μείωση της όρεξης σε ορισμένους ασθενείς.

Πόνος στον ώμο
Αν μια κύστη ήπατος συνεχίζει να διογκώνεται μπορεί να υποστεί ρήξη και να αρχίσει να αιμορραγεί. Μια κύστη ήπατος που αιμορραγεί στην κοιλιακή κοιλότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο στον ώμο και την κοιλιά. Η αιμορραγία συνήθως υποχωρεί χωρίς πρόσθετη ιατρική παρέμβαση και το αίσθημα πόνου μειώνεται προοδευτικά λίγες ημέρες μετά από μια ρήξη κύστη ήπατος. Σοβαρός πόνος στην κοιλιά και τον ώμο μπορεί επίσης να είναι σημάδι σκωληκοειδίτιδας ή ρήξη κύστης ωοθήκης και τα άτομα που επηρεάζει θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα για να εξασφαλίσουν την λήψη της κατάλληλης θεραπείας.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

7 παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Παρόλο που η λήψη τους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας θεωρείται γενικά ασφαλής, τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ενοχλητικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές, ωστόσο, είναι παροδικές.
Από την πρόσληψη βάρους μέχρι τις διαταραχές του ύπνου, οι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών αποτελούν συχνά το λόγο που ορισμένοι ασθενείς δεν ξεκινούν ή διακόπτουν την θεραπεία τους. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.
1. Σωματικά συμπτώματα. Στην αρχή της θεραπείας με αντικαταθλιπτικά, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα, όπως πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, δερματικά εξανθήματα ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και παροδικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Therapeutics εξέτασε πάνω από 40.000 ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ξεκινήσει αντικαταθλιπτική θεραπεία και διαπίστωσε ότι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν η κεφαλαλγία και η ναυτία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αν…

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας