Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν πρέπει να πίνετε το νερό που έχει μείνει όλη τη νύχτα στο ποτήρι!



Υπάρχει επιστημονική απάντηση
Πιθανώς οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το νερό που έχει καθίσει για λίγες ώρες σε ένα ποτήρι/μπουκάλι έχει μια μάλλον περίεργη γεύση. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό ή αν υπάρχει κάποιος επικίνδυνος λόγος που έχει αλλάξει η γεύση του.

Λοιπόν, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση για την ασυνήθιστη γεύση του νερού που έχει μείνει σε ένα ποτήρι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν αντιθέσει με τις τροφές,όπως διαβάσαμε στο iatropedia, το σκέτο νερό δεν περιέχει ζάχαρη και πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να μολυνθεί από μικρόβια. Σύμφωνα με το Discovery News, το νερό που έχει εκτεθεί στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα απορροφά μικρές ποσότητες CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και ένα μικρό μέρος του μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Στην πραγματικότητα δηλαδή, η χημική σύνθεση του νερού αλλάζει.

Δηλαδή, όταν ο ανθρακικό οξύ απελευθερώνει ένα ή δύο πρωτόνια, και μετατρέπεται σε ένα διττανθρακικό ή ανθρακικό οξύ, αυτό ελαττώνει το pΗ του νερού και οδηγεί σε μια μεταβολή της γεύσης του.

Εκτός από την αλλαγή στη γεύση, το νερό αυτό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι για αρκετές ώρες, έχει επίσης εκτεθεί σε βακτήρια και έχει συσσωρεύσει σκόνη.

Εν κατακλείδι, το νερό που έχει μείνει στο ποτήρι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν “χαλάει” ακριβώς, αλλά αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς του έχει συμβεί, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να το πιείτε. Αντ’ αυτού, πιείτε ένα ποτήρι με “φρέσκο” νερό από τη βρύση.

mikroskopio


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σε ποιες παθολογικές καταστάσεις η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) αυξάνει;

      Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα. Η ΤΚΕ είναι μία απλή, φθηνή, μη ειδική δοκιμασία που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται για την διάγνωση καταστάσεων που σχετίζονται με την οξεία και χρόνια φλεγμονή, τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. ΗΤΚΕ αναφέρεται ως μη ειδική δοκιμασία, διότι όταν τη βρίσκουμε αυξημένη, ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει σε ποιό σημείο του σώματος υπάρχει φλεγμονή, ποιά είναι η αιτία που την αυξάνει, δεδομένου ότι η ΤΚΕ επηρεάζεται και από άλλες καταστάσεις πέραν της φλεγμονής. Για τον λόγο αυτό η ΤΚΕ πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση και με άλλες δοκιμασίες. Η ΤΚΕ σημαίνει μια κατάσταση ενεργοποίησης, κάτι σαν “συναγερμό” για τον οργανισμό που κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια απλή ουρολοίμωξη για παράδειγμα, όπου η ΤΚ

Μολυσματική τέρμινθος: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και ευκαιριακά τα μάτια. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά, σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και αυτούς που για κάποιος λόγο δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ηλικία που εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά η πάθηση είναι μεταξύ ενός και 10 ετών. Δεν απαιτεί πάντα αντιμετώπιση. Ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου ανήκει στην οικογένεια των poxvirus και ονομάζεται Molluscum Contagiosum Virus ( MCV ). Αποικεί μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού: MCV -1, MCV -2, MCV -3 και MCV -4. Ο πιο συχνός είναι ο ιός MCV -1 ενώ ο MCV -2 ανιχνεύεται πιο συχνά σε ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Συμπτώματα Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου είναι μικρά σπυράκια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών που μοιάζουν με ογκίδια, ελιές ή μαργαριτάρια. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές βλατίδες (θολωτές) με ομφαλωτό κέντρο, που περιέχουν ένα

Νοσήματα Σιελογόνων Αδένων

  Οι σιελογόνοι αδένες είναι όργανα που βρίσκονται κατανεμημένοι γύρω από τη στοματική κοιλότητα και παράγουν το σάλιο. Υπάρχουν έξι μείζονες και δεκάδες διάσπαρτοι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες. Μείζονες αδένες είναι οι δύο παρωτίδες, οι δύο υπογνάθιοι και οι δύο υπογλώσσιοι. Οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες είναι περίπου 400-700.... Ο αριθμός αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλές θέσεις στο βλεννογόνο του στόματος. Από τοπογραφικής λοιπόν άποψης οι ελάσσονες σιελογόνοι αδένες ταξινομούνται στις παρακάτω ομάδες: α) χειλικοί: βρίσκονται στον υποβλεννογόνιο των χειλέων και είναι μικτοί αδένες β) παρειακοί: αποτελούν συνέχεια των χειλικών προς τις παρειές και είναι και αυτοί μικτοί αδένες γ) οπισθογόμφοι: βρίσκονται στο οπισθογόμφιο τρίγωνο και είναι βλεννώδεις αδένες δ) υπερώιοι: βρίσκονται στην σκληρή, τη μαλθακή υπερώα και τη σταφυλή και είναι αμιγείς βλεννώδεις αδένες ε) γλωσσικοί: διαιρούνται στους πρόσθιους και τους οπίσθιους.