Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι προκαλεί το κινητό στα δάχτυλά μας

Φωτογραφίες χρηστών που προκαλούν ανησυχία


Από το συνεχή έλεγχο των e-mails μας, μέχρι τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού Candy Crush, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι πλέον εθισμένος στα smartphones, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί.

Ωστόσο η υπερβολική χρήση μπορεί να βλάψει το σώμα μας με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Γνωρίζουμε ήδη ότι χρησιμοποιώντας ένα κινητό για πολλή ώρα, μπορεί να δούμε διαταραχές στον ύπνο μας, ενώ συνήθως όταν παίζουμε με το κινητό, έχουμε μια κακή στάση σώματος. Ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες στο διαδίκτυο η συνεχής χρήση του κινητού έχει προκαλέσει «παραμόρφωση» στα δάχτυλά τους!
Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν από διάφορους χρήστες στο Twitter δείχνουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο εξογκώματα στα δάχτυλα από το βάρος του κινητού που πέφτει στα συγκεκριμένα σημεία.

Μια από τις γυναίκες που ανέβασε τη φωτογραφία έγραψε χαρακτηριστικά: «Έχω πάθει μια πραγματική ζημιά από το iPhone. Το δάχτυλό μου έχει καμφθεί και δεν θα ισιώσει. Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που κρατάω το τηλέφωνό μου». 




Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το δάχτυλό μου είναι λυγισμένο, γιατί το μόνο που κάνω είναι να κρατάω το τηλέφωνό μου όλη την ημέρα». Η δημοσίευση των φωτογραφιών ξεκίνησε όταν ένας ιαπωνικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας κυκλοφόρησε μια ειδοποίηση στο Twitter με φωτογραφίες που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος χρησιμοποιεί το μικρό του δάχτυλο για να ισορροπήσει και να υποστηρίξει το βάρος του τηλεφώνου. 



H Daily Mail δημοσιεύει επίσης και την άποψη ενός φυσιοθεραπευτή ο οποίος αναφέρει: «Η τακτική χρήση των τηλεφώνων, ειδικά χρησιμοποιώντας τα για να γράψετε μηνύματα ή για να πληκτρολογήσετε emails, μπορεί να προκαλέσει πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις του αντίχειρα και των δακτύλων, με τους αντίχειρες να είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα των μικρών αρθρώσεων γύρω από τα δάχτυλα και τους αντίχειρες και οι σύνδεσμοι μπορεί ελαφρώς να τεντώσουν. Μακροπρόθεσμα, σε μια περίοδο δεκαετιών, η κατάχρηση των δακτύλων και των αντιχείρων μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα καθώς ο χόνδρος εκφυλίζεται μεταξύ των αρθρώσεων».

Ωστόσο σύμφωνα με το φυσιοθεραπευτή αυτό δεν είναι τόσο επικίνδυνο και δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί σε όλους όσους χρησιμοποιούν κινητό, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, όπως η διατροφή, το οικογενειακό ιστορικό και η υγεία του ατόμου.

Και φυσικά είναι όλα θέμα ισορροπίας. Τούτου λεχθέντος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθόλου τα κινητά τηλέφωνα αλλά να μην γίνεται αλόγιστη και υπερβολική χρήση. Πολλοί βέβαια είναι και εκείνοι που θεωρούν τις φωτογραφίες υπερβολικές και ότι δεν ευθύνεται η χρήση των κινητών γι' αυτές τις μικρές παραμορφώσεις στα δάχτυλα.


http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2106512/ti-prokali-to-kinito-sta-dachtila-mas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...