Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στους 44 οι νεκροί από την γρίπη - 106 άτομα σε ΜΕΘ


Στους 44 ανέρχονται οι άνθρωποι που κατέληξαν από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 106 ασθενείς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ωστόσο,  14 άτομα που βρίσκονται σε ΜΕΘ, είναι κάτω από 16 ετών, γεγονός που αποτελεί καμπανάκι για την επιστημονική κοινότητα για την επιθετικότητα του ιού της γρίπης.

Να θυμίσουμε ότι τραγική κατάληξη είχε πριν τρεις ημέρες, ένα 4χρονο παιδάκι που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Το παιδί κατέληξε από επιπλοκές της γρίπης, την στιγμή που δεν είχε άλλο υποκείμενο νόσημα.
Εν τω μεταξύ τα τεράστια χρέη του ΕΟΠΥΥ δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις Ιδιωτικές Κλινικές, οι οποίες αναγκάζονται να αποσυρθούν από την προσφορά των ΜΕΘ που είχαν εξαγγείλει.
Η ΠΕΙΚ, ζητά την ανακοστολόγηση του νοσηλίου της ΜΕΘ, στο 50% μόνο του κόστους σε Δημόσιο Νοσοκομείο, τιμή απαλλαγμένη από τα χαράτσια rebate και clawback και χωρίς επιβάρυνση με ΦΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των μη τακτικών πληρωμών που βιώνουν οι ιδιωτικές κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κλάδος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην διάθεση των ΜΕΘ που έχει υποσχεθεί πως θα κάνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, και μάλιστα σε μία περίοδο που η γρίπη σαρώνει και οι ανάγκες για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ αυξημένες, αναφέρουν με ανακοίνωσή τους.


http://www.boro.gr/126345/stoys-44-oi-nekroi-apo-thn-griph-106-atoma-se-meth

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ

Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων

  Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν το σάλιο. Υπάρχουν έξι μείζονες και δεκάδες διάσπαρτοι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες. Μείζονες αδένες είναι οι δύο παρωτίδες, οι δύο υπογνάθιοι και οι δύο υπογλώσσιοι. Οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες είναι περίπου 400-700.... Ο αριθμός αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλές θέσεις στο βλεννογόνο του στόματος. Από τοπογραφικής λοιπόν άποψης οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες ταξινομούνται στις παρακάτω ομάδες: α) χειλικοί: βρίσκονται στον υποβλεννογόνιο των χειλέων και είναι μικτοί αδένες β) παρειακοί: αποτελούν συνέχεια των χειλικών προς τις παρειές και είναι και αυτοί μικτοί αδένες γ) οπισθογόμφοι: βρίσκονται στο οπισθογόμφιο τρίγωνο και είναι βλεννώδεις αδένες δ) υπερώιοι: βρίσκονται στην σκληρή, τη μαλθακή υπερώα και τη σταφυλή και είναι αμιγείς βλεννώδεις αδένες ε) γλωσσικοί: διαιρούνται στους πρόσθιους και τους οπίσθιους.

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