Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΕΔΗΝ: Η Οδύσσεια ενός καρδιοπαθούς – Άλλαξε τέσσερα νοσοκομεία



Δεν είναι μόνο το προσωπικό και τα αναλώσιμα υλικά που λείπουν από τα Νοσοκομεία, αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά λείπουν και τα διαγνωστικά τεστ.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άμφισσας αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση της τροπονίνης. Έτσι δεν ήταν δυνατή η εξέταση εμφράγματος για ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που διακομίζονταν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Επίσης, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Άμφισσας είναι ακάλυπτο από καρδιολόγο πολλές ημέρες το μήνα. Στο Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες, απέμεινε μόνο ένας καρδιολόγος και του χρειάζεται και ύπνος. Ενώ, αναφέρει και ένα καρδιολογικό περιστατικό που διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 24 Νοεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Στις 24/11/2016 στα επείγοντα διεκομίσθη ο ασθενής Φ.Χ. 45 ετών με ασθενοφόρο, κάτοικος Διστόμου, στα επείγοντα του Νοσοκομείου, με καρδιολογικό πρόβλημα. Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε. Εφημέρευε Γενικός Ιατρός. Δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος.

Στις 20:50 διεκομίσθη ο ασθενής με ασθενοφόρο χωρίς συνοδεία στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Στο εν λόγω Νοσοκομείο που δεν λειτουργούν τα χειρουργεία με απόφαση Διοικητή λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Στο νοσοκομείο της Λαμίας διεγνώσθη έμφραγμα. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ευτυχώς η ανακοπή συνέβη στο νοσοκομείο Λαμίας και όχι στη διαδρομή κατά τη διακομιδή του.

Στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, παρ’ ότι προβλέπεται στον Οργανισμό λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού. Γι’ αυτό διεκομίσθη με ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ. Εκ τούτοις χρειάστηκε και νέα διακομιδή στο ΝΙΜΤΣ. Ούτε τσουβάλι να ήταν ο ασθενής. Ευτυχώς είναι τυχερός και ζει. Έκανε πραγματικά το γύρο του θανάτου. Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;».

Τα μηχανήματα
Και συμπληρώνει η ανακοίνωση: «Στο νοσοκομείο της Άμφισσας το ακτινολογικό Μηχάνημα είναι σαράβαλο και τακτικά  εκτός λειτουργίας. Φτιάχνει – χαλάει. Ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες. Πως γίνονται οι διαγνώσεις στα έκτακτα περιστατικά (π.χ. εσωτερική αιμορραγία). Στα πλυντήρια από τα δύο πλυντήρια λειτουργεί το ένα. Το άλλο δεν λειτουργεί εδώ και έξι μήνες χωρίς να επισκευάζεται. Πως θα πλυθεί το αναλώσιμο υλικό για να προστατεύονται οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς από τις Νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι υπουργοί Υγείας προσπαθούν με μπακαλίστικο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Μετακινούν αναισθησιολόγους από το νοσοκομείο της Άμφισσας στο νοσοκομείο της Λαμίας για να λειτουργήσουν μερικώς τα χειρουργεία, που έκλεισαν με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων. Εξαιτίας αυτού έκλεισε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Άμφισσας.

Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης χωρίς να διαθέτει Παθολογικό τομέα (έκλεισε η παθολογική κλινική πριν ενάμιση χρόνο) και  χειρουργικό τομέα. Το νοσοκομείο μετεξελίχθηκε σε Κέντρο Διακομιδών. Οι διακομιδές θέλουν χρόνο και ο χρόνος στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».

http://www.healthyliving.gr/2016/12/02/kardiopatheis-nosokomeia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε

Η παλινδρόμηση της χολής

Περιγραφή Η παλινδρόμηση της χολής, συμβαίνει όταν η χολή - ένα υγρό που παράγεται στο συκώτι σας - επαναρρέει στο στομάχι και τον οισοφάγο σας (το σωλήνα που συνδέει το στόμα και το στομάχι σας). Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να συνοδεύεται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Σε αντίθεση με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η παλινδρόμηση της χολής συνήθως δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από τις αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής. Αντ 'αυτού, η παλινδρόμηση της χολής πιο συχνά διαχειρίζεται με φάρμακα ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, με χειρουργικές επεμβάσεις. Συμπτώματα Η παλινδρόμηση της χολής μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια. Τα συμπτώματα που περιλαμβάνει η παλινδρόμηση της χολής είναι: Άνω κοιλιακό άλγος που μπορεί να είναι σοβαρό Η συχνή καούρα - ένα αίσθημα καψίματος στο στήθος σας, που μερικές φορές εξαπλώνεται σε λαιμό σας, μαζί με μια πικρή γεύση στο στόμα σας Ναυτία Εμετός Π

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω