Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται δωρεάν στην Ελλάδα τονίζουν Παιδίατροι, Αιματολόγοι, Ογκολόγοι


Σε εγρήγορση και ετοιμότητα καλεί τους γονείς η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας, με ανακοίνωσή της, η οποία ενημερώνει συγκεκριμένα τις οικογένειες παιδιών με κακοήθειες, ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αναφορικά με πληροφορίες γιατρών του εξωτερικού, που λένε ότι εξετάζουν δωρεάν τους μικρούς ασθενείς.

Η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με επείγουσα ανακοίνωσή της, καλεί τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν καταχωρήσεις σε έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο, που αφορούν σε προσφορά εθελοντικής εξέτασης παιδιών με κακοήθειες από παιδο-ογκολόγους, που εργάζονται στο εξωτερικό. Όπως τονίζουν οι Έλληνες ειδικοί, η δραστηριότητα αυτή δεν εκπορεύεται από επίσημες δομές υγείας και δεν συνδέεται με τα αντίστοιχα Παιδιατρικά Ογκολογικά Τμήματα, όπου η νοσηλεία είναι δωρεάν. Αντίθετα, η όποια θεραπευτική παρέμβαση φαίνεται να κατευθύνεται σε συγκεκριμένα Κέντρα στο εξωτερικό, όπου το κόστος νοσηλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων: "Για την ενημέρωση του κοινού, θέλουμε να τονίσουμε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν οργανωμένα Τμήματα Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, ενταγμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου οι ασθενείς θεραπεύονται δωρεάν. Τα Τμήματα αυτά στελεχώνονται από έγκριτους και έμπειρους συναδέλφους Αιματολόγους – Ογκολόγους, με εξειδικευμένη εκπαίδευση, υποστηρίζονται από αντίστοιχες παιδιατρικές υπο-ειδικότητες και μονάδες, προσφέροντας ολοκληρωμένη φροντίδα στο παιδί και στον έφηβο με νεοπλασματικό νόσημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών καρκίνου στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με βάση τις αντίστοιχες διεθνείς σύγχρονες προδιαγραφές. Σπάνια κρίνεται απαραίτητη μία εξειδικευμένη επιβεβαιωμένα αποτελεσματική αγωγή ή παρέμβαση, που δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Τότε οι Έλληνες ιατροί συντονίζουν την μετάβαση των παιδιών σε απόλυτα εξειδικευμένα κέντρα, μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με κάλυψη των δαπανών".
Ο παιδιατρικός ασθενής με κακοήθεια έχει ένα χρόνιο νόσημα, που χρειάζεται διαχρονική και συνεχή αντιμετώπιση και όχι απλά περιστασιακή εκτίμηση. Κάθε προσφορά ιατρικής γνώμης θα πρέπει να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του κάθε ασθενούς, για να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Σε αντίθετη περίπτωση, αναπόφευκτα μπορεί να οδηγήσει σε αδικαιολόγητες προστριβές, ανασφάλεια και άγχος στους γονείς.
"Παραμένουμε πάντοτε προσηλωμένοι στην ορθή και ολοκληρωμένη θεραπεία των παιδιών με αιματολογικές κακοήθειες και συμπαγείς όγκους βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, αλλά ταυτόχρονα και ανοικτοί σε κάθε συνεργασία για την επίτευξη αυτών των σκοπών προς όφελος του μικρού ασθενούς με καρκίνο" κατέληξαν οι κ.κ. Βασίλειος Παπαδάκης, Γενικός Γραμματέας και Απόστολος Πουρτσίδης, Πρόεδρος ΕΕΠΑΟ.



http://www.onmed.gr/ygeia/item/336492-o-paidikos-karkinos-therapeyetai-dorean-stin-ellada-tonizoun-paidiatroi--aimatologoi--ogkologoi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...