Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα καταλάβετε ότι το σάκχαρό σας είναι εκτός ελέγχου



Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, ο πρωταρχικός σας στόχος πρέπει να είναι να διατηρείτε το σάκχαρό σας υπό έλεγχο. Αν δεν είστε προσεκτικοί, ο κίνδυνος να εμφανίσετε επιπλοκές, όπως η καρδιοπάθεια, η νευρολογική βλάβη, η ανακοπή, ακόμα και η τύφλωση αυξάνεται ραγδαία. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν ξέρουμε καν αν το σάκχαρό μας βρίσκεται εκτός ελέγχου, καθώς δεν εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα σε όλους και ορισμένοι ασθενείς δεν έχουν καν συμπτώματα. Για να είστε σίγουροι, λοιπόν, προσέξτε τα παρακάτω σημάδια:

Αυξημένη δίψα και συχνή ούρηση
Ένα αρκετά συχνό σημάδι αυξημένου σακχάρου είναι η αυξημένη δίψα. Η συχνουρία, επίσης, συμβαίνει όταν υπάρχει περιττή γλυκόζη στο αίμα, και τα νεφρά μας αρχίζουν να δουλεύουν περισσότερο για να την αποβάλουν. Πιθανό είναι να νιώσετε αφυδατωμένοι ή ζαλισμένοι.

Περισσότερη πείνα, λιγότερα κιλά
Πολλοί ασθενείς με υπερβολικά ανεβασμένο σάκχαρο νιώθουν μεγαλύτερη πείνα από το κανονικό, αλλά αντί να παίρνουν κιλά, τα χάνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός μας, για να παράγει ενέργεια, αναγκάζεται να αποδομήσει μυϊκή μάζα μαζί με το λίπος, προκαλώντας ανθυγιεινό χάσιμο βάρους.

Κόπωση
Η πολύ έντονη κόπωση είναι άλλο ένα σημάδι ότι το σάκχαρό σας έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Όταν ο οργανισμός μας δεν επεξεργάζεται με σωστό τρόπο την ινσουλίνη ή αν δεν έχει αρκετές ποσότητες ινσουλίνης, η ζάχαρη παραμένει στο αίμα μας, αντί να μεταφερθεί στα κύτταρα για να παράγει ενέργεια.

Θολή όραση
Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η όρασή σας δεν είναι τόσο καθαρή και τα αντικείμενα φαίνονται λίγο θολά. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυξημένο σάκχαρο οδηγεί σε περιττά υγρά στα μάτια, κάνοντας τη συγκέντρωση δύσκολη. Επίσης, αυτό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και δυσκολίες στην οδήγηση.

Οι πληγές επουλώνονται αργά
Τα κοψίματα, οι μώλωπες και οι άλλες πληγές μπορεί να αρχίσουν να επουλώνονται πιο αργά λόγω του αυξημένου σακχάρου. Ο διαβήτης προκαλεί βλάβες στα νεύρα και επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στα κάτω άκρα. Ακόμα και οι μικρές πληγές μπορεί να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης λόγω αυτού.

Αλλαγές στο δέρμα
Μολύνσεις και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να είναι σημάδια αυξημένου σακχάρου. Μπορεί να υπάρχουν μικροί καλοήθεις όγκοι στο δέρμα, ειδικά αν είστε υπέρβαροι. Μερικές ύποπτες περιοχές που πρέπει να προσέχετε είναι το πίσω μέρος του λαιμού, οι μασχάλες και το πρόσωπο και μπορεί να συσχετίζονται με αυξημένη ανοχή στην ινσουλίνη.

Αίσθηση γαργαλητού και μούδιασμα
Αν το σάκχαρό σας είναι εκτός ελέγχου, υπάρχει κίνδυνος για νευρολογική βλάβη, και το πρώτο σύμπτωμα είναι μια αίσθηση γαργαλητού ή μουδιάσματος στα χέρια και στα πόδια—που μπορεί να εξελιχθεί σε πόνο. Μιλήστε με τον γιατρό σας για τις πιθανότητες που έχετε.

http://www.iatronet.gr/ygeia/endokrinologia/article/37792/pws-tha-katalavete-oti-ta-sakxaro-sas-einai-ektos-elegxoy.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...