Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης


Κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με περίθαλψη με μεγάλες εκπτώσεις ή και σχεδόν δωρεάν σε επιφανή πρόσωπα και συγγενείς τους που φέρεται να ζημίωσαν το Νοσοκομείο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατηγορία σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος κρατείται στις φυλακές εδώ και έξι μήνες για άλλο σκέλος της υπόθεσης των οικονομικών πεπραγμένων του «Ερρίκος Ντυνάν», αφορά νοσηλείες είτε με μηδαμινές είτε χωρίς χρεώσεις, 50 προσώπων την περίοδο 2007-2010 μεταξύ των οποίων πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη, γνωστοί καλλιτέχνες κ.λπ.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος στο πόρισμά του αναφέρεται σε συνολικά 8.000 περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες εντόπισε ισχυρά στοιχεία ότι έλαβαν παρανόμως εκπτώσεις. Από αυτές ο ανακριτής κ. Τσιρώνης συμπεριέλαβε στη δικογραφία τις επίμαχες 50 το κόστος των οποίων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με κατώτατο όριο κόστους τις 3.000 ευρώ.

Μεταξύ αυτών για τις οποίες ο κ. Μαρτίνης μετήχθη  σε απολογία είναι οι νοσηλείες που παρασχέθηκαν από το «Ερρίκος Ντυνάν» σε τρεις πρώην πρωθυπουργούς και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, δέκα πρώην υπουργούς και τις οικογένειές τους, τρεις εκδότες, δύο σκηνοθέτες, έναν πρώην πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και έναν εισαγγελέα ενόσω ήταν εν ενεργεία. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης η δωρεάν νοσηλεία και του ίδιου του κατηγορούμενου και της συζύγου του. Τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με την κατηγορία, νοσηλεύθηκαν με έκπτωση ακόμη και 100% από το Ίδρυμα, κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του αλλά μόνο για αναξιοπαθούντες. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στη δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά την απολογία του θα επιστρέψει στη φυλακή όπου κρατείται από τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του στους Ανακριτές Διαφθοράς για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, χρήματα που του καταλογίζεται πως έλαβε ως δώρο από την εταιρία Hospitalia International για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο κ. Μαρτίνης αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως το ποσό είναι νόμιμο προερχόμενο από περιουσία της συζύγου του, επίσης κατηγορούμενης στην ίδια υπόθεση. Η κ. Μαρτίνη είχε αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 600.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

dope.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε

Υδροκεφαλία

Ο όρος  «Υδροκέφαλος»  υπονοεί την υπερβολική συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού  (ΕΝΥ) μέσα στις φυσιολογικές κοιλότητες («κοιλίες») του εγκεφάλου. Πρώτος ο Ιπποκράτης ανέφερε τον όρο «υδροκέφαλο» στα νεογέννητα και βρέφη που παρουσίαζαν διόγκωση της κεφαλής. Το ΕΝΥ παράγεται μέσα σε ειδικούς θύλακες του εγκεφάλου που ονομάζονται κοιλίες. Το υγρό κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, λειτουργώντας προστατευτικά και υποστηρικτικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Παράγεται συνεχώς και αναρροφάται με ρυθμό περίπου μισού λίτρου την ημέρα.   Ταξινόμηση Τα είδη του υδροκεφάλου είναι τα ακόλουθα τρία : Πρωτοπαθής ή Ιδιοπαθής (άγνωστη αιτία) Δευτεροπαθής από αιμορραγία (υπαραχνοειδής ή ενδοεγκεφαλική) κάκωση όγκος ή κύστη ενδοκράνια επέμβαση μηνιγγίτιδα στένωση αποχετευτικών αγωγών (υδραγωγού Sylvius) υπερπαραγωγή ΕΝΥ (θήλωμα χοριοειδούς πλέγματος) Συγγενής (ανωμαλία διάπλασης στην εμβρυική ή νεογνο-βρεφική περίοδο) Επίσης, αναλόγως με την

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση