Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο απρόσμενος παράγοντας που «σκοτώνει» την αντρική λίμπιντο!Η σεξουαλική επιθυμία, τόσο η αντρική όσο και η γυναικεία, καθορίζεται από ευρύ φάσμα βιολογικών και ψυχολογικών παραμέτρων. Οι επιστήμονες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο να ανακαλύψουν αυτές τις παραμέτρους και τα τελευταία ευρήματά τους σίγουρα θα σας εκπλήξουν!

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και δημοσιεύεται στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, ένας παράγοντας που λειτουργεί επιβαρυντικά για την αντρική λίμπιντο είναι η έντονη σωματική άσκηση.
Οι άντρες που κάνουν υψηλής έντασης γυμναστική έχουν συχνά πιο πεσμένη ερωτική επιθυμία σε σύγκριση με όσους ασκούνται πιο χαλαρά, συμπέραναν οι ερευνητές, των οποίων η μελέτη είναι μία από τις πρώτες που εστιάζει στη σχέση σωματικής άσκησης και σεξουαλικότητας στον αντρικό πληθυσμό, αναφέρει το σχετικό άρθρο των New York Times, αφού μέχρι τώρα οι περισσότερες μελέτες σχετικά με την επίδραση της γυμναστικής στη σεξουαλική ζωή αφορούσαν γυναίκες.
Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι η ήπια σωματική άσκηση συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στους άντρες, κάτι που θεωρητικά τονώνει την ερωτική τους διάθεση και βελτιώνει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Από την άλλη, άλλες μελέτες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πολύωρη και έντονη γυμναστική ρίχνει τα επίπεδα της ορμόνης στο αίμα. Ωστόσο, οι μελέτες αυτές αναφέρονταν μόνο στις ορμονικές μεταβολές που σχετίζονται με τη γυμναστική, οι οποίες είναι εύκολο να μετρηθούν, και όχι σε πιθανές μεταβολές στα σεξουαλικά συναισθήματα και τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Έτσι, στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι Αμερικανοί ερευνητές αποφάσισαν να εξερευνήσουν κατά πόσο η γυμναστική επηρεάζει την επιθυμία των αντρών για σεξ ανάλογα με το πόσο έντονη είναι και πόση ώρα διαρκεί. Αρχικά, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο περιελάμβανε, για παράδειγμα, ερωτήσεις για το πόσο συχνά σκέφτεται κανείς το σεξ ή πόσο συχνά κάνει σεξ. Ένα δεύτερο λεπτομερές ερωτηματολόγιο αφορούσε τις συνήθειες σχετικά με τη γυμναστική, όπως το πόσο συχνά και το πόσο έντονα γυμνάζεται κάποιος σε εβδομαδιαία βάση. Ένα τρίτο ερωτηματολόγιο περιελάμβανε γενικές ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας και το ατομικό ιστορικό.

Σε δεύτερη φάση, οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε αθλητικούς συλλόγους (δρομείς, ποδηλάτες κ.λπ.), γυμναστικές ακαδημίες και αθλητικά έντυπα ώστε να βρουν εθελοντές να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια, τα οποία ήταν διαθέσιμα διαδικτυακά. Περίπου 1.000 ενήλικες άντρες απάντησαν και στα τρία ερωτηματολόγια. Οι περισσότεροι από αυτούς γυμνάζονταν για χρόνια και είχαν συμμετάσχει σε αγώνες.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις απαντήσεις των συμμετεχόντων ώστε να τους χωρίσουν σε κατηγορίες ανάλογα με το πόση ώρα και το πόσο έντονα γυμνάζονταν. Επίσης, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες βάσει των απαντήσεών τους σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή (σχετικά υψηλή, μέτρια και χαμηλή λίμπιντο). Τέλος, οι ερευνητές συνέκριναν τις συνήθειες των αντρών στη γυμναστική με τις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Το μοτίβο που προέκυψε ήταν αρκετά εμφανές: Οι άντρες που έκαναν χαμηλής ή ήπιας έντασης και σύντομης ή μέτριας διάρκειας γυμναστικής ήταν πολύ πιο πιθανό να δηλώσουν ότι έχουν έντονη ή σχετικά έντονη ερωτική επιθυμία συγκριτικά με τους άντρες που αφιέρωναν πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια στη γυμναστική. Ουσιαστικά, η έντονη γυμναστική «συσχετίστηκε με χαμηλότερη λίμπιντο» αναφέρει ο Άντονι Χάκνι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.
Αν και η μελέτη δεν εξέτασε γιατί η έντονη γυμναστική συνδέεται με την πεσμένη λίμπιντο, ο Χάκνι εκτιμά πως τόσο η σωματική κόπωση όσο και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης εξηγούν τα ευρήματα.
Ο επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να εξετάσουν ποια «δόση» γυμναστικής κρίνεται ιδανική για να εξασφαλίσει ένας άντρας την καλύτερη δυνατή σεξουαλική ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι νόσοι του λιπώδους ιστού, το παραμύθι των θερμίδων και η "ανήθικη" διάγνωση της παχυσαρκίας

