Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χάπι βάζει τέλος στην ινσουλίνη


Για πρώτη φορά απεδείχθη ότι μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό

Ενα επαναστατικό χάπι που προορίζεται για τους διαβητικούς μπορεί να φέρει το τέλος των καθημερινών ενέσεων ινσουλίνης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας Oramed που το παρασκεύασαν, η λήψη του συγκεκριμένου χαπιού κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών μείωσε τα επίπεδα της γλυκόζης σε 180 άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως το νέο χάπι θα μπορούσε να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια, με την προϋπόθεση ότι οι κλινικές δοκιμές που θα γίνουν σε μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών θα είναι επιτυχείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χάπι διαθέτει ειδική επίστρωση που διευκολύνει την απορρόφησή του στην κυκλοφορία του αίματος. Στο παρελθόν όλες οι προσπάθειες παρασκευής δισκίων για τον διαβήτη απέτυχαν, εξαιτίας των οξέων του στομάχου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο επικεφαλής της βρετανικής ΜΚΟ Diabetes UK, που βοηθά τους ασθενείς με διαβήτη, δρ Σάιμον Ο' Νιλ, δήλωσε πως οι δημιουργοί του επαναστατικού φαρμάκου πράγματι απέδειξαν πρώτη φορά ότι μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό. «Για τους ανθρώπους με διαβήτη αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη. Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες με τις βελόνες και απεχθάνονται τις καθημερινές ενέσεις» τόνισε ο Ο' Νιλ.

Η κατάλληλη δόση
Σύμφωνα με τον Βρετανό ειδικό πάντως, το πρόβλημα θα είναι να βρεθεί η κατάλληλη δόση, καθώς οι διαβητικοί πρέπει να ρυθμίζουν τη δόση της ινσουλίνης ανάλογα με τα γεύματά τους. Με αυτό φαίνεται πως συμφωνούν αρκετοί ειδικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως για να λαμβάνεται η σωστή δόση ινσουλίνης πιθανότατα θα απαιτείται η λήψη δύο δισκίων την ημέρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 τείνουν να κάνουν μία ένεση πριν πάνε για ύπνο, η οποία λειτουργεί πολύ αργά, σε διάστημα 24 ωρών. Για τον λόγο αυτόν οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν παρασκευάσει δύο τύπους ινσουλίνης, γρήγορη και αργή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Oramed θα πρέπει να έχει δύο είδη χαπιών, ένα ταχείας δράσης για τα γεύματα και ένα «αργό» με 24ωρη διάρκεια.

http://www.dimokratianews.gr/content/65447/hapi-vazei-telos-stin-insoylini
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω