Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΕΔΗΝ: Η Οδύσσεια ενός καρδιοπαθούς – Άλλαξε τέσσερα νοσοκομεία



Δεν είναι μόνο το προσωπικό και τα αναλώσιμα υλικά που λείπουν από τα Νοσοκομεία, αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά λείπουν και τα διαγνωστικά τεστ.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άμφισσας αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση της τροπονίνης. Έτσι δεν ήταν δυνατή η εξέταση εμφράγματος για ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που διακομίζονταν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Επίσης, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Άμφισσας είναι ακάλυπτο από καρδιολόγο πολλές ημέρες το μήνα. Στο Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες, απέμεινε μόνο ένας καρδιολόγος και του χρειάζεται και ύπνος. Ενώ, αναφέρει και ένα καρδιολογικό περιστατικό που διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 24 Νοεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Στις 24/11/2016 στα επείγοντα διεκομίσθη ο ασθενής Φ.Χ. 45 ετών με ασθενοφόρο, κάτοικος Διστόμου, στα επείγοντα του Νοσοκομείου, με καρδιολογικό πρόβλημα. Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε. Εφημέρευε Γενικός Ιατρός. Δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος.

Στις 20:50 διεκομίσθη ο ασθενής με ασθενοφόρο χωρίς συνοδεία στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Στο εν λόγω Νοσοκομείο που δεν λειτουργούν τα χειρουργεία με απόφαση Διοικητή λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Στο νοσοκομείο της Λαμίας διεγνώσθη έμφραγμα. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ευτυχώς η ανακοπή συνέβη στο νοσοκομείο Λαμίας και όχι στη διαδρομή κατά τη διακομιδή του.

Στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, παρ’ ότι προβλέπεται στον Οργανισμό λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού. Γι’ αυτό διεκομίσθη με ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ. Εκ τούτοις χρειάστηκε και νέα διακομιδή στο ΝΙΜΤΣ. Ούτε τσουβάλι να ήταν ο ασθενής. Ευτυχώς είναι τυχερός και ζει. Έκανε πραγματικά το γύρο του θανάτου. Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;».

Τα μηχανήματα
Και συμπληρώνει η ανακοίνωση: «Στο νοσοκομείο της Άμφισσας το ακτινολογικό Μηχάνημα είναι σαράβαλο και τακτικά  εκτός λειτουργίας. Φτιάχνει – χαλάει. Ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες. Πως γίνονται οι διαγνώσεις στα έκτακτα περιστατικά (π.χ. εσωτερική αιμορραγία). Στα πλυντήρια από τα δύο πλυντήρια λειτουργεί το ένα. Το άλλο δεν λειτουργεί εδώ και έξι μήνες χωρίς να επισκευάζεται. Πως θα πλυθεί το αναλώσιμο υλικό για να προστατεύονται οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς από τις Νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι υπουργοί Υγείας προσπαθούν με μπακαλίστικο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Μετακινούν αναισθησιολόγους από το νοσοκομείο της Άμφισσας στο νοσοκομείο της Λαμίας για να λειτουργήσουν μερικώς τα χειρουργεία, που έκλεισαν με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων. Εξαιτίας αυτού έκλεισε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Άμφισσας.

Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης χωρίς να διαθέτει Παθολογικό τομέα (έκλεισε η παθολογική κλινική πριν ενάμιση χρόνο) και  χειρουργικό τομέα. Το νοσοκομείο μετεξελίχθηκε σε Κέντρο Διακομιδών. Οι διακομιδές θέλουν χρόνο και ο χρόνος στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».

http://www.healthyliving.gr/2016/12/02/kardiopatheis-nosokomeia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...