Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασκήσεις για τον πόνο στον αυχένα (αυχενικό σύνδρομο) (BINTEO)


Ο αυχένας στηρίζει ένα βάρος που είναι ισοδύναμο με αυτό μίας μπάλας του μπόουλινγκ για πολλά χρόνια. Δεν είναι έκπληξη ότι κάποιες φορές πιάνεται και πονάει. Ορισμένες ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σωστή στάση και να μειώσετε τον πόνο και το πιάσιμο του αυχένα.

Όταν πιάνονται οι μύες του αυχένα και η κίνηση του γίνεται επώδυνη, σφίγγουν αυτόματα, για να αποτρέψουν την κίνηση. Αλλά οι πιασμένοι μύες του αυχένα μπορεί να προκαλέσουν επώδυνους σπασμούς, διάστρεμμα στους συνδέσμους και αντανακλαστικό πόνο.

Μερικές φορές οι πιασμένοι μύες του αυχένα μπορεί να ερεθίσουν ή να επιδράσουν στα νεύρα του κρανίου (ινιακά) που βρίσκονται κοντά στους μυς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αντανάκλαση του πόνου στο πίσω μέρος του αυχένα, πίσω από το ένα αυτί και στη βάση του κρανίου, μία πάθηση που ονομάζεται ινιακή κεφαλαλγία.
Ιδανικά, το κεφάλι σας θα πρέπει να ακουμπά στον αυχένα σας όπως η πρώτη μπάλα του γκολφ.

Φάρμακα
Η παρακεταμόλη (Depon κ.ά.) ή ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, όπως είναι η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (Brufen κ.ά.) ή η ναπροξαίνη (Naprosyn κ.ά.), μπορεί να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση στο αυχενικό σύνδρομο.

Ανάπαυση
Να ξαπλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ξεκουράζετε τον αυχένα. Αποφύγετε την παρατεταμένη αδράνεια, γιατί μπορεί να αυξήσει το πιάσιμο.

Κρύο και θερμότητα
Μία κρύα κομπρέσα συχνά μειώνει τον πόνο για τις πρώτες μία ή δύο ημέρες. Εφαρμόστε μία κρύα κομπρέσα στο πίσω μέρος του αυχένα αρκετές φορές την ημέρα για 20 λεπτά ή λιγότερα κάθε φορά. Μετά από αυτό χρησιμοποιήστε θερμότητα ή κρύο, για να μειώσετε τις ενοχλήσεις. Μη χρησιμοποιείτε κρύες ή ζεστές κομπρέσες, αν έχετε καρδιακά ή κυκλοφορικά προβλήματα.

Ασκήσεις
Οι ασκήσεις μπορεί επίσης να βοηθήσουν τη γενική σας φόρμα, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη υποτροπής του πόνου του αυχένα. Δοκιμάστε τα ακόλουθα αν υποφέρετε από το αυχενικό σύνδρομο:

Πίεση των ώμων. Πιέστε τις ωμοπλάτες προς τα μέσα και μείνετε για 3 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Ανασήκωμα των ώμων. Ανασηκώστε απαλά τους ώμους προς τον αυχένα, μείνετε για 5 με 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε στη φυσιολογική στάση.

Σαν να κάνετε κωπηλασία. Καθίστε στο πάτωμα ή σε ένα σκαμπό ή πάγκο ασκήσεων και τραβάτε τα χέρια σας πίσω και εμπρός με μία κίνηση κωπηλασίας.

Σαν να πετάτε. Κρατώντας ελαφριά βαράκια (0,5 με 1 κιλό) σκύψτε εμπρός από τους γοφούς διατηρώντας τη μέση ίσια και αφήστε τα χέρια σας να κρέμονται ίσια κάτω. Υψώνετε και χαμηλώνετε σιγά τα βαράκια, σαν να πετάτε. Αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τη μέση σας ίσια, ξαπλώστε ακουμπώντας την κοιλιά σας σε ένα τραπέζι ή σε έναν πάγκο ασκήσεων.



http://www.healthyliving.gr/2014/06/04/askhseis-ponso-auxenas-auxeniko-syndromo/#at_pco=smlwn-1.0&at_si=57e5e1f658bcd7f9&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

10 συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των ωοθηκών, που κάθε γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: Την ηλικία Τη κληρονομικότητα Τη χρήση αντισυλληπτικών Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή. Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι: 1. Συχνοί κοιλόπονοι 2. Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι 3. Ασταθή έμμηνος ρύση Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55. 4. Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο 5. Παράξενο αίσθημα κορεσμού Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα το

Εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια και κίνδυνοι - Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι «δείκτης» εγκεφαλικής υγείας

Η εγκεφαλική μικροαγγειοπάθεια αποτελεί επικίνδυνο εχθρό για τη μέση ηλικία και πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση Προσβάλει κατά κύριο λόγο τα μικρά τριχοειδή αγγεία του μεσεγκεφάλου και προκαλεί χαρακτηριστικές διαταραχές στην ροή του αίματος.. Η τριάδα αυτών των διαταραχών αποτελείται από διαταραχές μνήμης και   προσοχής , δυσχέρεια βάδισης και ακράτεια. Σ’αυτήν την κεντρική συμπτωματολογία προστίθενται και άλλες δυσλειτουργίες. Η νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνεται με την ηλικία, πιστεύεται ότι αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για μελλοντικό σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ προγενέστερες μελέτες την έχουν επίσης συσχετίσει με απώλεια του συντονισμού των κινήσεων και νοητική διαταραχή. Έτσι, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αναγκαίες ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξή της. Η πιθανή δυσκολία ενός ατόμου να ισορροπήσει στο ένα πόδι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να είναι δείκτης ε