Στις μέρες μας η αισθητική  αρχίζει και επισκιάζει (δυστυχώς) πολλούς τομείς της παραδοσιακής evidence-based προληπτικής Ιατρικής.
Και αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικά κακό, όταν η αισθητική γίνεται από γιατρούς γιατί αν και αισθητική δεν παύει να είναι Ιατρική. Ομως στο τερέν του μάρκετινγκ και του κέρδους, βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος πολλοί επιτήδειοι για να προσφέρουν..ιατρικές υπηρεσίες , μη έχοντας ιατρική κατάρτιση.  Και είναι πλέον τόσο πολλοί που έχουν εντυπωθεί στην κοινωνία επίσημα ως θεραπευτές δυστυχώς. Ενας από τους πιο πληγέντες τομείς είναι ο τομέας της παχυσαρκίας. 
Πάνω στο εύκολο και γρήγορο κέρδος της απελπισίας του ασθενούς μια ολόκληρη βιομηχανία ..μαλώνει για την ένδεια και την περίσσεια θερμίδων, δηλαδή ενός ενεργειακού αριθμού τόσο μα τόσο σχετικού που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης. Γιατί σχετικού; Για σκεφτείτε λίγο. Διαβάζουμε ότι η τροφή τάδε έχει 200 θερμίδες. Μια τροφή που την φτιάχνει η μητέρα ή γυναίκα μας, ο μάγειρας, που την φτιάχνουν στην Ελλάδ…

Πράσινα κόπρανα: Να ανησυχήσω ή όχι;

Ανδιαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι πράσινα, πιθανότατα να θορυβηθείτε. Όμως, το περίεργο αυτό χρώμα, δεν αποτελεί απαραίτητα αιτία ανησυχίας. Το χρώμα των κενώσεων σας είναι συχνά μια αντανάκλαση του τι τρώτε. Το πράσινο χρώμα ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση πολλών πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, καθώς αυτές οι τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες μιας πράσινης χρωστικής ουσίας, της χλωροφύλλης.
Άλλες διατροφικές πιθανές αιτίες είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και χρωματισμένα με πράσινο τρόφιμα, όπως ορισμένα μίγματα αρωματισμένων ποτών, γρανίτες και κερασάκια τουρτών γενεθλίων,.
Η χολή, το κίτρινο-πράσινο πεπτικό υγρό που εκκρίνεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τα πράσινα κόπρανα.
«Το φυσιολογικό χρώμα των κοπράνων είναι καφέ. Η παρουσία της χολερυθρίνης στη χολή ευθύνεται για το χρώμα των κοπράνων. Διαταραχές στη χολερυθρίνη είναι δυνατόν να χρωματίσουν τα κόπρανα πράσινα, γκρι ή λευκά, σαν στό…

Πώς η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, μας παχαίνει

Η κύρια ορμόνη του στρες,  η κορτιζόλη, φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Η κορτζόλη παράγεται στα επινεφρίδια και έχει τρεις κύριες εργασίες: αυξάνει το σάκχαρο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία. «Είναι μια “παρορμητική” ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε έξυπνοι και ετοιμοπόλεμοι! Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο «διακόπτης» αυτός μπορεί ξαφνικά να γυρίσει στο κόκκινο και τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα» λέει η Dr. Παπαγιαννίδου Ελένη, Κλινική Διαιτολόγος.
Η υψηλή κορτιζόλη φαίνεται πως αυξάνει το βάρος, ενώ τρώμε ελάχιστα και γυμναζόμαστε έντονα σχεδόν καθημερινά. Μειώνει εγκεφαλικές χημικές ουσίες, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη και μας κάνει να τρώμε λόγω εκνευρισμού όπως αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του …

Οι βαφές των μαλλιών και η λευχαιμία

Ορισμένες ουσίες που υπάρχουν στις βαφές μαλλιών έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν καρκίνο στα ζώα.
Οι βαφές μαλλιών που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια ιδιαίτερα πριν από το 1980, αυτές που ήσαν σκούρου χρώματος και που παρέμεναν στα μαλλιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήσαν περισσότερο καρκινογόνες από άλλες.
Οι άνδρες και γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών μόνιμου τύπου πριν από το 1980, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από λευχαιμία σε σύγκριση με άλλους ενήλικες, που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν βαφές μαλλιών.
Οι βαφές μαλλιών απασχόλησαν κατ΄ επανάληψη τους ερευνητές αναφορικά με το συσχετισμό χρήσης τους και πρόκλησης ορισμένων καρκίνων. Υπήρξαν έρευνες που έδειξαν, ότι η χρήση βαφών των μαλλιών παλαιού τύπου, αυξάνει τον κίνδυνο για λευχαιμία, πολλαπλό μυέλωμα και λέμφωμα. Υπήρξαν όμως και έρευνες που δεν έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα.
Γιατροί από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο, σύγκριναν 769 ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία με 623 ενήλικες χωρ…

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αχαριστία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;
Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»; Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είνα…