Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλαστική μεμβράνη φαγητού: Τι πρέπει να προσέχετε κατά την χρήση



Ειδικοί από το χώρο της υγείας κρούουν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα διάφορα είδη πλαστικών στην υγεία μας.

Ποικίλες έρευνες έχουν κατά καιρούς υποδείξει ότι η μακρόχρονη έκθεση σε χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στην υπογονιμότητα ή ακόμη και στην εμφάνιση καρκίνου.

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε κουζίνα, οι ειδικοί όμως συνιστούν να προσέχουμε μία πολύ σημαντική παράμετρο κατά την χρήση της.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK, η πλαστική μεμβράνη δεν πρέπει να ακουμπά το φαγητό, ειδικά εάν πρόκειται να το ζεστάνουμε.

Ειδικοί από το κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς προσυπογράφουν τη σύσταση αυτή, προειδοποιώντας πως είναι πιθανό να εισχωρήσουν στις τροφές υπολείμματα από τη μεμβράνη λόγω της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές με μεμβράνες ή άλλα πλαστικά είδη που κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), καθώς περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί ως ορμονικοί διαταράκτες.

Η καθηγήτρια Φαρμακολογίας Άντρεα Γκορ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνιστά να καλύπτουμε ένα δοχείο που πρόκειται να ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων με ένα άλλο δοχείο (π.χ. πιάτο) ή με χαρτί κουζίνας. Η Γκορ έχει μελετήσει εκτενώς τις επιπτώσεις διαφόρων χημικών ουσιών στην αναπαραγωγική λειτουργία.

Η ίδια δηλώνει πως προτιμά να ζεσταίνει το φαγητό σε γυάλινα ή κεραμικά δοχεία, αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικών στο φούρνο μικροκυμάτων, και πως χρησιμοποιεί πλαστική μεμβράνη για να καλύπτει δοχεία στο ψυγείο, όμως την αφαιρεί πριν ζεστάνει το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων.

newsbomb

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τριπλή δόση νάρκωσης στο αίμα της 15χρονης που πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο

Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μίας 15χρονης βορειοηπειρώτισσας που ζούσε στα Γιάννενα, πριν από μερικούς μήνες σε νοσοκομείο της Αλβανίας. Η 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή του έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Ο πατέρας της μικρής είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί την έκθεση ιατροδικαστή στην Αλβανία που έδειχνε ως αιτία θανάτου της 15χρονης κόρης του την εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος του πατέρα, στο αίμα της 15χρονης εντοπίστηκε τριπλάσια ποσότητα φαρμάκου νάρκωσης από τα επιτρεπόμενα όρια. «Στο αίμα του παιδιού μου, δύο ώρες πριν πεθάνει βρέθηκαν 13.6 mg/ml φαρμάκου ύπνωσης την ώρα που το επιτρεπτό όριο είναι στα 2-5 mg/ml, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά του καθενός. Θα συνεχίσω να αναζητώ την αλήθεια για το τι έκαναν στο παιδί μου ακόμη και αν οι αρμόδιοι στην Αλβανία προσ...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και ψεκάστε το παραπάνω μείγμα στο σημείο που είναι το τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας. Αφήστε το διάλυμα για μερικά λεπτά μέχρι η φαγούρα και ο ερεθισμός να υποχωρήσουν. 2. Λευκαντικό για τα χέρια : Για να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου ή τις καφές κηλίδες στα χέρια, σπάστε 2-3 δισκία και αναμείξτε τα με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δακτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γρήγορα θα εξαφανιστούν. 3. Θεραπεία ακμής : Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε τα με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα. 4. Αντί-μυκητιασικό βελτιωτικό εδάφους: Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες του εδάφους και τα ζιζάνια, διαλύστε ένα δισκίο ασπιρίνης σε ...

Συγκρούσεις - Από την ματαίωση των προσδοκιών μας στην ουσιαστική επικοινωνία

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μέρος της ζωής μας, των σχέσεων μας και τελικά μέρος του εαυτού μας. Ακόμα και αυτή τη στιγμή μπορεί να βιώνουμε μία εσωτερική σύγκρουση σκεπτόμενοι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διαβάζουμε αυτό το κείμενο ή όχι. Πότε όμως η διαφωνία εξελίσσεται σε σύγκρουση και κατά πόσο φωτίζει κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας μας, μίας σχέσης ή μίας κοινωνίας; Η διαφωνία αναφέρεται κυρίως σε μία διαφορά απόψεων, σε μία ασυμφωνία προσέγγισης ανάμεσα σε δύο πλευρές. Η σύγκρουση όμως είναι κάτι παραπάνω από απλή ασυμφωνία και αποτελεί ένα επίμονο θέμα προστριβής το οποίο έχει διάρκεια. Αφού λοιπόν παραμένει για καιρό, μπορεί να αλλάζει μορφές και να εξελίσσεται προκαλώντας πολλά προβλήματα τα οποία συνιστούν εκφάνσεις του ίδιου ζητήματος. Από αυτή την άποψη η σύγκρουση αντιμετωπίζεται ως μία διαδικασία και έχει 3 ποιοτικές διαβαθμίσεις Α) Η προοπτική να προκύψει σύγκρουση υπάρχει όταν 2 πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με δύο ή περισσ...