Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γολγοθάς από σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Επίσχεση από τους γιατρούς


Οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την επίσκεψη, έχουν ως εναλλακτικές λύσεις τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ταλαιπωρία με άγνωστη διάρκεια ξεκινά από σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί προχωρούν σε επίσχεση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.
Για όσο διάστημα διαρκέσει η κινητοποίηση, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης.
Στην περίπτωση που εκδοθεί σχετική απόφαση από τον Οργανισμό, θα μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν την απόδειξη στο Ταμείο τους και να τούς επιστρέφεται το καλυπτόμενο από τον ΕΟΠΥΥ ποσό.
Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, οι μόνες εναλλακτικές λύσεις είναι οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), δηλαδή Κέντρα Υγείας και πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) συνιστά στους γιατρούς μέλη της, να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, στα μέτρα του δυνατού.
Κάνει λόγο για άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του Οργανισμού, η οποία έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση.

Φόρος
Η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του δεύτερου εξαμήνου, χρεώνει τους κλινικούς ιατρούς με ένα επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών), ο οποίος κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ γιατρό, ανάλογα με την δήλωση εισοδήματος.
Χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε 1 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που δεν έχει καν εισπραχθεί.

Καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο, καθώς με την αλλαγή του συστήματος εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει την ακριβή διαδικασία.

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/36253/golgothas-apo-tin-tetarti-gia-toys-asfalismenoys-toy-eopyy-episxesi-apo-toys-giatroys.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Βαρθολίνειος κύστη

Oι βαρθολίνειοι αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του κόλπου, μέσα στα μεγάλα χείλη των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η λειτουργία τους είναι να εκκρίνουν ένα βλεννώδες υγρό για την ύγρανση της περιοχής. ιδιαίτερα κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής. · Το απόστημα του βαρθολινείου αδένα είναι η συγκέντρωση πύου, μέσα στον αδένα, που προκαλεί οίδημα (πρήξιμο), πόνο, κάψιμο και ερυθρότητα, Η πίεση, που ασκείται στον κόλπο και γενικά στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει βασανιστικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, στο περπάτημα και στο κάθισμα της γυναίκας. Το απόστημα δημιουργείται, όταν ο πόρος (το σωληνάκι) του αδένα φράξει. Τότε το έκκριμα του αδένα δεν παροχετεύεται και μπορεί να μολυνθεί και να μετατραπεί σε απόστημα. Το έκκριμα μπορεί να παραμείνει αρκετό καιρό μέσα στον αδένα, προτού να μετατραπεί σε απόστημα. Συχνά το απόστημα αναπτύσεται γρήγορα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών. Η δι

Ρινικοί πολύποδες - συμπτώματα και θεραπεία

Οι   ρινικοί πολύποδες είναι κοινοί, καλοήθεις σχηματισμοί σε σχήμα σταγόνας, που αναπτύσσονται στη μύτη ή τα ιγμόρεια, συνήθως γύρω από την περιοχή όπου τα ιγμόρεια ανοίγουν στη ρινική κοιλότητα. Οι ώριμοι ρινικοί πολύποδες μοιάζουν σαν ρόγες σταφυλιού με φλούδα χωρίς κουκούτσι. Συχνά συνδέονται με αλλεργίες ή άσθμα και ιδιαίτερα όταν είναι μικροί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, ενώ δεν απαιτούν ούτε θεραπεία. Ομως, όταν είναι μεγαλύτεροι, μπορεί να μπλοκάρουν την φυσιολογική δίοδο αέρα από τα ιγμόρεια. Οταν στα ιγμόρεια συσσωρευτεί πάρα πολλή βλέννα, αυτή μπορεί να μολυνθεί σχηματίζοντας ένα παχύ αποχρωματισμένο στρώμα στη μύτη και το λαιμό που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους με ρινικούς πολύποδες. Οι ρινικοί πολύποδες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους πολύποδες που σχηματίζονται στο παχύ έντερο ή στην ουροδόχο κύστη. Σε αντίθεση με αυτούς τους τύπους του πολύποδα, είναι σπάνια κακοήθεις. Συνήθως, θεωρείται ότι προκαλούνται είτε από χρόνια φλεγμονή, είτε από την τάση