Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το τεστ θυρεοτροπίνης προβλέπει την υποτροπή του καρκίνου του θυρεοειδούς



Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το τεστ θυρεοτροπίνης ανιχνεύει έγκαιρα τοn κίνδυνο υποτροπής και θα βοηθήσει του θεράποντες ιατρούς να έχουν σε έλεγχο τους ασθενείς τους και να προλαμβάνουν τον όποιο κίνδυνο.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ με θυρεοτροπίνη Α βοηθά τους ειδικούς να προβλέψουν αν ο ασθενής τους θα υποτροπιάσει έπειτα από τη θεραπευτική αγωγή στην οποία έχει υποβληθεί για τον καρκίνο του θυρεοειδή αδένα.

Πρόκειται για ένα πολύ παλιό τεστ το οποίο έχει καθιερωθεί από το 1998 για τη μέτρηση της θυρεοσφαιρίνης. Μία νεότερη όμως έρευνα που έγινε από τους επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έδειξε ότι το συγκεκριμένο τεστ έχει 80% ευκρίνεια στην πρόβλεψη της υποτροπής των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 80% των ασθενών υπήρχε κίνδυνος να υποτροπιάσει μέσα σε ένα διάστημα 3-5 ετών από την αφαίρεση του καρκίνου. Το τεστ ήταν θετικό ακόμα και σε ασθενείς των οποίων τα επίπεδα θυρεοσφαιρίνης ήταν εξαιρετικά χαμηλά.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το τεστ αυτό ανιχνεύει έγκαιρα το πρόβλημα και θα βοηθήσει του θεράποντες ιατρούς να έχουν σε έλεγχο τους ασθενείς τους και να προλαμβάνουν τον όποιο κίνδυνο. Μάλιστα η μέτρηση στους ασθενείς μπορεί να γίνεται και χωρίς να σταματήσουν τη θεραπεία τους με τη θυρεοσφαιρίνη, γεγονός που είναι πολύ θετικό γι' αυτούς, καθώς η διακοπή της θεραπείας δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς.

Για παράδειγμα, όταν σταματούσαν τη λήψη της ορμόνης αυτής ένιωθαν καταπόνηση του οργανισμού τους, έπαιρναν πολύ βάρος, είχαν υπνηλίες, δυσκοιλιότητα και συμπτώματα κατάθλιψης. Με το τεστ αυτό θα μπορούν να συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά τη θεραπεία τους και συγχρόνως θα παρακολουθούνται από το γιατρό τους για πιθανή επανεμφάνιση του καρκίνου.


http://www.naftemporiki.gr/story/1068021/to-test-thureotropinis-problepei-tin-upotropi-toukarkinou-tou-thureoeidous

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής. Ουσιαστικά η μήτρα αντί να έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου, έχει σχήμα σφεντόνας, χωρίζοντας έτσι στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Αυτό θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου. Τις περισσότερες φορές όμως μια γυναίκα δεν ξέρει καν ότι έχει δίκερο μήτρα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το 70% περίπου των γυναικών που έχουν δίκερη μήτρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Η διάγνωση γίνεται με απλό ή τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τη δίκερη μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός ή ο ανεπαρκής τράχηλος (πρόωρη διαστολή του τραχήλου) στην εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει περίδεση του τραχήλου με ράμμα. Φαίνεται επίσης ότι ποσοστό 15% των καθέξιν αποβολών που οφείλονται σε διατ

Προσοχή αν δείτε τέτοια σημάδια στο δέρμα σας – Τι να κάνετε

Ονομάζεται και “Ringworm” ή “Tinea”. Είναι η κοινή μυκητιασική λοίμωξη στο δέρμα που συνήθως επηρεάζει διάφορα σημεία σε όλο το σώμα (tinea corporis), το τριχωτό της κεφαλής (tinea capitis), τα πόδια (tinea pedis, ή “πόδι του αθλητή”) και τη βουβωνική χώρα (tinea cruris). Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μυκητιασική δερματική λοίμωξη και πώς θα την αναγνωρίσετε στο δέρμα σας: Όχι η πάθηση δεν προκαλείται από κάποιο σκουλήκι. Είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συχνά σχηματίζει ένα εξάνθημα σε σχήμα δακτυλίου. Μπορεί να έχει ένα κόκκινο κέντρο ή κανονικό τόνο του δέρματος στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τι προκαλεί την λοίμωξη; Ορισμένοι μύκητες μπορεί να βοηθούν το σώμα, αλλά ένας τύπος δερματόφυτου μύκητα που προκαλεί την λοίμωξη αυτή, ερεθίζει το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί οι μύκητες τρέφονται από τους νεκρούς ιστούς του δέρματος σας, τα μαλλιά και τα νύχια. Τα δερματόφυτα ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχώσεις του δέρματος στην περιοχή βουβω